Stress op het werk omdat er nog veel moet gebeuren voor de kerstvakantie? Of eerder gejaagd omdat je nog al je kerstcadeaus moet zoeken (en inpakken)? Zoek in geen geval troost bij vettig voedsel. Nieuw onderzoek, verschenen in vakblad Frontiers in nutrition and nutrients, wijst uit dat comfortfood je namelijk nog meer stress kan bezorgen. [naar artikel]
Nu de dagen almaar kouder en korter worden, grijpen velen onder ons terug naar comfortfood. Niets zo leuk als thuiskomen na een lange dag en je te goed doen aan een warme ovenschotel boordevol room en kaas. Dat je dat beter niet elke dag doet, wisten we al langer. Dat zo’n dieet ongezond is, ook. Maar wist je dat je er ook extra stress door kan krijgen? [naar artikel]
Je hebt er een zware, stressvolle dag op zitten, dus je trakteert jezelf op afhaalpizza of een stuk chocolade. Lang niet zo slecht als een sigaret roken of een glaasje drinken, zou je denken. Maar is dat wel zo? Britse onderzoekers namen voor het eerst de impact van eten op stress onder de loep, en kwamen tot onthutsende ontdekkingen. [naar artikel]
Collega’s vallen elkaar steeds meer fysiek en psychisch aan. Idewe, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, noteerde vorig jaar gemiddeld om de drie dagen een melding van geweld of racisme op het werk. “Hoe meer werkdruk je als werknemer ervaart, hoe prikkelbaarder je bent. En dan reageer je jezelf soms eens af op een collega”, klinkt het. [naar artikel]
De coronapandemie die wereldwijd lelijk huishoudt zal alleen maar erger worden als landen er niet in slagen om zich aan strikte... [naar artikel]
Als je moet kiezen tussen comfortfood en een berg groenten, dan kies je waarschijnlijk dat eerste. Maar wat als je niet moet kiezen? Deze romige,... [naar artikel]
Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]
Het hoeft niet altijd exotisch te zijn: soms vind je de lekkerste dingen gewoon dicht bij huis. Kan je je de geuren en kleuren al inbeelden wanneer je deze dampende kabeljauwpapillot openvouwt? Mooi blinkende, heerlijk zachte vis, omringd met smaakvolle stukjes Belgische tomaten: veel beter dan dat wordt het niet, toch? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.