De Bokkige Pélteneir, dat is het biertje dat drie Peltse vrienden zelf brouwden. Dat deden ze niet alleen voor de fun, maar ook voor het goede doel. Dankzij de verkoop van het bier konden de vrienden 2.000 euro schenken aan dagcentrum Vliegden Oost van De Klimroos. [naar artikel]
De brouwende schoonbroers Eddy Sevens en Danny Braeken creëren voor vijf horecazaken in Bosland een exclusief huisbier. De ideeën voor het recept leveren de uitbaters zelf aan. [naar artikel]
Sinds 2015 zet de Peltse vereniging Pelt4U, die ontstond uit een groepje bevriende hobbykoks, jaarlijks de schouders onder opmerkelijke projecten voor goede doelen. Dit jaar nemen ze een smakelijk initiatief. [naar artikel]
Brewmine TAP. Zo heet de nieuwe stadsbrouwerij in de Raamstraat in Hasselt. Bijna 60 jaar nadat brouwerij Sampermans de deuren dicht deed, wordt er weer gebrouwen, en gedronken, vlakbij de nieuwe doorsteek vanaf de Zuivelmarkt. Vijf eigen bieren zijn er te proeven maar brouwers kunnen er ook zelf aan de slag. [naar artikel]
Nalu, Red Bull, Monster, koffie, cola: aan dranken om ons op te peppen is geen gebrek. Maar een sapje om zen van te worden? Dat misten Brusselaars Laurent Karim (29) en Mathieu Hosselet (33), dus brachten ze er zelf één op de markt. Zendo, dat smaakt naar perzik en gember. [naar artikel]
“35.000 boeken en meters aan archiefkasten. Ergens daartussen ligt het middeleeuwse recept van ons abdijbier.” De paters van de abdij van Grimbergen willen opnieuw zelf bier brouwen. Dat deden ze tot 1797, toen de Fransen hun brouwerij afbraken. “Het is een oude droom om er opnieuw mee te beginnen”, zegt subprior Karel Stautemas. Alleen missen ze dus nog iets belangrijks. “Vier man zoekt al een jaar naar dat document.” [naar artikel]
De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]
Kan Tomorrowland niet, dan wordt het Wilderen. In de Brouwerij en Distilleerderij in de Truiense deelgemeente stelt de wereldvermaarde dj Felix de Laet, bekend als Lost Frequencies, zijn eigen gin voor. [naar artikel]
Misschien klonk het Aziatische drankje je tot voor kort vreemd in de oren, maar tegenwoordig is kombucha overal. Anno 2020 vind je het in zo goed als elke supermarkt, maar velen slaan tijdens de kerstvakantie ook zelf aan het brouwen. Wij vertellen je hoe je het hippe drankje met tal van gezondheidsvoordelen thuis kan maken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.