Tandvleesontsteking is een wijdverspreid probleem: één op de drie volwassen Belgen heeft er last van. Grondig poetsen en flossen zijn een must om het te voorkomen. “Daarnaast tonen steeds meer studies aan dat ook onze voeding een rol speelt bij het onstaan van tandvleesinfecties”, legt parodontoloog Frank Herrebout uit. Welke voedingsmiddelen helpen dan? En hoe pak je het tandprobleem aan? “Deze voeding bevordert de laag waarin de bacteriën zich vormen.” [naar artikel]
Een slechte adem hebben kan knap vervelend zijn. Maar wat veroorzaakt dit fenomeen en wat kan je ertegen doen? Zijn sommige mensen veroordeeld om met een slechte adem te blijven zitten? “Het grote probleem is dat parodontitis – in tegenstelling tot een acuut abces of gaatjes in de tanden – geen pijn doet.”, zegt paradontologe Iris Wyn (VUB). “Daardoor blijven mensen vaak te lang rondlopen met een chronische ontsteking.” [naar artikel]
De orka die zaterdag strandde in het Nederlandse Cadzand, overleed aan een ernstige tandvleesontsteking. Dat meldt de Universiteit Utrecht, dat het kadaver van het dier onderzocht. [naar artikel]
De orka die vorig weekend aanspoelde op het strand van Cadzand in Nederland en overleed, had een ernstige tandvleesontsteking. Dat melden de universiteiten van Utrecht en Wageningen, waar het kadaver wordt onderzocht. De orka had ook ontstekingen in meerdere organen en had al dagen niet meer gegeten. "Het dier moet echt pijn hebben geleden", klinkt het. [naar artikel]
Tandvleesontsteking kan voor veel meer ellende zorgen dan alleen die in je mond. Daarom zouden artsen en tandartsen beter moeten samenwerken. Dat zegt Frank Herrebout, voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging voor tandartsen. “En parodontitis word je niet gewaar. Als je tanden loskomen, is het meestal te laat”, zegt hij. [naar artikel]
Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. [naar artikel]
Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Wie look heeft gegeten, heeft achteraf een lookadem, maar dat lookgeurtje dringt nog veel dieper door dan je misschien vermoedt. “Alles wat je eet, en dus ook look, bepaalt mee de geur van je zweet”, zegt bio-ingenieur Chris Callewaert. Welke voedingsmiddelen zorgen verder voor een (on)aangename geur? En kan je iets veranderen aan je eigen lichaamsgeur? De bio-ingenieur legt uit. [naar artikel]
Het is geen geheim dat een gevarieerd eetpatroon en een gezonde levensstijl je helpen beschermen tegen kanker, beroerte en hart- en vaatziekten.... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.