Het is soms nog een beetje zoeken naar de flessen in de supermarkt, maar toch is onze huissommelier Sepideh erg enthousiast over Portugese wijnen. “En dat ligt niet alleen aan het prijskaartje”, verzekert Sepideh. Waarom moet je dit wijnland een kans geven? Waar vind je ze in ons land? En bij welke gerechten serveer je ze best? De HLN-sommelier legt uit en deelt haar vijf toppers. “Het zijn géén bombastische wijnen. Ze passen perfect bij pure gerechten.” [naar artikel]
We starten met een laureaat van nauwelijks drie euro [naar artikel]
Een miljard flessen wijn komen er jaarlijks uit Engeland. En het worden er steeds meer, want ze vallen in de smaak. [naar artikel]
Groot-Brittannië staat niet bekend als wijnland, maar doorgedreven investeringen van voormalige bankiers doen de situatie kantelen. In 2019 won La Perfide, een Britse wijn van het wijnhuis Coates en Seely een trofee op de International Wine and Spirit Competition. Een coup, het zijn zowat de Oscars van de wijn. Die uit de handen van de […] The post Engeland wordt wijnland dankzij bankiers op druivenjacht appeared first on Business AM. [naar artikel]
Kris Van de Sompel is aangesteld tot algemeen directeur van het Boechoutse wijndomein Oud Conynsbergh. De ervaren wijnconsulent, maître-sommelier en auteur moet de werking van het domein verder professionaliseren en zelfs op de internationale wijnkaart zetten. [naar artikel]
17:21 De Belgische wijngaarden groeiden vorig jaar 15 procent. Het aantal Belgische wijnboeren nam de voorbije vijf jaar met de helft toe. 'We moeten stilaan Belgische wijn beginnen te exporteren.' [naar artikel]
In 2020 werden maar liefst 1,1 miljoen flessen Vlaamse wijn geproduceerd. Minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V) maakte daarover vrijdag cijfers bekend bij een bezoek aan het wijndomein Entre Deux Monts in Heuvelland. Negen wijnbouwers ondertekenden er een charter Duurzame Wijnbouw. [naar artikel]
Sinds kort prijkt een stukje Hageland op de menukaart van Spaans sterrenrestaurant El Celler de Can Roca. De verantwoordelijke hiervoor bevindt zich echter in onze meest noordelijke provincie. Wijnbouwer Patrick Nijs (52) uit Antwerpen maakt maar al te graag de oversteek naar de Houwaartseberg in Tielt-Winge waar hij in wijngaard Steenkuyl een unieke blend van druiven teelt. Samen vormen ze de basis voor Kontreir, een rode wijn die alsmaar hogere toppen scheert. “We moeten de Hagelandse identiteit en kwaliteit meer uitspelen, ook over de landsgrenzen heen”, meent Nijs. [naar artikel]
Lees dit artikel: De wijnrenaissance van Armenië, het jongste én oudste wijnland ter wereld Hoewel voor de meeste wijndrinkers nog onbekend, heeft Armenië een lange en rijke geschiedenis in het maken van wijn die meer dan 6.000 jaar teruggaat. In feite zijn de oudste tools voor wijn die ooit zijn ontdekt, gevonden in Armenië, waardoor het bekend staat als de geboorteplaats van wijn. Vroege beschavingen, oude koninkrijken en een […] Lees dit artikel: De wijnrenaissance van Armenië, het jongste én oudste wijnland ter wereld [naar artikel]
Het wijnerfgoed van Turkije is bijna 7.000 jaar oud en de hedendaagse wijncultuur blijft evolueren. Hoewel hier enkele van ’s werelds oudste bekende druivenrassen worden verbouwd, hebben de afgelopen jaren de lage binnenlandse consumptie en een wet uit 2013 die reclame en marketing voor wijn of gedistilleerde dranken verbiedt, ertoe geleid dat veel Turkse wijnproducenten […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.