Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Frituristen mogen onze frietjes nog steeds op dezelfde manier bakken: “Veel gedoe om niets”

19/07/2017 - 18:41
"Vertegenwoordigers van de lidstaten van de Europese Unie hebben woensdag het licht op groen gezet voor een verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsproducten. Het in onze contreien gevreesde blancheren van frieten wordt niet verplicht, wel als aanbeveling weerhouden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Onze vrees bleek ongegrond: frituristen mogen onze frietjes nog steeds op dezelfde manier bakken van Europa (19/07/2017 - Het Nieuwsblad)

Vertegenwoordigers van de lidstaten van de Europese Unie hebben woensdag het licht op groen gezet voor een verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsproducten. Het in onze contreien gevreesde blancheren van frieten wordt niet verplicht, wel als aanbeveling weerhouden. [naar artikel]


2. Frituristen mogen onze frietjes nog steeds op dezelfde manier bakken: “Veel gedoe om niets” (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Vertegenwoordigers van de lidstaten van de Europese Unie hebben woensdag het licht op groen gezet voor een verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsproducten. Het in onze contreien gevreesde blancheren van frieten wordt niet verplicht, wel als aanbeveling weerhouden. [naar artikel]


3. Welke aardappel kies je en welke olie zorgt voor de beste smaak? Twee frituristen delen hun tips voor lekkere frietjes (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Welke aardappel en frietvet kies je? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]


4. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]


5. “Zo krijg je knapperige frietjes, met een zachte, puree-achtige vulling”: twee top-frituristen geven hun beste frituurtips prijs (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]


6. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie geeft de beste smaak? Twee Vlaamse top-frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]


7. Dezelfde coltrui, dezelfde koppigheid, dezelfde visie: dit is de Japanse Steve Jobs (13/11/2017 - De Morgen)

Hij draagt zwarte coltruien en ijsbeert enthousiast over het podium. En daar houden de overeenkomsten tussen de Japanse Masayoshi Son en zijn idool Steve Jobs niet op. Wie is de man die een miljard in taxibedrijf Uber investeert? [naar artikel]


8. Frituristen zijn bang: “Waar slaat overvaller volgende keer toe?” (28/11/2016 - Het Nieuwsblad)

Op de Kleine Markt werd de uitbaatster van frituur Montmartre overvallen door een gemaskerde en gewapende kerel. Hij ging lopen met de dagopbrengst. [naar artikel]


9. Frituristen opgelucht: EU verplicht blanchering aardappelen niet (19/07/2017 - De Morgen)

De Europese Unie heeft het licht op groen gezet voor een verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsproducten. Het in onze contreien gevreesde blancheren van frieten wordt niet verplicht, wel aanbevolen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!