Ultrabewerkt voedsel is nog ongezonder dan gedacht, concluderen wetenschappers na overkoepelend onderzoek. Suiker, zout en vet zijn daarbij niet de enige boosdoeners. “Als je het niet in een gewone keuken kan maken, kan je je vragen stellen.” [naar artikel]
Belgen die gezond willen eten, betalen daarvoor een stuk meer dan voor ultrabewerkt voedsel, dat rijk is aan zout, suiker en vet. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van Sciensano. Het gezondheidsinstituut roept de Belgische autoriteiten op om onbewerkt voedsel financieel aantrekkelijker te maken. [naar artikel]
Zwaar bewerkte voeding - denk aan snoep, chips, snacks en frisdrank - levert een steeds groter aandeel van ons dieet. Dat is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar ook voor de planeet, schrijven vier Australische voedingswetenschappers. Tijd om rigoureus te minderen met ultrabewerkt voedsel. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Het voedsel dat u in de winkelrekken vindt, is niet altijd wat het lijkt. In sommige groentewraps zijn nauwelijks groenten te vinden. In producten waarop in grote letters ‘ongezouten’ staat, wordt soms toch zout verwerkt. Voedingsjournalist Eva Kestemont (33), die een boek schreef over ultrabewerkt voedsel, neemt vijf voedingswaren onder de loep en legt uit welke ingrediënten er dan wél in zitten. “Waarom zou je vermoeden dat een gezond ogende granola helemaal niet zo’n positief effect heeft op je gezondheid?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.