Op 2 februari vieren we Lichtmis, een traditie die nog altijd gepaard gaat met pannenkoeken. Deze Antwerpse tearooms bakken ze in alle vormen, maten en smaken. [naar artikel]
Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]
Pannenkoeken met siroop, bruine en witte suiker, met vanille-ijs en chocolade of met streekeigen appeltjes, je kon geen soort pannenkoek bedenken, of de vrouwen van de KVLV van Zepperen serveerden ze op hun jaarlijkse pannenkoekenfeest. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Tijdens de herfstvakantie bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen. “Deze pannenkoeken smaken letterlijk naar karton. Hier is geen druppel melk aan te pas gekomen.” [naar artikel]
Het afgelopen jaar stuurden we onze foodreporters en een handjevol chef-koks op pad om te tafelen in nieuwe restaurants en op zoek te gaan naar de lekkerste pizza, pannenkoeken en portie stoofvlees van Limburg. Deze tien zaakjes spannen de kroon in 2022. [naar artikel]
Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.” [naar artikel]
Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]
Het bedrijf Geal roept de producten Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken, Cora Dessert Pannenkoeken, Carrefour Original Mini Pannenkoeken in overleg met het FAVV terug van bij de consumenten wegens de mogelijke aanwezigheid van de listeriabacterie. [naar artikel]
Winter of zomer, aan zee gaat een pannenkoek er altijd in. Maar waar eet je de beste? Topchocolatier Julius Persoone ging voor ons op zoek naar de lekkerste pannenkoek van de kust. Hij proefde er tien, van de Panne tot Knokke, en vond de absolute topper. “Deze is duidelijk met hart en ziel gemaakt”, klonk het. Al werd hem ook minder lekker werk voorgeschoteld: “Deze smaakt naar vispannetje. Bah.” En één kok moet nog op “halvemaantjescursus”. [naar artikel]
Vandaag staat alles in het teken van pannenkoeken, want dan wordt wereldwijd Pancake Day gevierd. Maar natuurlijk is elke reden goed om eens achter het fornuis te gaan staan en voor iedereen lekkere pannenkoeken te bakken. Of wat dacht je van deze exemplaren met gin-tonic? Al schotel je die best alleen aan volwassenen voor. [naar artikel]
De nieuwste foodadresjes in Limburg? We lijsten er meer dan tien voor je op. Van de lekkerste soep over hippe takeaway gerechtjes tot smakelijke pannenkoeken: hier kan je ze zelf proeven. [naar artikel]
Vandaag staat alles in het teken van pannenkoeken, want dan wordt wereldwijd Pancake Day gevierd. Maar natuurlijk is elke reden goed om eens achter het fornuis te gaan staan en voor iedereen lekkere pannenkoeken te bakken. Of wat dacht je van deze exemplaren met gin-tonic? Al schotel je die best alleen aan volwassenen voor. [naar artikel]
Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd, ook in het Spectrumcollege. Al jaren lang bakt Ria Voortmans, ondertussen gepensioneerd leerkracht, een hoop pannenkoeken. Ze maakte er een traditie van om op deze dag voor alle leerlingen en leerkrachten pannenkoeken te bakken. [naar artikel]
Vandaag vieren we Maria-Lichtmis, dé gelegenheid om pannenkoeken op het menu te zetten. Geen tijd om ze zelf te bakken? Topchef Dominique Persoone proefde alvast 10 kant-en-klare varianten uit de supermarkt even voor, om er de beste uit te halen. “Sommige proeven wat zurig, andere pannekoeken zijn korrelachtig en droog, maar van één variant ben ik echt positief verrast. En straf voor die prijs ook.” [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen, met naast een 10/10 enkele intrieste scores als resultaat: “Als je dit opeet, plakt je maagwand gegarandeerd voor minstens vier uur aan elkaar.” [naar artikel]
In heel wat gezinnen staan vandaag pannenkoeken op het menu. Het is 2 februari en dat betekent Maria-Lichtmis. Maar wat vieren we dan? En wat heeft die dag te maken met pannenkoeken? [naar artikel]
De pannenkoeken van het Beauvoords Bakhuis zijn met hun 50-jarig bestaan een gevestigde waarde in binnen- én buitenland. In 1970 startte Maggie Duquesne met pannenkoeken bakken en haar zaak breidde al snel uit tot een volwaardig bakhuis. Tot op de dag van vandaag kennen alleen zij en haar dochter Karen Pauwelyn het recept van de befaamde pannenkoeken. [naar artikel]
Vandaag is Lichtmis, een voornamelijk Christelijk feest waarvan de meeste mensen niet meer écht weten waar het over gaat. Wat we wel weten, het is... [naar artikel]
Begin je vrijdag goed en maak eens pannenkoeken in plaats van een boterham met kaas. Met deze 5 originele receptjes maak je indruk en ze zijn nog... [naar artikel]
Top chocolatier Julius Persoone nam een hap uit zeventien verschillende pannenkoeken die we in de koeltoog van de supermarkten vonden. Even zat hij in gedachten bij zijn bomma aan tafel toen hij er een proefde, maar kort daarna waande hij zich ook op een kinderfeestje in een indoor speeltuin met ondermaatse baksels. Welke pannenkoeken uit de supermarkt zijn het best en welke koop je beter niet? [naar artikel]
Toen de 28-jarige Kremena Despinova op zoek ging naar alternatieve proteïnen, kwam ze uit bij... insecten. De Bulgaarse fitnessfanate [naar artikel]
Kop is de nieuwe aanwinst in het centrum van Genk: een koffiezaak met ontbijt en pannenkoeken. Die ruiken én ogen alvast onweerstaanbaar, al is er voor zoetebekken nog meer lekkers in de Stationsstraat. [naar artikel]
Zeker in de vakantie moet een ‘zondeke’ af en toe kunnen. Daarom deze week: de beste plaatsen om wafels of pannenkoeken te verorberen van de stad. [naar artikel]
Een groot stuk toert op een schoon bordje, met een bakske troost ernaast. Daar word je toch gewoon blij van? We geven je de lekkerste adresjes om eens goed zoet te doen. Met pannenkoeken, milkshakes, wafels en gebak. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.