Het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ is weer van start gegaan op VTM. Presentatrice Dina Tersago schuift naast die opnames en haar televisiewerk graag de voetjes onder tafel op restaurant. “Ik vind uit eten gaan leuk, maar als werkende moeder is het niet altijd evident om daar tijd voor vrij te maken”, vertelt het televisiegezicht. Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen. [naar artikel]
Metejoor zie je momenteel bezig in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’, maar zijn liefde voor eten is alvast ook aanwezig. “Weet je wat typisch is voor mensen uit de Kempen? Dat eten niet héél lekker hoeft te zijn, zolang het maar heel veel is”, lacht zanger Metejoor (32). Ook naast het podium is hij een echte levensgenieter. Dat doet hij het liefst in één van zijn zeven favoriete culinaire hotspots in ons land. [naar artikel]
We kennen hem van ‘Dat eet dan gelukkig zijn’ en ‘Snackmasters’. Noem Bockie De Repper (39) dus gerust een foodie, met een voorsmaak voor vettig, verrassend en, jawel, toch ook verfijnd. Hij vond dé adressen die zijn vereisten vervullen op een unieke manier. “Steak tartaar op een mergpijp, een croissant met een Wagyuburger, foie gras en zwarte truffel: gek genoeg is dat hier betaalbaar.” [naar artikel]
Ook een toppatissier zoals Roger van Damme wil wel eens ergens anders een taart of koffiekoeken halen om op te smullen in het weekend. “In deze patisserie zijn de smaken van de taarten echt niet te evenaren", vertelt de 50-jarige chef. “Ik heb hier veel aangeklopt voor goede raad vroeger.” Die patisserie is één van de zeven eetadresjes die hij deelt in ‘s-Gravenwezel, Lommel, Damme, Schoten, Waterloo, Antwerpen of Madrid. [naar artikel]
Als MSC-ambassadeur voor duurzame vis lust chef Dagny Ros Asmundsdottir zéker graag iets lekkers uit de zee. “Hier maakt de chef vis klaar op een manier die je echt nergens anders proeft", vertelt ze. “De makreel die nu op de kaart staat is heerlijk." Ze deelt 7 van haar favoriete eetadressen in Brugge, Antwerpen, Zoersel en Schilde. [naar artikel]
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met fine dining, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat oudoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist. [naar artikel]
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist. [naar artikel]
Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]
Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.