Amper 32 en al bekroond als Chef van het Jaar door de gerenommeerde restaurantgids GaultMillau: Kobe Desramaults van In De Wulf is bezig aan een steile opmars in de haute cuisine. [naar artikel]
Chef Kobe Desramaults wordt veertig en gooit straks voor de zoveelste keer het roer om.?Het buitenland lonkt, maar eerst lokt hij ons naar Oostende, als kersvers culinair curator van de stad. ‘Oostendenaars zijn koppigaards, die koppigheid wil ik vooral stimuleren.’ [naar artikel]
01:10 Duif gerijpt met hooi, zijn signatuurgerecht, staat niet op de kaart van Stazione Vucciria. In zijn nieuwe restaurant op Sicilië kookt Kobe Desramaults met wat de zee, het land en de boeren hem bieden... [naar artikel]
Meer dan een jaar na de sluiting van zijn Gentse sterrenrestaurant Chambre Séparée heeft chef Kobe Desramaults (41) er weer zin in. Eind oktober staat hij er achter het fornuis van een nieuw restaurant met zicht op de azuurblauwe zee in Sicilië, voor la dolce vita en la cucina Italiana. “Er is hier een enorme rijkdom aan ingrediënten", zegt hij enthousiast. “Alleen Italiaans spreek ik nog niet”. Hij vertelt alles over zijn ervaring in Italië en wat je kan verwachten van zijn restaurant. [naar artikel]
Chef Kobe Desramaults is aan het afronden. Nog één jaar blijft zijn Gentse restaurant Chambre Séparée open. Daarna wil hij opnieuw beginnen. Niet met een café in zijn geboortedorp Dranouter, zoals het plan was, maar in het buitenland. “Sinds ik In de Wulf gesloten heb, valt terugkeren me zwaarder dan ik had verwacht.” [naar artikel]
16:20 Sterrenchef Kobe Desramaults gaat zijn restaurant De Vitrine te koop. Hij wil zich toeleggen op een nieuw restaurant, dat in de lente opent. [naar artikel]
Sterrenchef Kobe Desramaults (35) neemt na In De Wulf na zes jaar nu ook afscheid van zijn restaurant De Vitrine in Gent. Bedoeling is om zich met een kleiner team vanaf volgende lente toe te kunnen leggen op een nieuw restaurant. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.