Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Westerse sancties blokkeren onderhoud Russische vliegtuigen; die vallen uit elkaar

14/02/2024 - 13:40
"Samengevat. In 2023 is het aantal veiligheidsincidenten met Russische vliegtuigen meer dan verdubbeld. Een direct gevolg van de moeilijkheden die Rusland ondervindt vanwege de economische sancties bij het verkrijgen van westerse reserveonderdelen. Volgens de Duitse luchtvaartdatabase Jacdec steeg het aantal incidenten van 37 in 2022 naar 81 vorig jaar. In het nieuws. De sancties die […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Westerse sancties blokkeren onderhoud Russische vliegtuigen; die vallen uit elkaar (14/02/2024 - Express)

Samengevat. In 2023 is het aantal veiligheidsincidenten met Russische vliegtuigen meer dan verdubbeld. Een direct gevolg van de moeilijkheden die Rusland ondervindt vanwege de economische sancties bij het verkrijgen van westerse reserveonderdelen. Volgens de Duitse luchtvaartdatabase Jacdec steeg het aantal incidenten van 37 in 2022 naar 81 vorig jaar. In het nieuws. De sancties die […] [naar artikel]


2. F-35 zo duur in onderhoud dat Amerikaanse luchtmacht aankoop 600 vliegtuigen dreigt te moet annuleren (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het gevechtsvliegtuig F-35 van producent Lockheed-Martin is zo duur in onderhoud dat de Amerikaanse luchtmacht mogelijk één derde van zijn aankopen... [naar artikel]


3. F-35 zo duur in onderhoud dat Amerikaanse luchtmacht aankoop 600 vliegtuigen dreigt te moeten annuleren (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het gevechtsvliegtuig F-35 van producent Lockheed-Martin is zo duur in onderhoud dat de Amerikaanse luchtmacht mogelijk één derde van zijn aankopen... [naar artikel]


4. De Bijloke in Gent organiseert in de passietijd een "lamentatieweek": een ontdekkingstocht langs klaagzangen uit westerse en niet-westerse culturen, hedendaags en klassiek. Met Jos Van Immerseel, Gerard Lesne, Ghada Shbeir, A Cumpagnia, G (14/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Iran tankt geen westerse vliegtuigen meer bij (05/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Drones en vliegtuigen bespieden de Russen: wat is de rol van westerse spionagediensten in de oorlog? (13/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Rusland heeft steeds meer moeite om wisselstukken voor zijn vliegtuigen te vinden: nationale luchtvaart gaat gebukt onder westerse sancties (22/06/2022 - Express)

Verschillende Russische luchtvaartmaatschappijen zijn bijna niet meer in staat om hun vliegtuigen te onderhouden, als gevolg van westerse sancties aan het adres van Rusland.  Eind mei telde de Russische commerciële vloot 876 vliegtuigen, volgens gegevens van het adviesbureau Ascend by Cirium. De meeste van deze vliegtuigen zijn afkomstig van de fabrikanten Airbus of Boeing. Beiden […] [naar artikel]


8. Westerse sancties treffen luchtvloot Rusland: Aeroflot zoekt noodreparaties vliegtuigen in buitenland (11/04/2023 - Express)

De Russische luchtvaartsector zit door de westerse sancties met de handen in het haar. Aeroflot, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, vliegt nu zelfs naar Iran voor reparaties. In eigen land zijn te weinig wisselstukken op voorraad voor de (doorgaans westerse) vliegtuigen. De essentie: Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, legden verschillende westerse overheden […] [naar artikel]


9. Expert over slijtage vliegtuigen: "Wie zelden ‘Top Gun’ speelt met z’n vliegtuigen heeft er langer plezier van" (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat onze F-16’s versleten zouden zijn na 8.000 vlieguren is volgens producent Lockheed Martin dus met een korrel zout te nemen. Alles hangt af van... [naar artikel]


10. Na de tanks, de vliegtuigen? ‘Met honderd tanks win je geen oorlog tegen Rusland, met vijftig vliegtuigen ook niet’ (26/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!