Je bent met vrienden op restaurant, werpt een blik op de kaart en wordt overvallen door nervositeit. Want je weet niet wat je wil of hoe je het gerecht in kwestie uitspreekt. Klinkt herkenbaar? Maar liefst een derde van de millennials en gen Z’ers lijden aan bestelschaamte. [naar artikel]
Schrik om een fancy gerecht verkeerd uit te spreken, te veel keuze op de menukaart of een poepchique restaurant: het zijn enkele redenen waarom Gen Z’ers en millennials geen zin hebben om een ober aan te spreken. Ook Julie (22) en Charlotte (27) herkennen zich in het fenomeen ‘bestelschaamte’. Gelukkig bestaat er een oplossing om die angst te overwinnen. [naar artikel]
Wat schenkt de barman ons dit jaar op het zomerterras in? En welke ingrediënten kunnen niet ontbreken in onze maaltijden? Culinair journaliste en foodblogger Manon Van Aerschot en trendwatcher Saskia Neirinckx delen de smakelijkste trends van zomer 2023. “Deze keuken is vooral bekend van ceviche en volledig in opmars.” [naar artikel]
Durft hij of durft hij niet? "Hij" is Waals minister-president Magnette (PS) die met zijn parlement als enige het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Canada wil tegenhouden. "Durft" Wallonië de geplande feestelijke ondertekening volgende week te blokkeren? VRT-journaliste Leen De Witte schetst de achtergrond. [naar artikel]
Het wordt een spannende dag in Spanje. Hoe hard speelt Catalonië het politieke spel? Roept het regionale parlement de onafhankelijkhied uit of niet? En hoe hard reageert Spanje? [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
We moeten het jullie niet vertellen: een fles wijn op restaurant is behoorlijk prijzig, dus de keuze voor de huiswijn is dan een [naar artikel]
Kweekvlees uit het lab: hoe dichtbij komt het? De techniek wordt momenteel verfijnd en de kostprijs gedrukt. Labovlees is een alternatieve eiwitbron, is duurzaam en bevordert het dierenwelzijn. Niet alleen in Nederland maar ook in Israël en Amerika is er een "race naar kweekvlees" aan de gang. Maar hoe zal het smaken? En wat met de textuur? En is de consument er al klaar voor? In deze derde aflevering van "Het bord van morgen", een samenwerking van VRT NWS en De Tijd, kom je meer te weten. Bekijk de docu hierboven. [naar artikel]
Je hebt het misschien ook al meegemaakt. Je gaat uit eten en je date zegt geen trek te hebben. Tot het eten op tafel komt en hij of zij de frietjes... [naar artikel]
Iedereen heeft zo zijn eigen manier om een pizza te verorberen. Sommigen beginnen in het midden en laten de korstjes liggen, anderen eten de korst op puur omdat ze nog honger hebben en nog anderen beginnen net met de korsten omdat ze dat het lekkerste gedeelte van de pizza vinden. Toegegeven, beetje raar, maar je […] Het bericht BIZAR. In dit restaurant kan je pizzakorsten bestellen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.