Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Tot vijf jaar cel voor preppers die Yannick Verdyck hielpen om wapenarsenaal aan te leggen voor gewapend verzet

12/12/2023 - 13:01
"De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft dinsdag twee ‘preppers’ veroordeeld tot respectievelijk vier en vijf jaar cel voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tot vijf jaar cel voor preppers die Yannick Verdyck hielpen om wapenarsenaal aan te leggen voor gewapend verzet (12/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft dinsdag twee ‘preppers’ veroordeeld tot respectievelijk vier en vijf jaar cel voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. [naar artikel]


2. Preppers met oorlogswapens staan terecht op terreurproces, met een grote afwezige: Yannick Verdyck (15/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ‘Geen sprake van terroristische groep of beramen van aanslag’: proces tegen preppers van start zonder Yannick Verdyck, die stierf bij huiszoeking (15/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Fatale huiszoeking in Merksem: extreemrechtse preppers met wapenarsenaal (28/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Drie ‘preppers’ staan dinsdag terecht voor bezit van terreurwapens: “Yannick is zonder proces schuldig verklaard” (24/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op 28 september 2022 wordt de 36-jarige ‘prepper’ Yannick Verdyck in Merksem doodgeschoten bij een politieactie tegen extreemrechts terrorisme en verboden wapenhandel. “Yannick was een kritische geest. Hij is zonder proces schuldig verklaard. Blijkbaar beslissen partijbureaus wat de burger nog mag denken”, reageren de ouders van Yannick. Drie andere preppers staan dinsdag voor de strafrechter omdat zij plannen hadden voor een terreuraanslag. Hun in beslag genomen wapenarsenaal is alarmerend groot. [naar artikel]


6. Zaak tegen ‘preppers’, vrienden van doodgeschoten Yannick, wordt in november behandeld (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor de Antwerpse rechtbank is de zaak ingeleid tegen drie ‘doomsday preppers’ die onder meer vervolgd worden voor het voorbereiden van een terroristische aanslag en inbreuken op de wapenwet. Ze waren bevriend met Yannick Verdyck (36), die vorig jaar werd doodgeschoten tijdens een huiszoeking in zijn woning in Merksem. Het dossier wordt op 15 november verder behandeld. [naar artikel]


7. Een jaar geleden werd Yannick V. doodgeschoten door de politie, volgende maand verschijnen drie andere "preppers" voor de rechter  (28/09/2023 - VRT NWS)

Een jaar geleden is bij een huiszoeking Yannick V. (36) doodgeschoten door de politie. Yannick V. was een zogenoemde doomsday prepper. Dinsdag werd een rechtszaak tegen drie andere preppers ingeleid voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Ze worden onder meer vervolgd voor het voorbereiden van een terroristische aanslag en inbreuken op de wapenwet. [naar artikel]


8. ‘Geen sprake van terroristische groep of beramen van aanslag’: proces tegen preppers van start zonder Yannick Vandyck, die stierf bij huiszoeking (15/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Aanklager preppers van Yannick V.: ‘Efficiënt en professioneel zijn, is geen vereiste om terrorist te mogen worden’ (15/11/2023 - De Standaard)

De aanklager eist tot vijf jaar cel tegen vijf volgelingen van ‘prepper’ wijlen Yannick V. Die werd in september 2022 door de politie neergeschoten. Hun advocaten vragen de vrijspraak. [naar artikel]


10. Preppers rond doodgeschoten Yannick V. veroordeeld voor terrorisme (12/12/2023 - De Standaard)

Twee ‘preppers’ rond wijlen Yannick V. zijn veroordeeld als leden van een terreurorganisatie en het voorbereiden van een aanslag. Drie anderen werden veroordeeld wegens verboden wapenbezit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!