Het incident in Brussel waarbij een man rakelings langs de terrassen scheerde en enkele mensen verwondde kan ook in Genk gebeuren. Dat vrezen horeca-uitbaters. “Bestelwagens zoeven hier dagelijks langs de terrassen”, zegt Mario Cucciare van Grand Café Relaxy. [naar artikel]
Na het faillissement van de Truiense cafés De Bink en De Bacchus moet nu ook het bekende ijssalon Venise de boeken neerleggen. Ook het Japanse ramenrestaurant Nishitan 55 draait zijn gasvuren uit, nog voor ze goed en wel gestart waren. De eens zo gerenommeerde horeca op de Truiense Grote Markt loopt zo stilaan leeg. [naar artikel]
Het stadsbestuur schrijft dan toch een concessie uit voor de WK-uitzendingen op de Grote Markt in plaats van op het Warandeplein. De nieuwe beslissing komt er na overleg met horeca-uitbaters en markthandelaars. [naar artikel]
“De schrik van ons leven”, zo beschrijven de horeca-uitbaters op de Grote Markt in Turnhout het gevaarlijke incident van maandagavond. Een man reed verschillende keren aan hoge snelheden op het marktplein en draaide er met gierende banden in het rond, en dat terwijl de terrassen op de Markt vol zaten. De uitbater van Café L’Eglise kon hem uiteindelijk tegen de grond werken. [naar artikel]
“De schrik van ons leven”, zo beschrijven de horeca-uitbaters op de Grote Markt in Turnhout het gevaarlijke incident van maandagavond. Een man reed verschillende keren met hoge snelheden op het marktplein en draaide er met gierende banden in het rond, en dat terwijl de terrassen op de Markt vol zaten. De uitbater van Café L’Eglise kon hem uiteindelijk tegen de grond werken. [naar artikel]
Als het van de meeste horeca-uitbaters afhangt, openen ze helemaal wel of helemaal niet. Een tussenoplossing waarbij enkel de terrassen open zijn, zien ze niet zitten: 55 procent is resoluut tegen. Vier op de tien zien het zitten — op voorwaarde dat de overheid hen financieel steunt. [naar artikel]
Heel wat Limburgse horeca-uitbaters twijfelen nog of ze al dan niet een groot scherm plaatsen tijdens het WK voetbal. Binnen een kleine maand start het Wereldkampioenschap in Quatar met onze Rode Duivels. De stijgende energieprijzen en de onzekere weersomstandigheden houden horeca-uitbaters tegen om een groot evenement te organiseren. Maar ook de sfeer bij de supporters zit er nog niet echt in, in tegenstelling tot de vorige edities die plaatsvonden in de zomer, zo klinkt het bij de uitbater van café Gerechtshof in Tongeren. [naar artikel]
Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]
De Truiense horeca-uitbaters staan te popelen om hun gasten opnieuw op een veilige manier te ontvangen en in de watten te leggen. Het stadsbestuur wil hen hierbij maximaal ondersteunen en geeft de uitbaters bij de heropstart opnieuw de gelegenheid om tot en met 31 oktober 2021 hun terraszone uit te breiden [naar artikel]
“De schrik van ons leven”, zo beschrijven de horeca-uitbaters op de Grote Markt in Turnhout het gevaarlijke incident van maandagavond. Een man reed verschillende keren met hoge snelheden op het marktplein en draaide er met gierende banden in het rond, en dat terwijl de terrassen op de Markt vol zaten. De uitbater van Café L’Eglise kon hem uiteindelijk tegen de grond werken. [naar artikel]
Lierse horeca-uitbaters die hun terras niet kunnen uitbreiden voor of naast hun zaak, krijgen hiervoor extra ruimte op het centrale plein op de Grote Markt of op de evenementenweide in de Netelaan. “Dit kan zolang de zaterdagmarkt niet naar de Grote Markt terugkeert”, duidt schepen van Economie Rik Verwaest (N-VA). Veel zaakvoerders reageren tevreden. [naar artikel]
De legendarische Truiense cafébaas Etienne Beckers van de Ambiorix op de Leuvense Oude Markt is donderdag overleden. Een schok voor veel, ook Limburgse, (ex-)studenten en horeca-uitbaters. “Etienne was een van de beste cafébazen die de Oude Markt ooit heeft gehad.” [naar artikel]
De stad Sint-Truiden telde afgelopen augustus 1.234 werkzoekenden. Deze voormiddag werd in Sint-Truiden een eerste Jobdag voor de Horeca gehouden. Want sinds de coronacrisis is het voor heel wat werkgevers in de Truiense horeca nog steeds erg moeilijk om geschikt en gemotiveerd personeel te vinden. De VDAB organiseerde het voorbije jaar al vaker jobdagen in de horeca. Mede om enkele clichés rond werken in de horeca te doorbreken. [naar artikel]
De horecazaken aan de Oud Markt in Overpelt - De Markt, Fresh en Tafeltijd - namen weer het initiatief om wat muzikale gezelligheid op zaterdagavond te brengen voor jong en oud. De horeca-uitbaters zweren daarbij bij lokale muzikanten en entertainers, maar kenden pech bij de opening zaterdag. “Het slechte weer was wel spelbreker, maar afgelasten van ons gratis minifestival was helemaal geen optie, de kosten waren toch gemaakt”, zegt mede-inrichter Ronald Swinnen (Tafeltijd). “Zo werd het optreden van countryband Luc Lauwry, Eric Burgers & Diana eerder een terras- dan pleinconcert. Maar wel droog voor iedereen.“ [naar artikel]
Het zijn niet alleen de koekjes en de suiker bij de koffie die in horecazaken in de sacoche verdwijnen. Dat blijkt uit een filmpje waarop te zien is hoe klanten een tafellamp stelen uit een restaurant. En het is geen alleenstaand geval, integendeel. Uitbaters zien sommige klanten álles meegrissen wat niet te zwaar of te groot is. “Een klant klaagde op een dag dat het veel te donker was in de toiletten. Bleek dat een dief al mijn spots had gestolen.” [naar artikel]
Het zijn niet alleen de koekjes en de suiker bij de koffie die in horecazaken in de sacoche verdwijnen. Dat blijkt uit een filmpje waarop te zien is hoe klanten een tafellamp stelen uit een restaurant. En het is geen alleenstaand geval, integendeel. Uitbaters zien sommige klanten álles meegrissen wat niet te zwaar of te groot is. “Een klant klaagde op een dag dat het veel te donker was in de toiletten. Bleek dat een dief al mijn spots had gestolen.” [naar artikel]
Het stadsbestuur van Dendermonde wil de wildgroei aan tenten op de Grote Markt inperken en voert daarom een nieuw reglement in. Voortaan mogen horeca-uitbaters twee keer per jaar een tent voor hun zaak zetten. Alvast één ontevreden café-uitbater is van plan de nieuwe regel aan te vechten. [naar artikel]
Horecauitbaters zien het niet graag gebeuren dat collega’s zich niet aan de coronamaatregelen houden. VTM Nieuws dat er op Facebook een geheime lijst te vinden is met 120 horecazaken die gasten zonder coronapas toelaten. Dat schept geen fraai beeld van de horeca, zeggen de uitbaters die wel volgens het boekje werken. [naar artikel]
Na Frankrijk voeren nu ook onze noorderburen de pasjesmaatschappij in. Gaat ons land binnenkort ook overstag voor de coronapas? In de horeca en de bioscoop hopen ze van niet. “De situatie in Nederland en Frankrijk is heel anders dan hier. Zo’n pas invoeren is hier niet nodig.” [naar artikel]
Wordt het een oudejaarsavond met gezellig tafelen op restaurant of aftellen naar middernacht op café, zoals Horeca Vlaanderen vraagt? Limburgse uitbaters zien de bui al hangen. “We krijgen geen witte maar een rode kerst.” [naar artikel]
Café Belge op de Grote Markt van Mechelen heeft het faillissement aangevraagd. Met pijn in het hart moesten de uitbaters hun zaak loslaten. De voorbije maanden gingen al verschillende horecazaken hen voor, andere staan over te nemen en tegelijk openen er ook heel wat nieuwe. [naar artikel]
Witte rook voor de horeca, we snakken er met z’n allen al weken naar. De Grote Heropening loert om de hoek, maar of elke uitbater daar zo blij mee... [naar artikel]
Na zaterdag hebben de Brugse uitbaters van een horecazaak in het Nederlandse grensstadje Sluis hun zaak ook op zondag geopend. Dat mag eigenlijk niet, want de horeca moet in Nederland nog altijd verplicht gesloten blijven door de coronamaatregelen. [naar artikel]
Heel wat horeca-uitbaters uit de Vlaamse Ardennen zijn bang voor een faillissement nu de Ronde van Vlaanderen niet doorgaat door het coronavirus. Sommige zaken halen al hun inkomsten uit het wielervoorjaar met als absolute uitschieter de Ronde. Maar die inkomsten zien ze nu in het water vallen. [naar artikel]
Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.