Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. Nikki Haley zal niet winnen. Maar kan ze er wél voor zorgen dat Trump verliest?

13/02/2024 - 11:10
"“Waar is haar man?”, zo sneerde Trump over zijn tegenstrever Nikki Haley. Alsof zij niet gesteund zou worden door haar eigen echtgenoot. Het antwoord is dat Michael Haley als militair in het buitenland zit en daardoor niet zichtbaar is in de campagne van zijn vrouw. “Drijft Trump nu niet te hard de spot met iets wat heilig is in de VS?” vraagt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden zich af. Kan de achterban van Haley hem in november doen verliezen? En draagt zijn uitspraak over Rusland en de NAVO daar uiteindelijk ook toe bij?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ANALYSE. Nikki Haley zal niet winnen. Maar kan ze er wél voor zorgen dat Trump verliest? (13/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Waar is haar man?”, zo sneerde Trump over zijn tegenstrever Nikki Haley. Alsof zij niet gesteund zou worden door haar eigen echtgenoot. Het antwoord is dat Michael Haley als militair in het buitenland zit en daardoor niet zichtbaar is in de campagne van zijn vrouw. “Drijft Trump nu niet te hard de spot met iets wat heilig is in de VS?” vraagt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden zich af. Kan de achterban van Haley hem in november doen verliezen? En draagt zijn uitspraak over Rusland en de NAVO daar uiteindelijk ook toe bij? [naar artikel]


2. ‘Trump heeft nul moreel besef. Nikki is integer’: fans steunen Nikki Haley op campagne in haar thuisstaat South Carolina (23/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ANALYSE. Kiest Nikki Haley voor zichzelf of voor haar waterkans om de wereld te redden? (23/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Donald Trump zal straks ook de voorverkiezing in New Hampshire wel winnen. Met een score die zijn enige resterende rivaal Nikki Haley zou moeten bewegen om de handdoek in de ring te gooien. Als zij tegen beter weten in volhardt, ruïneert ze hoogstwaarschijnlijk haar toekomstige carrière. Maar door op te geven, mist ze wel de kans — een waterkans, maar toch — om haar land en de wereld te redden. Onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden legt uit hoe dat zou kunnen en hoe verscheurend haar dilemma is. [naar artikel]


4. Nikki Haley verliest in New Hampshire, maar werkt Trump op de zenuwen (24/01/2024 - Knack)

In de primary in de staat New Hampshire wonnen Donald Trump aan Republikeinse kant en Joe Biden bij de Democraten. Nikki Haley, die in de tellingen ongeveer op 43,6 procent van de stemmen uitkwam tegen 54,4 procent voor Trump, zet haar campagne verder: 'Het is verre van voorbij'. Donald Trump toonde zich een zurige winnaar: 'Wie is de bedrieger die de overwinning opeist?' The post Nikki Haley verliest in New Hampshire, maar werkt Trump op de zenuwen appeared first on Knack. [naar artikel]


5. Nikki Haley verliest maar blijft toch doorgaan: kan ze Trump nog kloppen? Bart Kerremans legt uit (24/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Na Iowa behaalt Donald Trump ook in New Hampshire een klinkende overwinning. Toch geeft zijn enige concurrente Nikki Haley nog niet op. Ze hoopt Trump alsnog te kunnen kloppen in South Carolina - haar thuisstaat. Zal dat ook lukken? Of is dit nu al een verloren zaak? Wordt het toch nog spannend? We vragen het aan professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven). “South Carolina is in nóg een opzicht beslissend.” [naar artikel]


6. Afgang voor Nikki Haley bij voorverkiezing in Nevada: Amerikaanse presidentskandidate verliest van ‘niemand’ (07/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Nikki Haley heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Republikeinse voorverkiezing in de staat Nevada. De Amerikaanse presidentskandidate haalde er minder stemmen dan de optie ‘niemand van deze kandidaten’. Bij de Democraten haalde president Joe Biden – zoals verwacht – wel een eenvoudige overwinning. [naar artikel]


7. Tegenslag voor Nikki Haley: Trump-uitdager verliest voorverkiezingen Nevada van ‘geen van deze kandidaten’ (07/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Blamage voor Nikki Haley: Trump-uitdager verliest voorverkiezingen Nevada van ‘geen van deze kandidaten’ (07/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Nikki Haley verliest (eerste) voorverkiezing van Nevada, ook al stond Trump niet op het stembiljet (07/02/2024 - VRT NWS)

In de Amerikaanse staat Nevada heeft de Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley de primary verloren. Niet Donald Trump, maar "geen van deze kandidaten" ging met de meeste stemmen lopen. De staat Nevada houdt namelijk zowel een primary als een caucus, en alleen aan die laatste wil Trump deelnemen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!