Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

Hemelbestormer Tim Boury lost met derde Michelin-ster culinaire belofte in

23/05/2022 - 20:39
"20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De chef, zijn vrouw en zijn broer: de familie achter de derde ster voor 'Boury' (28/05/2022 - De Tijd)

06:00 Ze leiden Boury. En misschien zijn chef Tim Boury, zijn vrouw Inge en zijn broer Ben zelf de drie sterren van Michelin. Gehoopt hadden ze het wel, toch was het nog een verrassing. En nu? ‘Een vierde s... [naar artikel]


2. Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren (23/05/2022 - VRT NWS)

Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]


3. Nieuwe Michelingids: Hof van Cleve, Zilte en Boury behouden drie sterren, Bozar in Brussel krijgt er tweede ster bij (13/03/2023 - VRT NWS)

België behoudt drie driesterrenrestaurants: Hof van Cleve in Kruisem, Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare. Dat kondigde Michelin aan tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de internationale culinaire wereld. Zestien nieuwe zaken krijgen één ster, enkel Bozar Restaurant in Brussel mag vanaf nu bijkomend twee sterren achter zijn naam schrijven. [naar artikel]


4. Michelin selecteert drie nieuwe tweesterrenrestaurants in België (20/11/2017 - Metro)

België heeft drie nieuwe tweesterrenresturants in de Michelingids van 2018. Dat heeft Michelin bekendgemaakt. Het gaat over Tim Boury, van Boury in Roeselare, Michael Vrijmoed, van het Gentse Vrijmoed en La Source (Neerharen). “Deze chefs hebben veel aan maturiteit gewonnen”, zegt Michael Ellis van Michelin. “Ze bezitten het talent om hun stempel te drukken op […] [naar artikel]


5. Michelin kijkt voor inkomsten richting restaurants, nu er geen gids meer is (23/05/2022 - De Standaard)

De culinaire gids Michelin deelde maandag opnieuw sterren uit, met nieuwkomer Boury bij de club van drie. Voor het eerst verschijnt er geen betalende papieren gids. Michelin verdient nu geld aan hotels en restaurants, ‘wat de gids had gezworen nooit te doen’. [naar artikel]


6. INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Meestal liggen we op vrije dagen al om 9 uur in bed, helemaal uitgeput” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]


7. Restaurant 't Zilte haalt derde ster binnen (11/01/2021 - De Tijd)

12:19 Michelin heeft zijn culinaire gids voor België en Luxemburg in 2021 voorgesteld. Tien restaurants krijgen voor het eerst een ster, twee kregen een tweede ster. 't Zilte uit Antwerpen krijgt drie sterr... [naar artikel]


8. INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Als straks een vaste klant belt, krijgt die meteen een tafel. Die mensen hebben ons grootgebracht” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]


9. KIJK LIVE. Nieuwe Hof van Cleve meteen 2 sterren, Boury en Zilte blijven samen aan de top zonder nieuwkomers (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


10. De nieuwe ster aan het culinaire firmament: wat is het geheime recept van Tim Boury? (07/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


11. Tim Boury reageert op zijn derde Michelinster: “We wisten van niets. Ik kan het nog niet vatten” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]


12. OVERZICHT. Nieuwe Michelingids: twee nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen, Vintage is ster kwijt (13/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. In onze provincie hebben nieuwkomers Glass en Misera in Antwerpen meteen een ster beet, maar is Vintage in Kontich - net als Eyckerhof in Bornem - zijn ster kwijt [naar artikel]


13. Wie is Tim Boury (39), onze nieuwste driesterrenchef? Ooit ‘geweigerd’ door Sergio Herman en de liefde gevonden bij Comme chez soi (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]


14. Een sterrenregen over culinair België (13/03/2023 - De Standaard)

Na een derde ster voor Zilte in 2021 en voor Boury vorig jaar, was de vraag of Michelin dit jaar opnieuw een driesterrenrestaurant zou uitroepen. Dat gebeurde niet, wel kreeg een chef die 25 jaar geleden uit Armenië naar ons land immigreerde, verrassend een tweede ster. Vijftien zaken kregen voor het eerst een bekroning. [naar artikel]


15. Restaurant Boury derde restaurant met drie sterren in ons land: "Uniek om bij dit clubje te horen" (23/05/2022 - VRT NWS)

Een grote verrassing voor restaurant Boury vandaag tijdens de uitreiking van de Michelinsterren, want op de valreep werd het restaurant uit Roeselare beloond met een derde ster. Voor chef Tim Boury is het de ultieme bekroning. "Op dit niveau draait alles rond details", vertelt hij aan onze redactie. "Uiteraard is het dagelijks hard werken om een ster te krijgen en te behouden, maar je moet ook tijd maken voor rust en je gezin om te kunnen presteren." [naar artikel]


16. PORTRET. Met Boury hebben we een derde sterrenrestaurant in ons land. "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Alweer heeft ons land er een driesterrenrestaurant bij. Na het Antwerpse Zilte vorig jaar, kreeg nu ook Boury van Tim Boury (39) en zijn vrouw Inge Waeles (39) uit Roeselare de gastronomische opperkroon van Michelin. Opvallend: gastvrouw Inge is zelf kok van opleiding: “Ik heb vroeger nog in de keuken van Peter Goossens gewerkt.” [naar artikel]


17. KIJK LIVE. België heeft 8 nieuwe eensterrenrestaurants (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


18. Michelin laat Limburg links liggen: geen nieuwe ster in onze provincie (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen derde ster voor chef-kok Ralf Berendsen van het gelijknamige restaurant van tophotel La Butte Aux Bois in Lanaken en geen eerste ster voor Pajtim Bajrami van Otoro in Hasselt. Dat is het verdict van Michelin in de nieuwe restaurantgids. Van de 17 nieuwe sterren die Michelin uitreikt in België en Luxemburg gaat geen enkele naar Limburg. En ook al gaan er dan geen sterren verloren, toch is dat een grote teleurstelling. [naar artikel]


19. Boury is met 19/20 het beste restaurant van het land: ontdek hier alle winnaars van de nieuwe Gault&Millau (27/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Koning Peter Goossens (59) zwaait af, kroonprins Tim Boury (40) staat op. Na de drie sterren van Michelin heeft hij met 19/20 nu ook de hoogste score in de culinaire gids Gault&Millau. “Punten en sterren zorgen voor klanten. Maar dan moeten wij ervoor zorgen dat ze terugkomen”, klinkt het. Ontdek hier alle restaurants uit de gloednieuwe gids. [naar artikel]


20. KIJK LIVE. Nieuwe Hof van Cleve krijgt meteen twee sterren (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


21. OVERZICHT. Boury is met 19/20 het beste restaurant van het land: ontdek hier alle winnaars van de nieuwe Gault&Millau (27/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Koning Peter Goossens (59) zwaait af, kroonprins Tim Boury (40) staat op. Na de drie sterren van Michelin heeft hij met 19/20 nu ook de hoogste score in de culinaire gids Gault&Millau. “Punten en sterren zorgen voor klanten. Maar dan moeten wij ervoor zorgen dat ze terugkomen”, klinkt het. Ontdek hier alle restaurants uit de gloednieuwe gids. [naar artikel]


22. Volg hier live de uitreiking van de Michelinsterren: welke chef wordt de verrassing van het jaar? (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


23. Chef-kok Tim Boury voelt meteen impact van derde ster: 1.500 mails en tal van telefoontjes om reservatie vast te leggen (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Een dag nadat Boury bekroond werd met een derde Michelinster regent het reservaties bij het restaurant langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Zo is kerstavond nú al volgeboekt. “Het belangrijkste is dat we onszelf blijven en we plezier blijven behouden in hetgeen we zo graag doen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!