Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chefs Kaat en Lien van Vangroenten delen hun recept voor een heerlijk gezonde groentetaart. [naar artikel]
Tim Boury (34) en Michaël Vrijmoed (37) zijn allebei jonge chefs, ze hebben allebei een restaurant dat hun naam draagt en ze mogen allebei een fles champagne ontkurken. De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont beide chefs met een tweede Michelinster. Ook Geert van Hecke, die vorig jaar zijn sterrenrestaurant De Karmeliet sloot, krijgt opnieuw een ster voor zijn nieuwe restaurant Zet’Joe, Kobe Desramaults haalt met Chambre Séparée zijn eerste ster binnen. [naar artikel]
Volgens hun collega-chefs behoren drie Belgische chefs tot de honderd beste koks in de wereld. Dat blijkt uit een lijst van het Franse magazine Le Chef. Voor de vijfde keer staat een Fransman op de prestigieuze eerste plek. [naar artikel]
11:37 Dat maakte de Belgische directie van de luchtvaartcateraar LSG Sky Chefs woensdag bekend. [naar artikel]
In het voormalige Hotel Wagnergebouw aan het Operaplein in Antwerpen opent binnenkort Big Chefs. Dat staat zo aangekondigd op de ramen van het pand. Big Chefs is een Turkse keten die ook al een filiaal in Duitsland heeft. [naar artikel]
In de Roeselaarsestraat in Moorslede bouwt fotograaf Wout Beel zijn eigen fotostudio in de vroegere supermarkt Spar. “Ruim honderd dagen per jaar werk ik als fotograaf van wielerploeg Soudal Quick-Step. Tussen de vele koersen door kan ik hier foto’s maken voor zowel bedrijven als particulieren.” [naar artikel]
Het vet is van de soep bij de takeaway. De vraag naar afhaalmaaltijden is met 30 à 40 procent gezakt, zegt Erik De Rop van restaurant Gainsbourg in Leuven. En Horeca Vlaanderen bevestigt de afnemende populariteit. “Mensen hebben het wat gehad om thuis restaurant te spelen, ze snakken naar het echte werk”, zegt CEO Matthias De Caluwe. En ook de chefs zelf zijn de bakjesmaaltijden beu. [naar artikel]
Tot maandagavond loopt het culinaire festival Antwerpen Proeft. Tientallen chefs pakken er uit met hun mooiste en lekkerste creaties. Dit jaar [naar artikel]
Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen lanceert deze week het kookboek "Zuiderkempens Koken". Dat bevat recepten van vijf Kempense chefs op basis van producten uit eigen streek. Op die manier willen ze geld inzamelen voor het goede doel en de lokale handelaars een duwtje in de rug geven. [naar artikel]
Tienduizenden jongeren zullen vanaf woensdagochtend weer dringen voor een tafeltje bij één van de 64 geselecteerde chefs van Jong Keukengeweld. In oktober en maart kunnen 18- tot 30-jarigen er gastronomisch dineren aan 49 of 59 euro. Ook tien Limburgse chefs gooien hun deuren open. Onder hen twee nieuwkomers, allebei uit Heers. [naar artikel]
Ook Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen vindt de Michelinuitreiking van deze namiddag een grote ontgoocheling voor onze provincie. Talentvolle chefs worden daardoor niet genoeg beloond, klinkt het. Vanheusden zou graag andere vormen van erkenning zien, om jonge en hardwerkende chefs te blijven motiveren. [naar artikel]
Het Vlaamse Young Chefs Team behaalde brons en zilver op de IKA Culinary Olympics. Negen Vlaamse jonge chefs gaven het beste van zichzelf op het grootste internationale culinaire festival in het Duitse Stuttgart. Voor de Truiense Céline Vandenborne, patissier bij l’Angelo Rosso in Sint-Truiden, kwam een droom uit, maar Zweden won de wedstrijd. [naar artikel]
Voor chefs en foodies is vandaag als Pasen voor katholieken en Werchter voor muziekliefhebbers. De culinaire gids Michelin deelt sterren uit, en pakt er helaas ook af. En daarna? Vanavond gaan de chefs voor een keer zélf aan tafel. Viki Geunes (Zilte, ***) kookt met zijn poulains een zessterrendiner. “Ik ben er zo fier op. Ik moét hen promoten.” [naar artikel]
Veel jonge chefs dromen van een eigen zaak. Sommige oudere chefs gaan op hun beurt dan weer na een carrière als zelfstandige voor een ondernemer werken. Bevrijd van stress vinden ze opnieuw plezier in het vak. [naar artikel]
Op 12 en 13 mei streken de culinaire karretjes van de Chefs on Wheels neer op de Markt in Bilzen en deden ze de meer dan 7.500 bezoekers watertanden. [naar artikel]
Vanaf vandaag, vrijdag, tot en met 24 november loopt in heel Vlaanderen de Week van de Smaak. In onze regio zet vooral Streekvereniging Zuidrand de schouders onder het initiatief. De Antwerpse zuidrand heeft een hele waaier van streekproducten waarmee de plaatselijke chefs aan de slag gaan. Uw krant ging voor de gelegenheid een kijkje nemen bij enkele van die gepassioneerde chefs, die met veel plezier gebruikmaken van de lokale topproducten. [naar artikel]
21 jonge chefs in opleiding strijden om een plaats in de Vlaamse selectie voor de eerste deelname aan ‘Young Chefs Culinary World Cup’. Hotelschool Stella Matutina uit Michelbeke vaardigt twee leerlingen af. [naar artikel]
Waar kopen de chefs hun producten voor de feesttafel? Begeleid door Damien Bouchéry van het gelijknamige restaurant en chef de cave Régis Camus van champagnemerk Piper Heidsieck gingen we op ontdekking langs vier adressen in en rond Brussel. [naar artikel]
Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chefs Kaat en Lien van Vangroenten tippen een groententaart. [naar artikel]
De beste Belgische restaurants zijn meestal niet alleen de best gerunde en meest rendabele horecazaken, de chefs die er de keukenbrigade leiden, verdienen daarnaast vaak een aardige stuiver door de nevenactiviteiten die ze bij elkaar klussen. [naar artikel]
Op de bijzondere ondernemingsraad zijn vanmorgen de gevolgen van het besparingsplan bij LSG Sky Chefs bekendgemaakt. Het cateringbedrijf schrapt 130 van de 600 jobs in Zaventem. [naar artikel]
Enkele koks van de 'Club des chefs des chefs' hebben nieuwtjes gelost over de eetgewoontes van wereldleiders. Ook Belgische topchef Wout Bru roerde al in de potten van wereldleiders en miljardairs, en hield daar anekdotes aan over. Julie Kerremans [naar artikel]
Bij luchtvaartcateraar LSG Sky Chefs Belgium is vandaag de intentie aangekondigd om 130 banen te schrappen. De herstructurering is nodig om de [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.