Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De favoriete kooktechnieken van topchefs, mét extra tips van Piet Huysentruyt: “Kook deze groenten nooit onder een deksel”

13/03/2024 - 13:00
"Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De favoriete kooktechnieken van topchefs, mét extra tips van Piet Huysentruyt: “Kook deze groenten nooit onder een deksel” (13/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]


2. Topchefs delen hun favoriete mosselrecept: scheutje pastis erin, een funky toets van miso of gewoon met veel groenten (05/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

De asperges verdwijnen van de menukaarten. Vanaf nu vind je in haast elk Belgisch restaurant mosselen op de kaart. Wij vroegen enkele Antwerpse topchefs om hun favoriete mosselrecept met ons te delen. [naar artikel]


3. Piet Huysentruyt leert je de beste technieken die topchefs toepassen: “Zo krijgt je vlees een mooi, glimmend korstje” (13/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]


4. Vergeet chocolade, Pasen brengt ook ander lekkers. Topchefs over hun favoriete primeurs (19/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Goed nieuws voor wie zich dit weekend eens níet wil volproppen met chocolade: niet enkel de paasklokken brengen lekkers, ook Moeder Natuur is dezer dagen erg vrijgevig. De asperges zijn alomtegenwoordig, de eerste aardbeien lonken. Maar welke andere producten zijn momenteel eveneens op hun best? Topchefs van eigen bodem geven het antwoord. [naar artikel]


5. Wat koken topchefs thuis? Dagný Rós Ásmundsdóttir onthult haar favoriete recept en de ingrediënten die ze altijd in de keuken heeft (14/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wat krijgt het gezin van een topchef voorgeschoteld? En welke ingrediënten gebruiken ze graag thuis? Deze zomer nemen we een kijkje in de keuken... [naar artikel]


6. Wat koken topchefs thuis? Ae Jin Huys verlapt haar favoriete Koreaanse gerecht en de ingrediënten die altijd in haar keuken staan (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wat krijgt het gezin van een topchef voorgeschoteld? En welke ingrediënten gebruiken ze graag thuis? Deze zomer nemen we een kijkje in de keuken... [naar artikel]


7. De favoriete adresjes van topchefs Caroline Baerten en Nicolas Decloedt: “Waar elders in de wereld kun je op het dak van een stadhuis een terrasje doen?” (20/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Caroline Baerten en Nicolas Decloedt van humus x hortense (*). [naar artikel]


8. De favoriete adresjes van Piet Huysentruyt: “Antwerpen is de tofste stad van het land” (16/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Piet Huysentruyt (54) is fier op zijn West-Vlaamse roots, maar minstens even trots op zijn Antwerpse pied-à-terre. Hij trekt naar zijn stek in de Zuid-Franse Ardèche voor de eerste vakantieganger nog maar denkt aan het zuiden en hij komt pas terug als de laatste allang is vertrokken. Maar in die korte tussenperiode vertoeft hij graag in de Scheldestad. In ons stadsmagazine CittA gaan we samen met hem op zoek naar zijn favoriete plekjes in Antwerpen. [naar artikel]


9. De 7 favoriete eetadresjes van Piet Huysentruyt: “Hier proef je na één hap dat de chef weet waar hij mee bezig is” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Piet Huysentruyt. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]


10. De 7 favoriete eetadresjes van Piet Huysentruyt: “Bij deze frikandel special is de verhouding tussen mayonaise en ketchup perfect" (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie Piet Huysentruyts kooktips altijd trouw raadpleegde in SOS Piet, neemt ongetwijfeld ook zijn restauranttips met plezier aan. Waar bestelt hij zijn pistolets? En van welke frituur heeft hij het liefst zijn frietjes? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in ons land. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!