Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

OVERZICHT. Voor eens en voor altijd: is het nu curryworst of frikandel?

27/05/2017 - 15:04
"Het is de meest bestelde frituursnack in ons land en toch hebben we er allemaal een andere naam voor. De ene heeft het over een frikandel of frikadel, anderen spreken over een curryworst. En soms wordt dan weer een lange hamburger of gewoon ‘lange’ besteld. Maar wat is het nu eigenlijk?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. OVERZICHT. Voor eens en voor altijd: is het nu curryworst of frikandel? (27/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Het is de meest bestelde frituursnack in ons land en toch hebben we er allemaal een andere naam voor. De ene heeft het over een frikandel of frikadel, anderen spreken over een curryworst. En soms wordt dan weer een lange hamburger of gewoon ‘lange’ besteld. Maar wat is het nu eigenlijk? [naar artikel]


2. Zit er eigenlijk wel vlees in je curryworst of frikandel? (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

We weten dat Vlamingen grote fan zijn van een frikandel of een curryworst: meer dan 30 procent van de mensen bestelt het liefst een curryworst of lange hamburger in de frituur. Maar wat zit er eigenlijk in die frikandel? Sommigen beweren dat er alleen maar slachtafval in de snack zit, net zoals ogen of beenderen van dieren. Klopt dat? En hoe zit het met een plantaardige frikandel? Onze journalist vroeg het aan Marieke van Balen van de bekende fabrikant Mora. [naar artikel]


3. Voor eens en altijd: wat zit er nu precies in de frikandel? (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De één spreekt van een 'curryworst’, de ander van een ‘lange hamburger’ en in de diepvriesafdeling van de supermarkt staat ‘frikandel’ op de dozen. Maar wat voor vlees zit er nu eigenlijk in de gefrituurde gehaktworst? Twan Jacobs van het Nederlandse diepvriesbedrijf Beckers, een belangrijke leverancier van Belgische frituren, weet het antwoord. [naar artikel]


4. Belgisch kampioenschap 'curryworst eten' in Testelt (29/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren is het BK 'curryworst eten' doorgegaan in jeugdhuis 't Perron in Testelt. 26 smulpapen probeerden de titel én een frietketel binnen te [naar artikel]


5. Wat zit er echt in een curryworst? (15/12/2017 - Metro)

De inhoud van een curryworst is al jarenlang een groot mysterie. Nu heeft een Nederlands televisieprogramma voor eens en altijd uitsluitsel gegeven. Iedereen heeft weleens de geruchten gehoord dat een curryworst uit allerlei overblijfselen van vlees zou bestaan, zoals koeienuiers en dierenogen, maar ook kraakbeen en botdeeltjes. Wees gerust, dat blijkt niet (meer) te gebeuren. […] [naar artikel]


6. De muziekindustrie had evenveel te maken met muziek als een curryworst met gastronomie (08/03/2018 - De Morgen)

Frederik De Backer schrijft elke donderdag over de grauwe wereld die we zo veel mogelijk proberen te negeren. [naar artikel]


7. De grote frietmythe: wat zit er nu eigenlijk écht in een curryworst? (04/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Uiers, ogen, afval. Er bestaan talloze mythes over wat er in een curryworst zit. Heel wat van de horrorverhalen zijn echter allesbehalve waar. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Wat voor vlees vinden we terug in een frikandel? En is er ook slecht nieuws? [naar artikel]


8. Het nieuwe probleem van Volkswagen: de smaak van de curryworst (12/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Aan schandalen hebben ze bij Volkswagen nooit een gebrek gehad. Sjoemeldiesels, bordeelbezoek, industriële spionage, VW maakte het allemaal mee en overleefde het ook allemaal. Maar nu wordt het echt ernst. De smaak van de ketchup die bij de wereldberoemde VW curryworst wordt geserveerd, is veranderd, en dat leidt tot gemor op de werkvloer. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!