Wie een snelle maaltijd klaar wil maken, zet ongetwijfeld al eens fishticks op het menu. Geliefd bij kinderen én volwassenen. Zijn vooral A-merken hun geld waard of zitten er ook degelijke vissticks tussen de huismerken? Wij lieten Luc Bellings 10 soorten uit de supermarkt proeven en verstopten er ook één vegetarische variant tussen. Welke fishstick komt als lekkerste uit de test? “Wat je hier ook voor betaalt, het is sowieso te veel.” [naar artikel]
Deze koude temperaturen doen je ongetwijfeld verlangen naar zon en vakantie. Die zuiderse temperaturen breng je makkelijk zelf in je huiskamer in de vorm van een verse pizza. Maar hoe begin je daaraan? “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders", belooft Jelle Beeckman. In 5 eenvoudige stappen gidst hij je naar een krokant exemplaar. Hoe maak je het deeg? En welke toppings laat je beter weg? [naar artikel]
Is jouw kip na een bezoekje aan de oven te droog of nog te veel rauw? Maak voor eens en altijd komaf met dat probleem. De perfecte gebraden kip - inclusief krokant korstje - maak je zo klaar. [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een diepvriespizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
Is jouw kleine spruit geen al te grote fan van saaie lappen vlees? Verpak ze dan in een krokant laagje paneermeel en serveer ze met wortelstoemp... [naar artikel]
Kroketten uit de diepvries kun je haast niet vergelijken met zelfgemaakte kroketten. Reden te meer om zelf eens de handen uit de mouwen te steken [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een pizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
Een krokant korstje, smeuïge binnenkant en uitgesproken kaassmaak: wie is er geen fan van heerlijke kaaskroketten? Vanaf 4 oktober kan je zelfs een heuse kaaskrokettenbar bezoeken in onze Brusselse hoofdstad. Vier weken lang serveren topchefs uit ons land daar hun versie van de geliefde snack. Waar moet je zijn? En wat kan je verwachten? [naar artikel]
Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]
Dinsdag 4 oktober vieren we de werelddag van de cinnamon bun of de kaneelrol. De Scandinavische lekkernij vindt zijn weg steeds vaker naar Belgische horecazaken en ook de Amerikaanse versie zie je opduiken. Hoe herken je de échte klassieker en vooral: hoe maak je zelf? We passeerden bij Nordica 31, Have a Roll en Peas om het aan experts te vragen. “In het geval van kaneelrollen geldt écht dat meer van alles beter: meer boter, meer suiker, meer kaneel.” [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Heb je na het afgelopen feestweekend even genoeg van alcohol? Of wil je eens iets anders proberen? Dan kan een mocktail een welgekomen alcoholvrij alternatief zijn. “Niets mis met water als je niet drinkt, maar het mag soms wel wat meer zijn”, aldus Marie Claessens van The Mocktail Club. Ze deelt tips om zelf de lekkerste mocktails te maken én om ze bij je gerechten te laten passen. “Het is een misverstand dat elke mocktail vanuit bruiswater moet vertrekken.” [naar artikel]
Waar eet je de lekkerste kebab van Limburg? Nog tot en met zondag kan je stemmen op jouw favoriete kebabzaak, daarna krijgen de vijf populairste adresjes een bezoekje van vier professionele lekkerbekken: zij kiezen de Beste Kebab van Limburg. Dit zijn hun do’s en don’ts: “Als ik dit zie in een kebabzaak, maak ik rechtsomkeer.” [naar artikel]
“Een appel is een prachtig ingrediënt van bij ons. Je kan er niks mis mee doen.” Sofie Dumont is een grote fan van de vrucht. Ze legt uit welke soorten appels je voor welk gerecht gebruikt en deelt veel kookinspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan. Kers op de (appel)taart? Een recept waarmee zelfs de grootste keukenkluns een lekkere pot dampende compote op tafel kan toveren. “Je hebt er maar één ingrediënt voor nodig.” [naar artikel]
Wie dol is op witloofrolletjes uit de oven gaat zeker voor de bijl bij deze kroketten. Want onder dat krokante korstje zit écht de smaak van [naar artikel]
Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.” [naar artikel]
Van boterkoeken tot croissants, puddingkoeken mét of zonder chocolade of rozijnenkoeken: aan koffiekoeken geen gebrek in ons land. “In een bakkerij vind je al snel 15 tot 20 verschillende soorten", klinkt het bij koffiekoeken-expert Guido Devillé. Tijdens de Antwerpse Pateekesweek trek je met een Chocolade & Pateekespas van bakker naar bakker om ze allemaal te proeven. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van je koffiekoek? En kun je ze zelf thuis even lekker uit de oven krijgen als een bakker? [naar artikel]
Vandaag is het cappuccinodag. Tijd om jezelf te verwennen met een heerlijke warme kop koffie met gestoomde melk. Maar waar moet je op letten als je die cappuccino zelf maakt? Op welk moment van de dag drink je de koffie het best? En kies je dan voor melk of slagroom bij de koffie? Barista Joke De Coninck en culinair historicus Lizet Kruyff leggen het uit. “De cappuccino is niét Italiaans.” [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Met een ‘gewone’ hamburger doe je nooit iets mis, maar tegenwoordig zie je daarnaast ‘smashed burgers’ opduiken. In Amerika zijn deze platgeslagen hamburgers al langer populair en ook in ons land winnen ze steeds meer terrein. Wat is zo’n smashed burger? Hoe maak je ze zelf? En waar kan je ze bestellen in België? Paolo Guffens van burgerrestaurant Plump in Antwerpen legt uit. [naar artikel]
De klassieke lasagne staat op menig Limburgse menukaart. Maar in welk restaurant smaakt de bolognaisesaus het best en is het korstje het krokantst? Topchef Anne-Sophie Breysem maakte voor ons een culinair rondje Italië in eigen provincie. “Deze saus heeft meer weg van tomatensoep.” [naar artikel]
De Wilde Zee viert vandaag feest. Eén van de eerste autovrije winkelbuurten van Antwerpen wordt 50 jaar. “De Wilde Zee is ondertussen één van de meest gezellige plekjes én de lekkerste as van Antwerpen”, vindt BeroepsAntwerpenaar en stadsgids Tanguy Ottomer. “Toeristen vinden de Wilde Zee ook heel gezellig. Dat is waar Antwerpen in uitblinkt.” Een gesprek over 50 jaar Wilde Zee kan je in de video hierboven bekijken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.