Weinig vissen die zo’n mooie bijnaam hebben als de ‘liefdesvis’, en volgens velen is de lekkernij ook een must op Valentijnsdag. “Door zijn fijne smaak en textuur vind je hem zelfs bij toprestaurants”, zegt vishandelaar Sven Demuynck. “En in februari is hij op z’n best.” Maar waaraan heeft de ‘liefdesvis’ zijn titel precies verdiend? En hoeveel betaal je ervoor? [naar artikel]
Zin in een stukje vis op het Valentijnsdiner? Dan is skrei de perfecte keuze. Het is een extra lekkere kabeljauw die enkel de eerste maanden van... [naar artikel]
Met Valentijn mag het best wat pittiger. En dan wordt er al gauw met allerhande afrodisiaca geschermd. Eentje daarvan is de oester want volgens Amerikaanse en Italiaanse onderzoekers is dat een afrodisiacum. En nog beter wordt het met een strakke, nerveuze witte wijn als begeleider. Die vonden we in de Centre-Loire waar Sancerre en Pouilly-Fumé de locomotieven zijn. [naar artikel]
Ontwerpers goochelen dit seizoen met de textuur van diverse stoffen. De inspiratie is vintage, bohemien of Far West, de uitvoering ruig met een verfijnde touch. Stevig katoen met accessoires van riet of leder creëren een natuurlijke look. Vrolijke franjes en luchtige linnen topjes zorgen voor een girly stijl. Daar is trouwens de afgesneden spijkerbroek weer. […] Het bericht Textuur troef! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Brrr, zo’n jelly pudding krijg ik echt niet binnen, de textuur alleen al is genoeg om het te laten staan.” Je mag dan wel geen moeilijke eter... [naar artikel]
Handtassen moeten eyecatchers zijn dit najaar, getuige de catwalks voor de herfst en winter van 2020. Ontwerpers kwamen op de proppen met harige... [naar artikel]
De Monobloc: je kan er veel over zeggen, maar nu niet bepaald dat ie mooi is. Daarom gaf Billie zeven Vlaamse creatievelingen uit diverse hoeken een exemplaar met de vraag om de alom bekende plastic tuinstoel te pimpen. We vroegen hen meteen ook waar ze hun stoel het liefst zouden neerzetten. En wat ze zelf hebben met een tuin én met het buitenleven. Vandaag: tv-regisseur en Billie-illustratrice Katrien Vanderlinden. [naar artikel]
Heerlijk met uitjes en perfect voor bij de lunch: préparé is ontegensprekelijk een van de populairste smeersels voor op de boterham. Het liefst komt die van bij de slager, maar ook in de supermarkt vind je talloze varianten. Zijn die evengoed qua smaak en kwaliteit? Wij lieten meesterslager Luc De Laet van The Butcher’s Store tien verschillende soorten proeven en verstopten er één veggie variant onder. Welke komt als beste uit de test? “Zeker dat dit geen productiefout is?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.