Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]
De asperges verdwijnen van de menukaarten. Vanaf nu vind je in haast elk Belgisch restaurant mosselen op de kaart. Wij vroegen enkele Antwerpse topchefs om hun favoriete mosselrecept met ons te delen. [naar artikel]
Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]
Goed nieuws voor wie zich dit weekend eens níet wil volproppen met chocolade: niet enkel de paasklokken brengen lekkers, ook Moeder Natuur is dezer dagen erg vrijgevig. De asperges zijn alomtegenwoordig, de eerste aardbeien lonken. Maar welke andere producten zijn momenteel eveneens op hun best? Topchefs van eigen bodem geven het antwoord. [naar artikel]
Wat krijgt het gezin van een topchef voorgeschoteld? En welke ingrediënten gebruiken ze graag thuis? Deze zomer nemen we een kijkje in de keuken... [naar artikel]
Wat krijgt het gezin van een topchef voorgeschoteld? En welke ingrediënten gebruiken ze graag thuis? Deze zomer nemen we een kijkje in de keuken... [naar artikel]
Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Caroline Baerten en Nicolas Decloedt van humus x hortense (*). [naar artikel]
Piet Huysentruyt (54) is fier op zijn West-Vlaamse roots, maar minstens even trots op zijn Antwerpse pied-à-terre. Hij trekt naar zijn stek in de Zuid-Franse Ardèche voor de eerste vakantieganger nog maar denkt aan het zuiden en hij komt pas terug als de laatste allang is vertrokken. Maar in die korte tussenperiode vertoeft hij graag in de Scheldestad. In ons stadsmagazine CittA gaan we samen met hem op zoek naar zijn favoriete plekjes in Antwerpen. [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Piet Huysentruyt. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]
Wie Piet Huysentruyts kooktips altijd trouw raadpleegde in SOS Piet, neemt ongetwijfeld ook zijn restauranttips met plezier aan. Waar bestelt hij zijn pistolets? En van welke frituur heeft hij het liefst zijn frietjes? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in ons land. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.