Piet Huysentruyt krijgt dit najaar nog een verjaardagscadeau waar hij enkel kon van dromen. Om zijn 60ste verjaardag, op 7 december, met toeters en bellen te vieren, lanceert VTM hem immers één keer als de ‘redder in nood’ in een tiende en ultieme jaar van ‘SOS Piet’. [naar artikel]
Met Tim Boury (39) uit Roeselare heeft ons land er een nieuwe driesterrenchef bij. Zijn vrouw Inge Waeles (39) - zelf kok - zijn z’n ogen in de zaal, zijn broer Ben zorgt ervoor dat de vacatures ingevuld worden, ook al komen ze daarvoor uit India. Wie is het jonge talent dat voortaan met Peter Goossens en Viki Geunes op de foto mag? “Gelukkig vertrouwt Tim intussen blindelings op mijn smaak.” [naar artikel]
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Tim Boury van Boury (***) in Roeselare. “Ik hou van wereldkeuken, maar een Belgische steak tartaar kan er zeker altijd in.” [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Tim Boury van Boury (***) in Roeselare. “De basiskennis over omgaan met je personeel heb ik nooit meegekregen, ik leer nog elke dag bij.” [naar artikel]
De tv-kok Piet Huysentruyt (59) is helemaal terug. Vanaf woensdag 16 november trekt hij er weer op uit om bekende én onbekende Vlamingen uit de nood te helpen in de keuken in ‘SOS Piet XL’. “Onderweg met mijn ‘SOS Piet’-auto claxonneerden andere chauffeurs naar mij en dat doet deugd”, aldus Piet. [naar artikel]
Voor het eerst in zo’n tien jaar tijd, lanceert Piet Huysentruyt (60) nog eens een nieuw product. Vanaf 24 februari koop je bij Aldi zijn eigen Zuid-Afrikaanse wijnen. “Ik wou al langer iets doen met wijn”, zegt de chef. “Nu ‘SOS Piet’ opnieuw op tv komt, is dat het ideale moment. Zowel de witte als rode stelde ik zelf samen met een vriend, het zijn geen bestaande flessen waar ik een etiketje van Piet opplakte.” Het is ook niet het enige waarmee hij opnieuw in de rekken komt. [naar artikel]
Voor het eerst in zo’n tien jaar tijd, lanceert Piet Huysentruyt (60) nog eens een nieuw product. Vanaf 24 februari koop je bij Aldi zijn eigen Zuid-Afrikaanse wijnen. “Ik wou al langer iets doen met wijn”, zegt de chef. “Nu ‘SOS Piet’ opnieuw op tv komt, is dat het ideale moment. Zowel de witte als rode stelde ik zelf samen met een vriend, het zijn geen bestaande flessen waar ik een etiketje van Piet opplakte.” Het is ook niet het enige waarmee hij opnieuw in de rekken komt. [naar artikel]
20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken. [naar artikel]
Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]
In ‘SOS Piet XL’ brengt Piet Huysentruyt na 15 jaar een bezoek aan zijn thuisstad Kuurne. Daar toont Eddy hem hoe hij nog steeds sabayon kan maken, zoals Piet hem dat jaren geleden voordeed. Maar in plaats van na afloop van het kokkerellen een antwoord te bieden op de vraag: “Wat hebben we vroeger geleerd?”, beslist Eddy om Piet een oorkonde te overhandigen, waarop een gedicht te lezen staat. In bovenstaande beelden is te zien hoe Piet na Eddy’s voordracht van het gedichtje in tranen uitbarst: “Het is vooral het stuk over Bomma...”, snift hij. [naar artikel]
De culinaire wereld hield deze week de adem in toen René Redzepi aankondigde de bekende Deense sterrenzaak Noma te sluiten. “Deze manier van werken is onhoudbaar”, vertelde hij aan The New York Times. Hoe ervaren sterrenchefs in ons land die druk van fine dining? En zouden zij ooit hun ster teruggeven? Driesterrenchef Tim Boury van Boury en eensterrenchef Alex Verhoeven van Hert geven hun mening. “Ik kan pas over 15 jaar iets verdienen.” [naar artikel]
Piet Huysentruyt (60) is terug. Op tv met ‘SOS Piet’, maar ook in de boekhandel met ‘Piet gepeperd’ en ‘Piet ongezouten’. “Twee biografieën. De eerste in de vorm van recepten, de tweede in tekst. Boeken waarin ik alles vertel, een leven bestaande uit ups en downs. Iedereen kent de hoogtes, maar de laagtes wil ik nu ook delen. Allemaal. Anders zou het hypocriet zijn.” [naar artikel]
Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag maakt Piet Huysentruyt z’n comeback bij VTM. Een terugkeer via de grote poort, nadat hij tien jaar geleden vervangen werd door Sofie Dumont. Meteen maakt hij van z’n legendarische programma ‘SOS Piet’ een XL-versie: “Het programma is langer, met meer kookitems, met BV’s om het extra te kruiden en met meer humor”, verduidelijkt Piet. Maar gaat die humor nog werken? “Ik heb nooit de bedoeling gehad om mensen uit te lachen. Als dat zo was, excuseer ik mij daarvoor”, vertelt Piet aan Jarne in een nieuwe Showbits. [naar artikel]
Piet Huysentruyt kan zich geen mooiere zestigste verjaardag wensen: dit najaar keert het populaire ‘SOS Piet’ na tien jaar terug. Maar eerst pakt hij uit met een biografie én een nieuw kookboek. “Aan pensioen denk ik nog niet, maar veel zal afhangen van of ‘SOS Piet’ opnieuw een succes wordt of niet”, vertelt de tv-kok aan ‘Story’. [naar artikel]
Tim Boury (39), kersvers driesterrenchef, solliciteerde ooit vergeefs bij Sergio Herman en ontdekte in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie. [naar artikel]
“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” [naar artikel]
“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” [naar artikel]
“Ik weet niet hoeveel nieuwe knieën en heupen Peter Goossens al heeft, maar dat is het mij niet meer waard”. Piet Huysentruyt (60) geniet nu vooral van golfen en drummen in z’n nieuwe thuisland Zuid-Afrika, én van zijn rol als opa, vertelt hij in ‘Primo’. “Joshua is ondertussen al vijf maanden. ’t Is al een flinke kerel.” Op tv wil Piet nog één keer knallen. Vanaf zondag is hij terug te zien op VTM met nieuwe afleveringen van ‘SOS Piet XL’. [naar artikel]
In ‘SOS Piet XL’ tovert Piet Huysentruyt (60) elke week weer een glimlach op ’t gezicht van gefrustreerde hobbykoks. ‘Dag Allemaal’ loopt een middag mee in z’n spoor, terwijl hij uitzoekt waarom Bart Kaëll (63) zijn flan karamel maar niet stijf krijgt. “Luc zal content zijn, want normaal is hij degene die de tafel dekt en de vaat doet”, verklapt Bart. [naar artikel]
“En wat hebben we vandaag geleerd?” Die woorden ken je waarschijnlijk nog wel. Piet Huysentruyt sprak ze elke aflevering uit tijdens ‘SOS Piet’ op VTM, jaren geleden. Nu doet hij dat weer tijdens ‘SOS Piet XL’. Maar hoe klonken die woorden toen en hoe klinken ze nu? [naar artikel]
Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, klinkt het bij de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en zijn geld waard? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons: “Ik had gedacht dat de prijs iets lager lag.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.