Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Steeds meer restaurants bieden iftarmaaltijden aan: “Ook voor niet-moslims”

17/03/2024 - 03:10
"Tajine, tabouleh, linzensoep of een lekkere pizza. Steeds meer restaurants bieden tijdens deze ramadanperiode iftarmenu’s aan. “Ook niet-moslims vragen ernaar”, klinkt het bij restaurant Magreb in Koersel."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Steeds meer restaurants bieden iftarmaaltijden aan: “Ook voor niet-moslims” (17/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Tajine, tabouleh, linzensoep of een lekkere pizza. Steeds meer restaurants bieden tijdens deze ramadanperiode iftarmenu’s aan. “Ook niet-moslims vragen ernaar”, klinkt het bij restaurant Magreb in Koersel. [naar artikel]


2. Groen roept Antwerps stadsbestuur op om afhalen van iftarmaaltijden toe te laten (22/04/2020 - VRT NWS)

In de stad Antwerpen is er een discussie ontstaan over de zogenoemde iftarmaaltijd tijdens de ramadan van de moslims die morgen start. Omdat er niet samen mag gegeten worden, hebben veel sociale organisaties ervoor gezorgd dat maaltijden kunnen afgehaald worden. Maar het stadsbestuur verbiedt afhaalpunten en pleit voor thuislevering, terwijl de Vlaamse richtlijnen afhalen wel toelaten. Dat vindt Groen onbegrijpelijk. [naar artikel]


3. Grote iftarmaaltijden stopgezet in Heusden-Zolder na rellen van afgelopen dagen (26/03/2024 - VRT NWS)

De iftarmaaltijden die iedere avond op het Braderieplein in Heusden-Zolder werden aangeboden naar aanleiding van de ramadan, zijn stopgezet na de rellen van afgelopen dagen in Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren. Ook de Selimiye moskee overweegt om de grote iftar op 30 maart te schrappen. [naar artikel]


4. Hier worden elke dag 1.000 iftarmaaltijden gemaakt voor mensen in armoede: “Zo’n hard werkende man hier zien aanschuiven... Confronterend” (30/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Er zijn jongens die nog nooit een aardappel hebben geschild en hier plots eten klaarmaken voor honderden mensen.” Tijdens de vastenperiode van de ramadan zitten moslimgezinnen na zonsondergang samen om van een gezamenlijke iftarmaaltijd te genieten. Wie niet genoeg geld heeft om die gerechten zelf te maken, kan bij vzw Al Ikram in Borgerhout terecht voor een gratis pakket mét volwaardige maaltijd in. Wij mochten een dagje meedraaien in de keuken. “Proeven? Nee, de geur zegt mij of er nog kruiden bijmoeten”, zegt de kok, die zelf ook aan het vasten is. [naar artikel]


5. Door de strengere coronamaatregelen blijven klanten weg uit restaurants: "Veel restaurants zullen nieuwjaar niet halen" (31/07/2020 - VRT NWS)

Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]


6. IN KAART. Dit zijn de beste restaurants in ons land volgens Gault&Millau: ontdek hier alle restaurants uit de nieuwe gids (27/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. Ontdek hieronder alle restaurants in jouw buurt en bekijk de topscores van 16 of meer op een kaart. [naar artikel]


7. Deze restaurants bieden gratis water aan (19/03/2019 - Metro)

Wie weleens in Frankrijk op vakantie is geweest, weet waarschijnlijk dat alle restaurants daar verplicht gratis water op tafel zetten. Ook in andere landen is het een vaak voorkomende traditie. In België zit het helaas wat anders en moet je als klant vaker wel dan niet betalen voor je water. Een interactieve kaart laat je […] Het bericht Deze restaurants bieden gratis water aan verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Nederlandse restaurants steken grens over om takeaway aan te bieden: “Passie voor lekker eten is grenzeloos” (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Opmerkelijk nieuw fenomeen in de horecasector: de grensoverschrijdende takeaway. Komend weekend brengen twee Nederlandse klasserestaurants hun foodboxen naar ‘pick-up points’ in Antwerpen. Le Pristine van Sergio Herman laat gevulde koelwagens in de omgekeerde richting rijden. “Hoe meer afwisseling tijdens die ellendige lockdown, hoe beter, toch?” [naar artikel]


9. Steeds meer restaurants trekken kaart van vegetariërs (07/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Terwijl iedere Vlaming in 2002 nog 27 kilo vlees per jaar kocht, is dat cijfer de voorbije jaren gezakt tot net geen 20 kilo per persoon. Dat zegt het VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. De verklaring ligt voor de hand: de opmars van de ¬vegetariërs en de flexitariërs. Ook steeds meer Limburgse restaurants trekken de kaart van klanten die geen vlees meer willen. Dirk Billion trok naar hamburgerrestaurant De Botanique op de Hasseltse Zuivelmarkt. [naar artikel]


10. Steeds meer Limburgse restaurants gaan strijd aan met voedselverspilling (18/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Steeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee. “Vrijdag nog heb ik 40 euro boete moeten aanrekenen aan een groep klanten die meer dan tien bestelde gerechtjes onaangeroerd liet liggen”, klinkt het bij sushirestaurant Hamachi in Lommel. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!