In jouw keuken staat ongetwijfeld een fles klassieke olijfolie in de kast, al dan niet extra vierge. Maar er bestaan natuurlijk nog andere soorten olie om mee te koken. Diëtiste Sanne Mouha neemt er elf onder de loep. “Dit is géén wondermiddel, zoals vaak wordt beweerd”, verrast ze. Wat zijn wel goede oliën voor dagelijks gebruik? Hoeveel kosten ze? En welke oliën zijn nu echt het gezondst? [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
In het bijzijn van hónderden fans brak Luc Driesen van Frituria Estrella in Oostmalle woensdag om 21.15u het wereldrecord frieten bakken. Sinds vorige vrijdag bakte hij 126 uur frieten. Luc betrok zijn vriendin Estrella in de hulde. “Zonder haar was het niet waar.” [naar artikel]
Uit de Corona Cooking Survey van Universiteit Antwerpen, KU Leuven en UGent blijkt dat we sinds het ingaan van de coronamaatregelen allemaal meer zijn gaan bakken. Er zijn wel verschillen tussen mannen en vrouwen. "Mannen bakken meer brood en vrouwen eerder meer cake", zegt professor Charlotte De Backer. Maar wat maaltijden betreft kiezen vrouwen dan weer vaker voor gezond. De Corona Cooking Survey is een onderzoek naar ons koop- en kookgedrag in quarantaine. [naar artikel]
Last van een nakende winterdip of eindeloos gepieker? Knoop die keukenschort om, meng bloem en suiker met wat eieren en zie je zorgen al snel wegsmelten in de oven. ‘Stressed spelled backwards is desserts’, luidt de aloude Pinterest-wijsheid immers, en steeds meer experts beamen dat ook. [naar artikel]
We weten dat plantaardige vetten beter voor de gezondheid zijn dan dierlijke vetten, maar geldt dat ook voor proteïnen? [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Je wil het wat gezonder aandoen, en dus eet je elke ochtend braaf een kommetje havermoutpap. Totdat je erachter komt dat jouw supergezonde [naar artikel]
Wie bewust met voeding bezig is, zal hoogstwaarschijnlijk niet langsgaan voor een hapje bij fastfoodketen McDonald's. Het fastfoodrestaurant dat... [naar artikel]
Eet jij je eieren ook het allerliefst zachtgekookt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want die zijn gezonder dan hardgekookte eieren, en wel om... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.