Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
Een blikje bonen opentrekken omdat je geen verse groenten meer in huis hebt? De portie suiker krijg je er gratis bij. Aan 46% van de groenten uit [naar artikel]
Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]
Sinds het begin van de coronacrisis besteden Belgen niet alleen meer aandacht aan hun gezondheid, maar ook aan op wat ze op hun bord krijgen. Over gezonde en ongezonde maaltijden bestaan echter nog veel misvattingen. Zo denkt de helft van de Belgen onterecht dat groenten in de versafdeling meer vitamines bevatten dan diepvriesgroenten en denkt de […] Het bericht Dit is waarom diepvriesgroenten niet ongezonder zijn dan verse groenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]
Dat groenten, zoals prei en spruiten, een belangrijke bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen zijn weten we allemaal. Maar zijn deze groenten na verwerking even gezond als verse groenten? En welke impact heeft het verwerkingsproces op hun nutritionele kwaliteit, smaak en textuur? Op die vragen wil het onderzoeksproject VeggieChain een antwoord bieden. The post Z-Food Innovation: VeggieChain onderzoekt impact industriële verwerking op groenten 25/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]
Onderzoek heeft uitgewezen dat diepvriesfruit en -groenten net zoveel vitaminen - en soms zelfs meer - bevatten als verse. “Als je kijkt naar de... [naar artikel]
01:02 Ardo, de West-Vlaamse marktleider in diepvriesgroenten, wil de pesticideresten in zijn groenten drastisch terugdringen. ‘Nu al bevat 63 procent van onze producten geen sporen van pesticiden.’ [naar artikel]
Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België. [naar artikel]
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Maandag lanceert Het Nieuwsblad Plan 500g: de smakelijkste uitdaging om elke dag 500 gram groenten en fruit te eten. Omdat het de kortste weg is naar gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. Om de lancering te vieren, komt hij maandagmiddag om 12.30 langs voor een Facebook LIVE-sessie waarin hij al jouw vragen over groenten en fruit beantwoordt. Zijn diepvriesgroenten gezond? Of wat moeten we van smoothies denken? Stel jouw vraag via het formulier hieronder! [naar artikel]
Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België. [naar artikel]
Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Door de coronacrisis stokt de import van verse groenten en fruit vanuit bepaalde landen. Voor de Belgische teelten is er dan weer een gebrek aan seizoensarbeiders. Dreigt er schaarste in de winkels? Niet meteen, maar het assortiment zal wel minder rijkelijk zijn. [naar artikel]
Last van een dipje? Misschien helpt het eten van wat extra fruit en groenten je er wel door. Uit een Brits-Australisch wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat er in zowel groenten als fruit stoffen zitten die je blijer maken. [naar artikel]
De terugroepactie van diepvriesgroenten van het Belgische bedrijf Greenyard blijkt ernstiger dan verwacht. Gevreesd wordt dat de groenten, afkomstig uit een Hongaarse fabriek, besmet zijn met een listeria, een bacterie die resistent is aan koude. Volgens het EFSA (European Food Safety Authority) vielen er door de besmette groenten sinds 2015 al negen dodelijke slachtoffers. [naar artikel]
Wil je een moestuin(tje) aanleggen? Goede keuze: het is niet alleen rustgevend, je kan in het oogstseizoen ook elke dag verse groenten, kruiden en fruit plukken. Maar wat plant en zaai je als beginner best als eerste? Bouwsite Livios helpt je op weg met 5 soorten groenten en fruit die bijna niet kunnen mislukken. [naar artikel]
Wetenschappers op een poolbasis in Antarctica zijn erin geslaagd om groenten te kweken zonder aarde, daglicht of pesticiden. De doelstelling is om tegen mei 4 à 5 kilo groenten en fruit wekelijks te oogsten. In een hoogtechnologische serre in het Duitse Neumayer Station III zijn wetenschappers erin geslaagd om 3,6 kilogram sla, 18 komkommers en 70 […] Het bericht Wetenschappers kweken verse groenten op Antarctica verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
15:15 Greenyard ziet haperende groei bij verse groenten en fruit, maar de vraag naar goedkope diepvriesgroenten versnelt. 'Die laatste afdeling kent hogere marges', klinkt het bij Kepler. [naar artikel]
Maak er een uitdaging van om in élke maaltijd groenten of fruit te verwerken. Klinkt moeilijk? Of saai? Allesbehalve! Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag én houd je jezelf en de planeet gezond. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.