De leerlingen bakkerij van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad hebben vijf nieuwe recepten voor Limburgse vlaaien ontwikkeld. Die recepten blijven voorlopig strikt geheim. “Onze vlaaien hebben alles om echte klassiekers te worden”, zo verzekeren de jonge bakkers. [naar artikel]
Maar liefst vijf Limburgse teams verschenen zondag aan de start op Spa-Francorchamps. Niet met een ronkende bolide, maar in een ouderwetse, zelf geknutselde ‘zeepkist’ voor de Red Bull Zeepkistenrace. [naar artikel]
De Limburgse bakkers zijn zo trots als een pauw, want hun vlaaien zijn door Europa erkend als streekproduct. Voortaan mag de naam ‘Limburgse vlaai’ enkel nog gebruikt worden voor baksels die aan zéér strenge voorwaarden voldoen. Maar wat maakt een Limburgse vlaai nu zo uniek? We vroegen het aan bakkerszoon Peter Nulens uit Hasselt. [naar artikel]
“Wat zijn volgens bakkerij Nulens in Lanaken de populairste vlaaien in Limburg?” In ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ kwam opnieuw een Limburgse handelszaak aan bod. Na frituur ’t Patatje in Lummen hielpen dit keer de Lanakense bakkers Sandra en Johan Nulens een handje met één van de quizvragen. “Toen iemand van het programma ons opbelde, dachten we eerst dat het om een grap ging”, zegt Sandra. [naar artikel]
08:45 2.000 Limburgse vlaaien per uur, zoveel kan de familiale bakkerijgroep Vangrootloon binnenkort produceren dankzij een investering van 1,5 miljoen euro in extra infrastructuur. [naar artikel]
Vlaanderen en Nederland dienen vandaag in Den Haag bij de Europese Commissie samen een aanvraag in om de Limburgse vlaai te erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Als de Europese Commissie de vraag tot erkenning goedkeurt, moet de Limburgse vlaai voortaan aan strenge voorwaarden voldoen en mag ze enkel in Nederlands Limburg of Belgisch Limburg geproduceerd worden. [naar artikel]
Zeg nooit meer zomaar vlaai tegen een echte Limburgse vlaai want vanaf nu gaat het om een door Europa erkend streekproduct. “Dit is heel goed nieuws voor de ambachtelijke bakkers”, zegt Bart Tomassen van de gelijknamige bakkerij in Genk. [naar artikel]
Eerst waren het de koeienbellen die te veel lawaai maken, nu zijn het de dieren die op weg naar hun weide het verkeer hinderen en te veel vlaaien achterlaten op straat. De landbouwers in het Franse bergstadje Biot worden stilaan wanhopig van de klachten van rijke inwijkelingen die er tot rust willen komen. Onder hen ook een Belgisch koppel dat er maar enkele weken per jaar verblijft, maar toch het protest steunt. [naar artikel]
In coronatijden blijft reizen een heikel thema en niet alle landen verwelkomen ons, Belgen, met open armen. Wat wél kan als alternatief is toerist spelen in eigen land en de wijde omgeving rond de plaatselijke kerktoren verkennen. Tips voor wie deze zomer op verkenning wil in de buurt van Aalst. [naar artikel]
Bakkerij Het Brood, met vestigingen op verschillende plekken in de regio, neemt maatregelen om het energieverbruik te drukken. En dat is nodig, want de kosten zijn maar liefst verviervoudigd. En bovendien is het koopgedrag van de klant sinds de crisis veranderd. “We gaan onze koeltogen drie dagen tijdens de week extra uitzetten”, zegt uitbaatster Els Vanderveken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.