Nog tot 2 december 2024 moet de Hasseltse Cindy Bams aangesproken worden met ‘beste amateurbakker van de Hasseltse speculaas 2023’. Dat is het besluit na een bakwedstrijd in het Huis van de Sint waaraan negen kandidaten deelnamen. “Een deskundige jury heeft na uitgebreid proeven de ‘hoemp’ van Inge als beste bevonden en dus krijgt zij de prestigieuze oorkonde”, zegt de voorzitter van de Orde van de Hasseltse Speculaas, Ronald Lampers. “Natuurlijk ben ik heel blij met deze erkenning, maar ik ben ook bijzonder verbaasd”, aldus de winnares. “Ik bak immers maar een keer per jaar speculaas, namelijk met Sinterklaas.” De winnares van de vorige editie, Aleide Boyen, kwam ook even langs om de eretitel door te geven. [naar artikel]
Aleide Boyen bakt de lekkerste Hasseltse speculaas. Sinterklaas had bij zijn aankomst een wedstrijd uitgeschreven voor de beste amateur bakker. Een deskundige jury verkoos Aleides speculaas boven die van vier andere thuisbakkers. [naar artikel]
Speculaasbakker Erika Vanvuchelen (23) uit Grazen (Geetbets) is met speculaas van eigen creatie in de prijzen gevallen in Nederland. De speculaas werd daar winnaar van het keuringscertificaat. [naar artikel]
Mensen met dementie, van welke leeftijd dan ook, kunnen in Hasselt voortaan drie dementievriendelijke wandelingen maken. Ze doen dat samen met een wandelpartner. Onderweg kunnen ze samen, aan de hand van vraagjes, herinneringen aan vroeger ophalen. [naar artikel]
Speculaasbakker Erika Vanvuchelen (23) uit Grazen (Geetbets) heeft als eerste in Vlaanderen de nationale wettelijke erkenning van ambachtsman gekregen. Dat statuut wordt sinds 1 juni officieel door de Federale Overheidsdienst Economie toegekend als ondersteuning aan ambachtslui. Minister van Middenstand Willy Borsus kwam het getuigschrift officieel aan Erika overhandigen. [naar artikel]
Christoph Pouls, oud-leerling van de Hasseltse hotelschool, heeft vanmiddag leerlingen van het Guangdong Tourisme Institute – zeg maar de hotelschool van deze provincie van 105 miljoen mensen - Hasseltse speculaas leren maken. De Maaseikenaar staat al anderhalf jaar aan het hoofd van de keuken van het Sofitel. Ter gelegenheid van het bezoek van de Limburgse delegatie van het provinciebestuur trok hij opnieuw het klaslokaal in. [naar artikel]
De Grazense speculaas, is voortaan niet alleen in Grazen te koop, maar ook in de andere deelgemeenten van Geetbets: Geetbets-centrum en Rummen. Zo worden die mee ambassadeur van het streekproduct van Grazen. [naar artikel]
De orde van de Hasseltse speculaas vierde zaterdagnamiddag 13 mei zijn jaarlijkse kapitteluitreiking in aanwezigheid van minister Vandeput, burgemeester Vananroye en talrijke schepenen alsook de Confrérie van de Hasseltse Jenever, de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie uit Sint-Truiden en de Kortessemse Confrérie van het Haspengauws fruit en haar gastronomie uit Kortessem. [naar artikel]
De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 179.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Insta-gram. Op de sociale netwerksite deelt ze onder de naam mutfaktayim_b klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Beyhan toont iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.