Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Met deze BBQ hoef je vlees niet te kruiden

16/05/2017 - 21:20
"Het was vandaag prachtig weer, en zo'n dag smeekt natuurlijk om afgesloten te worden met een heerlijke barbecue. Dat kan vanaf nu met gekruide briketten, een uitvinding van Peter de Clercq, de gewezen wereldkampioen barbecueën. In zijn briketten zitten vuurkruiden waardoor je zelf niet meer hoeft te kruiden. Tijdens het braden, trekt de smaak in het vlees."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Met deze barbecue hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft [naar artikel]


2. “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Het Nieuwsblad)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


3. Ex-werknemer slachthuis: ‘Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien’ (09/03/2018 - De Standaard)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


4. Ex-werknemer Veviba getuigt: “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


5. Veviba-werknemer getuigt: “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


6. Met deze trucjes blijven je kruiden langer vers (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Verse kruiden maken het verschil in de keuken, maar helaas bewaren ze niet lang in supermarktverpakkingen. Met deze trucjes lukt het wel. [naar artikel]


7. Zo houd je verse kruiden op je aanrecht het langst goed (23/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Verse kruiden zijn helemaal ingeburgerd én onmisbaar in de keuken. Want zonder dille tover je toch geen lekkere zalmsaus op tafel? En met basilicum maak je pesto die tien keer lekkerder is dan de versie uit een potje. Maar wanneer gebruik je welke kruiden? En wat is de beste bewaarmethode om die plantjes zolang mogelijk te laten meegaan? “Deze kruiden verliezen hun smaak als je ze verwarmt.” [naar artikel]


8. Onze tuinexperte verklapt haar vijf gouden regels voor een succesvolle kruidentuin: “Geef mediterrane kruiden geen voeding, tenzij je ze in pot houdt” (27/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het ene kruid is beslist het andere niet. Mediterrane kruiden willen veel zon en droogte, groene kruiden verlangen meer vocht en een koelere plek. Op de juiste plek gaan je kruiden jaren mee, op de foute plaats zijn ze maar een kort leven beschoren. Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft haar vijf gouden regels voor kruiden. “Zet nooit mediterrane kruiden en groene kruiden bij elkaar.” [naar artikel]


9. Vlees vs. slaatje? Kiezen is verliezen, dus in dit zomerse gerecht krijgen beide een glansrol (28/05/2018 - De Morgen)

Het leven is niet zwart-wit. Dus kiezen tussen een lekker stuk vlees of een fris slaatje: hoef je niet te doen. Dit gerecht kan met zijn zomerzoet avocado-mangoslaatje en koteletten in een honingsausje zowel carnivoren als herbivoren bekoren. Dubbele jackpot! [naar artikel]


10. Deze kruiden neem je beter niet te veel in combinatie met medicijnen: “Let op voor hartproblemen, slapeloosheid en bloedingen” (01/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kruidengeneesmiddelen worden verkocht als ‘puur natuur’, maar in combinatie met medicijnen zijn ze niet altijd zo onschuldig. Bepaalde medicijnen en kruiden kunnen samen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Met welke combinaties is het oppassen geblazen? En is het dan beter om sommige kruiden niet meer te eten? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink zocht het uit. [naar artikel]


11. Koken met kruiden uit eigen tuin? Met deze tips van Wim Lybaert verzeker je je van een mooie oogst (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets lekkerder dan huisbereide voorjaarsgerechten, op smaak gebracht met kruiden uit eigen hof. Een kruidentuin waar je je favoriete kruiden maar uit te plukken hebt, is niet alleen handig, het is ook helemaal niet moeilijk om te realiseren. Staan jouw plantjes er verpieterd bij, is dat buiten de tips van Wim Lybaert gerekend. De moestuinexpert bezorgde HLN Shop een handvol raad waarmee je zelf een kruidentuin aanlegt én in topvorm houdt. [naar artikel]


12. Kruiden in je tuin: handig en makkelijk, maar houd deze zaken in het oog (05/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Of je ze nu op je terras of in de tuin houdt, met kruiden heb je altijd iets lekkers en moois. Van de allermakkelijkste munt tot de veeleisende... [naar artikel]


13. Deze gebakjes moesten bijna 80 jaar geleden matroos verblijden tijdens de oorlog (en verkeren nog altijd in goede staat) (24/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een tinnen doos met ‘mincepies’ (een typisch Brits taartje met gedroogde vruchten, kruiden en soms vlees) gebakken tijdens de Tweede Wereldoorlog... [naar artikel]


14. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


15. Stoverij van hert met mosterdsaus (08/11/2019 - Metro)

Snijd de wortels en uien in stukken van 1/1 cm. Doe het vlees in een kookpot samen met de gesneden groenten, de rode wijn, de kruiden en de olijfolie. Kruid af met peper en zout. Bedek met huishoudfolie en zet het deksel op de pot. Bewaar een nacht in de koelkast. De volgende dag: • […] Het bericht Stoverij van hert met mosterdsaus verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


16. Op ontdekking tussen de unieke kruiden van ’t Coolhof: plant met oestersmaak en negen andere lekkere smaken die je niet verwacht (25/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Met kruiden kun je een gerecht die extra toets geven. Chefs gebruiken maar al te graag een paar blaadjes of bloemetjes, maar ook hobbykoks en andere lekkerbekken vinden de weg naar ’t Coolhof in Putte, specialist in culinaire bloemen en kruiden. Met zaakvoerder Allen Vermeirsch (43) gaan we op zoek naar een paar kruiden die verrassende smaken geven aan een gerecht. [naar artikel]


17. Start 'Dagen zonder Vlees' met deze 3 veggie-receptjes (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]


18. Annulatie voordracht ‘Kruiden’ in De Klapstoel (24/04/2019 - Het Belang van Limburg)

De voordracht ‘De geneeskrachtige werking van kruiden’ - gepland voor morgen, donderdag 25 april – vindt niet plaats. [naar artikel]


19. Voor deze vakantie-uitzichten hoef je niet eens je bed uit (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Op vakantie gaan betekent vaak wakker worden met een mooi zicht. Op de skyline van een stad of de natuur. Maak je deze zomer door de coronacrisis vooral werk van die staycation, dan hoef je die uitzichten niet te missen. De site Window Swap brengt het vakantiegevoel gewoon naar je slaapkamer. [naar artikel]


20. Ken jij het geheim van een goede ossobucco? (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Ossobucco is een typisch Italiaans vleesgerecht met verse groenten en kruiden. Het is een feestelijk recept waarbij je het vlees lang laat garen [naar artikel]


21. Deze zoete marinade maakt van je brochettes een succes (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees [naar artikel]


22. Van salie tot basilicum: welke kruiden overleven de Belgische winter in de kruidentuin? En hoe leg je er zelf een aan? Twee experten delen hun tips (23/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als verse kruiden uit eigen tuin. Met het boek ‘Kruiden Kweken Koken’ willen Lode Claus en Michiel Van Colenberghe inspireren om zelf aan de slag te gaan met tuinkruiden. “Ook in het najaar kan je aan een kruidentuin beginnen", vertellen Lode en Michiel. Welke kruiden oogst en verwerk je dan best in het najaar? Ze zetten tips op een rijtje en delen twee recepten. “Gebruik nooit een bot mes om kruiden mee te snijden, dan gaat de smaak verloren!” [naar artikel]


23. Na Merad is er nu ook Murad: Ilkur (21) heropent Turks restaurant van ouders (17/07/2020 - Gazet van Antwerpen)

Op dezelfde plek in de Mechelse stationsbuurt waar haar ouders ooit Merad hebben opgericht, is Ilkur Yildiz (21) samen met hen het Turkse restaurant Murad begonnen. “Papa is een specialist in het bereiden van vlees, mama in het kruiden van de gerechten”, zegt Ilkur. Zelf is ze vegetarisch en daarom staan er voortaan ook enkele gerechten zonder vlees op de kaart. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!