Vandaag gaan de play-offs in de Women Super League van start. Die kondigen zich spannend aan met de top 3 Standard, OHL en Anderlecht binnen 1 punt. Sporza zoomt 10 speeldagen lang extra in op de titelstrijd: we volgen elke zaterdagmatch om 13.30 uur met fase per fase. Tijdens de match worden de clips van de belangrijkste fases en goals meteen aangeboden. We trappen af met RSCA-Club YLA. [naar artikel]
Vandaag gaan de play-offs in de Women Super League van start. Die kondigen zich spannend aan met de top 3 Standard, OHL en Anderlecht binnen 1 punt. Sporza zoomt 10 speeldagen lang extra in op de titelstrijd: we volgen elke zaterdagmatch om 13.30 uur met fase per fase. Tijdens de match worden de clips van de belangrijkste fases en goals meteen aangeboden. We trappen af met RSCA-Club YLA. [naar artikel]
Op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League probeert Anderlecht zich alsnog te plaatsen voor de Europe play-offs. Ze moeten daarvoor wel zelf winnen van KV Mechelen en hopen dat Charleroi en Cercle Brugge dat niet doen tegen respectievelijk Genk en Zulte Waregem. Na 5 minuten spelen trapte Stroeykens de thuisploeg al op voorsprong, maar Schoofs wiste die bonus uit met twee heerlijke doelpunten. Herstelt de thuisploeg nog van deze opdoffer? Volg het hier live! [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voert de nutri-score in. Dat is een voedingslabel dat aangeeft in welke mate een product bijdraagt tot een evenwichtige voeding. "Zo maken we het de mensen makkelijk om voor een gezonde voeding te kiezen", zegt minister De Block. Het gaat wel om een vrijwillig initiatief. [naar artikel]
Supermarktketen Colruyt gaat zo’n 2.500 producten van huismerk Boni een Eco-Score toekennen. Hoe hoger die score (van beste resultaat A tot slechtste categorie E), hoe minder belastend dat product is voor het milieu. De berekening achter die score gaat veel verder dan louter de CO2-last. Transport, verpakking, milieubelasting… worden allemaal in rekening gebracht. [naar artikel]
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Maar hoe zit het precies met de basis achter die score? Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen. [naar artikel]
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen. [naar artikel]
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen. [naar artikel]
Vanmiddag lanceert Gault&Millau de nieuwste editie van de beroemde restaurantgids voor België en Luxemburg. De score wordt vaak in één adem genoemd met het aantal Michelinsterren dat een restaurant op de gevel heeft prijken. Maar wat betekent deze score? En hoeveel betaal je gemiddeld in zo'n restaurant? CEO Marc Declerck legt uit en vertelt alles over het proces achter de schermen. “Een 20? Dat wordt bijna nooit gegeven.” [naar artikel]
De rekenmethode om de Nutri-Score van een product te bepalen, wordt vanaf vandaag strenger in ons land. En dat heeft wel wat gevolgen. Zo zal bijvoorbeeld bij de dranken enkel water nog Nutri-Score A krijgen en zullen “gezonde” ontbijtgranen die eigenlijk toch veel suiker bevatten een slechtere score krijgen. En ook bij bijvoorbeeld het brood en het vlees verandert er één en ander. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.