Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Eric bakt na 37 jaar laatste frieten in frituur ’t Sas: “Ik ben het zeker niet beu, maar ga van mijn pensioen genieten”

22/12/2023 - 20:01
"In Sint-Jozef Rijkevorsel is vrijdag een hoofdstuk afgesloten. Eric Knaepkens (68) stond voor de laatste keer aan de ketels van frituur ’t Sas op de hoek van Stevennekens en de Hoeveweg. Na 37 jaar frieten en snacks bakken, gaat hij van zijn vrije tijd genieten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Twee jaar na zijn pensioen wordt Eric uit Merelbeke weer tramchauffeur in Gent: “het voelt als thuiskomen” (20/02/2020 - VRT NWS)

Eric Bastiaen had 40 jaar dienst als chauffeur bij De Lijn, toen hij in 2018 met pensioen ging. Hij was 64. Hij kon nog wel een jaar voortwerken, maar besliste te genieten van zijn pensioen. “Op mijn laatste tramritten besefte ik ineens: die 40 jaar zijn weg. En dat doet pijn. Ik zou de collega’s enorm missen. Ook af en toe een praatje met een vaste reiziger op mijn lijn was altijd plezant. Ook met de jongeren kon ik altijd goed overweg. Als ze iets deden wat niet door de beugel kon, zei ik altijd: ’zou je dat thuis ook doen?’, en dan dachten ze toch wel eens na en vielen ze dikwijls stil. De eerste zes maanden van mijn pensioen viel ik in een zwart gat.” [naar artikel]


2. Jonge student Hendrik (16!) neemt iconische frituur ‘Bij Filip’ over aan Groot Vleeshuis: “De prijzen blijven democratisch” (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een frituur zo bekend dat ze zelfs in Japanse toeristenboekjes opduikt: ‘Bij Filip’ is een instituut in Gent. Filip Illegems (62) bakt zijn frieten nog in ossenvet, maar heeft zijn zaak verkocht. Hendrik De Smet (16) neemt de frituur over. Al verlaat Filip zijn penshuisje aan het Groot Vleeshuis nog niet meteen. [naar artikel]


3. Stefaan (47) start frietabonnement met herbruikbare bakjes: “Frieten à volonté voor 11 euro per maand” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stefan Devoldere (47) van frituur Vollenbak in Merendree kijkt niet op een stunt meer op minder. Vorig jaar bakte gij nog iedere maand frieten voor slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Nu zet hij de 20ste verjaardag van zijn frituur in de verf met een speciale actie. Zo kan je voortaan zoveel frieten eten als je wil voor een vast maandbedrag. “Maar je moet wel zelf een herbruikbaar bakje frieten meenemen", luidt de enige voorwaarde. Op die manier wil hij collega’s inspireren om iets te doen aan de wegwerpcultuur in frietkoten. [naar artikel]


4. Uitbater frituur Estrella door het dolle heen na behalen van wereldrecord frieten bakken (18/04/2019 - Gazet van Antwerpen)

Het wereldrecord frieten bakken staat voortaan op de naam van Luc Driesen. Sinds vorige vrijdag bakte hij 126 uur lang frieten in zijn frituur Estrella in Oostmalle. In het bijzijn van honderden supporters werd afgeteld naar de laatste seconden. “Zonder mijn vriendin Estrella was dit nooit gelukt”, verklaart de emotionele wereldrecordhouder. [naar artikel]


5. Welke aardappel kies je voor frietjes? En in welke olie bak je ze het best? HLN-chef Piet Huysentruyt tipt hoe je even lekkere frieten bakt als in de frituur (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


6. Gurbet (39) eet al dertig jaar elke dag frieten: “Nu ik mijn eigen frituur heb, zelfs drie keer per dag” (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]


7. Maasmechelaars bakken gratis frieten voor slachtoffers overstromingen in Wallonië (26/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Een Maasmechelaar bakt gratis frieten voor de slachtoffers van de overstromingen in de zwaargetroffen gemeente Pepinster. Deze voormiddag hebben tal van vrijwilligers 250 kg frieten voorgebakken. Rond 14u zijn de Maasmechelaren naar Pepinster vertrokken waar ze voor 500 personen frieten, snacks en een drankje uitdelen. De zaakvoerder van de frituur op wielen is geraakt door de beelden van de overstromingen daar en wil dus de slachtoffers een hart onder de riem steken met een lekkere portie frieten. [naar artikel]


8. RECENSIE. Levende legende van Frituur Number One laat publiek ook in theater smullen: komedie naar smaak van Maria’s klanten (11/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ze is een levende legende in Frituur Number One maar nu is Maria ook een theaterhit. Het publiek smult met evenveel smaak van haar voorstelling in het Fakkeltheater als van de frieten die ze normaal bakt even verderop in de Hoogstraat. [naar artikel]


9. Bekende friturist Michel (68) kort na pensioen overleden aan hartaanval: “Net nu hij samen met mama van het leven wou genieten” (24/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op 17 december vorig jaar nam hij na 34 jaar afscheid van zijn klanten. Samen met zijn vrouwtje Marian Raeman was Michel Van Kerschaver (68) al die jaren het gezicht van frituur ‘t Kastaarke in Zeebrugge - een begrip in de ruime regio. “We gaan het zeker missen, maar nu hebben we meer tijd om te gaan golfen”, sprak Michel na zijn laatste dag. Het was hen evenwel niet gegund. Michel overleed deze week onverwacht aan een hartaanval. “Mama zat naast hem in de zetel toen het gebeurde”, getuigt zijn zoon. [naar artikel]


10. “Vijf jaar geleden verkochten we nog auto’s en kranen”: dit is de Beste Frituur van Vlaanderen (09/12/2023 - Het Nieuwsblad)

De beste frituur van Vlaanderen ligt ook dit jaar in Vlaams-Brabant. Onze jury dook in een bad van frieten, stoofvlees, burgers en snacks, en koos voor De Halte in Orsmaal-Gussenhoven. “We wilden pralines verkopen, tot we een avondje gingen stappen met collega-frituristen.” [naar artikel]


11. Looise politiecommissaris Eric Raymaekers na 37 jaar op pensioen: “Ik ben altijd menselijk gebleven” (02/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Na 37 jaar trouwe dienst trekt politiecommissaris Eric Raymaekers (61) uit Tessenderlo de deur definitief achter zich dicht. Officieel gaat hij op 1 mei met pensioen, maar vorige vrijdag draaide hij al zijn laatste dienst. “Ik ben al die jaren vooral menselijk gebleven. Zo krijg je het meeste respect.” [naar artikel]


12. Gurbet (39) eet al dertig jaar elke dag frieten: “Ik heb elke frituur in Gent bezocht” (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]


13. Michel (68) ging na 34 jaar frietjes bakken eindelijk zelf genieten van het leven, maar het mocht niet zijn: “Van de ene op de andere seconde was hij weg” (24/03/2024 - Het Nieuwsblad)

Amper drie maanden met pensioen, maar Michel Van Kerschaver (68) overleed deze week compleet onverwachts in het ziekenhuis. De zestiger runde samen met zijn vrouw Marian Raeman (66) 34 jaar lang de frituur ’t Kastaarke in Zeebrugge. Het koppel zou na jarenlang hard labeur ook eindelijk zélf eens van het leven gaan genieten. Maar dat mocht niet zijn. Weduwe Marian doet het verhaal. [naar artikel]


14. Antwerp-gezin opent frituur op 500 meter van Bosuilstadion: “Eerst naar de match en daarna meteen frieten bakken” (14/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Peter Claes opent woensdag Frituur One in de Maria de Heeltstraat in Deurne. Hijzelf is al 42 jaar hevige supporter van den Antwerp. Ook zijn vrouw Katy en dochter Stephanie zijn helemaal verknocht aan stamnummer 1. Zoon Yannick heeft niet echt iets met voetbal. “Als Antwerp speelt, houdt hij de frituur open”, zegt Peter. “En direct na de wedstrijd nemen wij weer over.” [naar artikel]


15. Diane bakt na 48 jaar haar laatste friet (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Diane Pustjens bakte op 28 december, na 48 jaar, haar laatste frietjes. “Mijn echtgenoot Gerard Grispen en ik runden met Het Hoekje de laatste frituur in het centrum van Maaseik”, vertelt Diane die intussen een overnemer vond. [naar artikel]


16. Maria van bekend frituur Number One: “Ik ben altijd vriendelijk, maar ik sta op mijn strepen” (04/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Haar naam is een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Maria van frituur Number One is zelfs zo bekend dat ze zichzelf mag spelen in een gloednieuwe komedie in het Fakkeltheater. “Iedereen kent Maria van ’t Frituur. Maar niemand kent de echte Maria. Wat in mijn hart zit, neem ik niet mee naar mijn werk.” Tijdens ons gesprek is ze niet aan de slag, en daarom heeft Maria Vanlommel voor één keer toch het persoonlijke hart op de tong. [naar artikel]


17. De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: “Hier serveren ze de échte Belgische frieten” (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


18. Frank Deboosere over zijn pensioen: “Tijd voor een nieuw seizoen”  (14/03/2023 - VRT NWS)

Weerman Frank Deboosere reageert in “Goeiemorgen Morgen!” op Radio2 op het nieuws dat hij op 20 maart met pensioen gaat. "Ik had mijn afscheid het liefst in stilte laten passeren, maar dat is niet gelukt.” Maandag presenteert Frank zijn laatste weerbericht, maar het weer stopt niet. “Ook na mijn pensioen blijf ik ermee getrouwd. En geen paniek, ik ga niet naar een concurrerende zender.” [naar artikel]


19. Luc (73) heeft een dubbel pensioen: “Sparen doe ik niet. Waarom en voor wie?” (20/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik weet het, ik heb een groot pensioen. Je hoort mij zeker niet klagen.” Luc (73) stopte acht jaar geleden met werken. Vandaag is hij een van de weinige gelukkigen in ons land die nog twee pensioenen krijgen. Handig, want zijn tweede verblijf slorpt best wat geld op. Gelukkig zijn z’n andere vaste kosten beperkt, vertelt hij in deze ‘Zoveel verdien ik’. “Mijn vrouw en ik leven verstandig.” [naar artikel]


20. Actrice Charlotte De Bruyne vindt romantiek in … de frituur: “Ik heb graag een zompige brij” (29/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Al eens naar de frituur geweest en alleen frieten besteld? Wij ook niet. Er moet een snack bij. In Gent is de keuze eindeloos: van een zigeunerstick tot een veganistische ‘smokey cheese burger’. Voor de verkiezing van ‘Beste Frituur van Vlaanderen” vraagt De Gentenaar bekende Gentenaars naar hun favoriete snack. Vandaag: actrice Charlotte De Bruyne [naar artikel]


21. Alain krijgt 1.850 euro pensioen: “Mijn advies voor jongeren? “Zorg dat al je leningen afbetaald zijn de dag dat je op pensioen gaat” (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Toen ik twaalf jaar geleden op pensioen ging, waren mijn ouders 89 en 97 jaar. Door voor hen te zorgen heb ik hen nog een mooie oude dag bezorgd. Mijn vader is zelfs nog 103 geworden. Maar omdat goede genen geen garantie zijn op een gezegende leeftijd probeer ik elke dag te leven alsof het mijn laatste is. De pensioenleeftijd alsmaar optrekken – werken tot je er kreupel bij neervalt – dat is toch te belachelijk voor woorden?” [naar artikel]


22. “Mijn voorschot ging van 650 naar 2.700 euro en nu moet ik nog eens 3.000 euro opleggen. Dit is niet doenbaar”: Thorsten (24) sluit frituur na eindafrekening gas- en elektriciteit (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een week geleden viel bij frituur Het Hoekje in Maaseik de eindafrekening voor gas en elektriciteit in de bus. Enkele dagen later besloot eigenaar Thorsten Beumer noodgedwongen de deuren te sluiten. “Een dame van 85 die tot enkele maanden geleden elke week in de frituur stond, kwam nu nog een keer per maand omdat ze anders niet rondkwam met haar pensioen.” [naar artikel]


23. Al acht jaar baat Steffy frituur uit, nu moet ze hem ’s middags gedwongen sluiten: “Ik moet zelfs bijklussen om rond te komen” (03/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Voor het eerst in acht jaar gaat de frituur ’t Rondpunt in Hulste niet meer open over de middag. Financieel is het niet meer haalbaar, nu de energieprijzen de pan uit swingen. “En ik wil mijn prijzen hier niet verhogen”, zegt een kordate zaakvoerder Steffy Vervaeke. [naar artikel]


24. Frieten worden pak duurder op festivalwei en in frituur: “Ook aan sauzen is er een tekort” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Frituristen zullen de prijs van hun bakjes friet optrekken van zo’n 2,5 euro tot 3 euro. Dat zegt Bernard Lefèvre van sectororganisatie Navefri. Ook op de festivalweide worden frieten duurder. “De prijs van olie is verveelvoudigd”, zegt cateraar Jurgen Bevers. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!