De temperaturen stijgen en dus steken we massaal de barbecue aan, maar opgelet: gebarbecued voedsel kan kankerverwekkende stoffen bevatten. Hoe kunnen we het barbecueën zo gezond mogelijk houden? Enkele tips. [naar artikel]
Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën? Wat is het verschil tussen grillen en barbecueën? Hoe maak je lekkere sausjes en marinades? Wanneer is je vlees klaar?... ‘De BBQ academy’ is de ultieme gids voor de barbecueliefhebbers. Abonnees van Gazet van Antwerpen kunnen dit e-boek nu gratis lezen. [naar artikel]
In de winter maken we het thuis graag gezellig warm. Kortere dagen vragen ook om meer verlichting. Door de combinatie van beide factoren loopt ons energieverbruik aardig op. Dat merken we uiteraard op onze elektriciteits- en aardgasafrekening. Met deze tien eenvoudige tips houd je de komende winter je verbruik binnen de perken en bespaar je maximaal op je energiefactuur. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) komt dinsdag met een reeks tips in verband met voedselbereiding tijdens de hittegolf. Want overal te lande worden dezer dagen de barbecuestellen buiten gehaald om voedsel in open lucht te bereiden. Dat vergt echter bepaalde maatregelen om ziektes te voorkomen. [naar artikel]
Dit weekend wordt het stralend lenteweer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Griepcomissaris Marc Van Ranst waarschuwt: “Vanaf vandaag verspreiden we de griep. Over drie weken kan één op de tien Vlamingen besmet zijn.”Geen handen geven en niet kussen, voorkomt dat je ziek wordt of de griep verspreidt. Maar kent u deze tips? [naar artikel]
Pigmentvlekken kunnen storend zijn, zeker wanneer ze op zichtbare plaatsen op de huid staan. Als huidtherapeut krijgt Karoline Van de Mergel vaak vragen over hoe je pigmentvlekken voorkomt en hoe je ervoor zorgt dat vlekjes niet donkerder worden. Deze zeven tips helpen je bij het voorkomen en verzorgen van pigmentvlekken. SPF 30 of hoger Gebruik […] Het bericht 7 tips om pigmentvlekken te voorkomen verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Precies 51 uur, 51 minuten en 51 seconden bakten ze lekkere hapjes op de barbecue. Daarmee verpulverden Björn Bouquiaux en Jo Vinck in Oetingen het wereldrecord ‘barbecueën in team’ met liefst tien uur. [naar artikel]
‘Dave De Kock, dat is een drama, en wij gaan ook in de toekomst niet ieder drama kunnen voorkomen.’ De noodkreet van gevangenisdirecteurs Vincent Spronck en Chris De Vidts, nu vanaf 1 juni ook straffen onder de 3 jaar zullen worden uitgevoerd: ‘Zoals het nu draait, creëren wij recidive.’ [naar artikel]
Mechelen en Willebroek werden de afgelopen dagen geteisterd door een reeks woninginbraken of pogingen daartoe. De politie deelt daarom een aantal eenvoudige maar efficiënte preventieve tips om inbrekers uit uw huis te houden. [naar artikel]
Van alle pechmeldingen die automobilistenvereniging VAB binnenkrijgt van Belgen op reis, gaat bijna een op de drie over bandenpech. Dat is een stuk meer dan tien jaar geleden. "Een samenloop van omstandigheden", verklaart VAB, die meteen met een aantal tips komt om een lekke band te voorkomen. [naar artikel]
Snel last van okselvijvers op hete dagen? Dankzij deze eenvoudige tips van Linda Temmerman, diensthoofd dermatologie in het AZ Maria Middelares in Gent, kan je het probleem makkelijk voorkomen. [naar artikel]
Het is buiten berenkoud. Alle verwarmingssystemen draaien overuren. Het is opletten geblazen want in periodes dat er meer gestookt wordt, is het risico op schoorsteenbranden groter. Enkele tips om dit te voorkomen. [naar artikel]
Elk jaar gooien we in Vlaanderen per persoon 25 kilogram eetbaar voedsel weg, zowat 160.000 ton is dat. Vooral brood en banket, groenten en fruit belanden in onze vuilnisbak. Nochtans kunnen we als consument zelf veel doen om die verspilling te beperken. We zetten enkele eenvoudige tips op een rij. [naar artikel]
Een op de zeven werknemers in België drinkt meer dan tien alcoholhoudende consumpties per week, en dat kan gevolgen hebben voor de prestaties op de werkvloer. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.