“Als je groot wil worden, moet je veel groenten en fruit eten”. Welk kind kreeg die levenswijsheid niet mee? En toch, zo blijkt nu, mogen we van bepaalde groenten ook niet te veel eten. En mogen we vooral niet van de bladeren eten. Omdat ze toxische stoffen bevatten. [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Er is nog nauwelijks verse spinazie te vinden in onze supermarkten. Een gevolg van het natte weer. Ook de prijzen van andere groenten swingen daardoor de pan uit. Voor courgetten betaalt u vandaag 80 procent meer dan vorig jaar, ijsbergsla en venkel zijn de helft duurder. [naar artikel]
Naar jaarlijkse gewoonte is in de VS de Dirty Dozen-lijst gepubliceerd, een lijst met de twaalf groente- en fruitsoorten waar het meeste pesticiden op gebruikt worden. “Je ziet die niet, maar toch zijn ze overal aanwezig", weet toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven). Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? Kunnen we echt niet zonder die pesticiden? En is het nuttig het om je voeding onder de kraan af te spoelen? [naar artikel]
“Gebruik toch je gezond verstand.” Het is het motto van Jeroen Meus, die tussen aardappelstoemp en quinoarel vooral een pleidooi blijft houden voor lekker eten, met liefde klaargemaakt. In het Radio 1-programma programma ‘Touché’ sprak hij vol passie over zijn vak: “Ik merk dat het onder druk staat”. [naar artikel]
Na ruim dertig jaar viert men in Kester opnieuw het feest van Sint-Maarten. Inclusief de traditionele optocht met uitgeholde bieten waarin kaarsjes worden geplaatst. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.