Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Jongste chocolatier van België is niet in zijn eigen atelier een topper

11/09/2017 - 05:37
"Aan de Rederskaai in Zeebrugge heeft Oliver Van Nueten uit Knokke de deuren van zijn chocolade-atelier geopend. Met zijn negentien lentes is Oliver de jongste chocolatier met een eigen zaak in België. “Dat bezorgt mij gezonde stress”, lacht hij."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Laatste mandenvlechter van Stokkem opent atelier: “Dit beroep mag niet verloren gaan” (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Mandenvlechters in Stokkem. Vroeger zaten ze met honderden te vlechten op straat. Vandaag is er nog één: Frans Davids (78). Omdat het beroep van rietvlechter niet verloren mag gaan heeft Frans een eigen atelier geopend. In zijn atelier kan je individueel of in groep met wissen op een originele bank je eigen mand maken. [naar artikel]


2. Belgische chocolatier wil 2.000 cafés openen (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)

De Brusselse chocolatier Godiva heeft zijn eerste café geopend in New York. Het Belgische merk wil met zijn eigen chocoladecafés, maar liefst 2.000 vestigingen, de markt veroveren en hoopt zo zijn de omzet te vervijfvoudigen. [naar artikel]


3. Duurzame ‘Antwerpse’ chocolade van Pierre Marcolini verovert de wereld: “Van China tot Peru: mijn job als chocolatier bezorgt mensen emotie” (10/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Toen visboer Van Bladel de deur achter zich dichttrok, waagde een andere ambachtsman zijn kans in het iconische pand op de kop van De Wilde Zee. Chocolatier Pierre Marcolini maakt er nu grand cru chocolade, die vanuit dit atelier uitzwermt over de hele wereld. Hij verwerkt chocolade duurzaam. “We verstoppen niets, voorbijgangers komen spontaan kijken.” [naar artikel]


4. “Paashaas voor 49 euro duur? Daar kruipt veel werk in hoor”: op bezoek bij de beste Vlaamse chocolatier (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Asperges en lamsvlees, oké, maar Pasen gaat toch vooral over de chocolade. Hazen, klokken en veel eitjes. Héél veel eitjes. “De meeste uit melkchocolade”, zegt chocolatier Joost Arijs. “Want het blijft een feest voor de kinderen, en zij vinden dat het lekkerst. En hun ouders stiekem ook.” Zijn atelier ruikt naar de zevende hemel, het lijkt wel een knutselklas. “De oortjes van die haas staan niet juist.” [naar artikel]


5. Chocolatier Dominique Persoone: 'Ik zou een goede dictator zijn' (19/07/2023 - De Tijd)

18:08 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]


6. Chocolatier Dominique Persoone: 'Ik kan moeilijk e-mails verwijderen' (18/07/2023 - De Tijd)

17:00 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]


7. Chocolatier Dominique Persoone: 'Toen ik begon, was chocolade boring business' (20/07/2023 - De Tijd)

17:46 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in... [naar artikel]


8. Schitteren met juwelen van Antwerpse designers die zweren bij productie in eigen atelier (14/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Antwerpen is een voedingsbodem voor talentrijke juweelontwerpers en edelsmeden. De keuze is overweldigend, dus voor een juweel hoef je nooit ver te gaan. Citta ging op bezoek bij drie designers die zweren bij productie in eigen atelier. [naar artikel]


9. We moeten nog wachten tot januari 2024, maar dit zijn de eerste beelden van Atelier Jolie x Chloé (27/10/2023 - Het Belang van Limburg)

In mei dit jaar verraste Angelina Jolie met de aankondiging van een eigen modehuis, Atelier Jolie. Daarin zou niet zijzelf centraal staan, maar wel ontwerpers en vaklieden. Ook de eerste samenwerking werd al prijsgegeven en die was niet van de minste: Atelier Jolie sloeg de handen in elkaar met het Franse modehuis Chloé en diens toenmalige designer Gabriela Hearst. Enkele maanden later kennen de we releasedatum én krijgen we de eerste beelden te zien. [naar artikel]


10. Atelier De Vrije Kunst stelt tentoon (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 kwamen de leden van het Atelier de Vrije Kunst Pelt uit de kast. Ze brachten een tentoonstelling met hun eigen gemaakte werken. [naar artikel]


11. VIDEO. Zondag regen voorspeld en tuin vol eieren? Deze chocolatier weet raad (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)

Bij chocolatier Demeestere in Heverlee bij Leuven zijn het drukke dagen om alle lekkernijen klaar te krijgen. De regen die voorspeld is voor zondag mag geen domper zijn op de feestvreugde want de chocolatier geeft ook tips over hoe je de paaseieren best verstopt in de tuin. [naar artikel]


12. Bekende chocolatier sluit, duizenden paaseitjes blijven liggen: “Je voelt dat het niet meer oké is om open te blijven” (17/03/2020 - Het Nieuwsblad)

De bekende chocolatier David Maenhout legt de productie van zijn zaak Chocolatier M stil. Ook zijn winkel in Knokke-Heist gaat meteen dicht. Duizenden paaseitjes en chocolaatjes blijven zo de komende weken liggen door de coronacrisis. “Je voelde het gemoed bij personeel en klanten uur na uur slechter worden”, zegt hij. [naar artikel]


13. 25 Peltse kunstenaars tonen hun werken in open atelier (09/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Het voorbije weekend - en ook nog op 14-15 oktober - toonden 25 kunstenaars hun werk tijdens het kunstevent ‘Pelt Open Ateliers,’ een organisatie van Pelt in to Art. In deze eerste editie van Pelt Open Ateliers zie je kunstenaars in verschillende disciplines aan het werk in hun eigen atelier. Vorig jaar was er Kunstprikkels in de kerk van Boseind. Het is de bedoeling om in de even jaren een expo op locatie te organiseren en in de oneven jaren bezoekt het publiek de kunstenaar in zijn/haar atelier. [naar artikel]


14. Dominique Persoone verkozen tot chocolatier van het jaar (20/09/2022 - Het Belang van Limburg)

De Brugse topchocolatier Dominique Persoone (53) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chocolatier van het Jaar voor Vlaanderen. “Al dertig jaar is hij met zijn The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief”, klonk het gisteren bij de uitreiking. “Hij maakt het ambacht sexy en werkt onder meer met de opbrengst van eigen cacaoplantages in Mexico. Hij engageert zich met lokale boeren en een deel van de opbrengst vloeit in Mexico ook terug naar plaatselijke dierenzorg. Intussen maakte met zoon Julius ook al de tweede generatie zijn intrede.” [naar artikel]


15. Dominique Persoone zoekt naar de kers in pralines met kersenlikeur (13/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Chocolatier Dominique Persoone heeft nog maar net zeilend de oceaan overgestoken, nu zit hij in zijn atelier in Brugge klaar om acht pralines met kersen-likeur te proeven. Of voor de kenners van de klassieke keuken: cerisettes. [naar artikel]


16. Chocolatier Patrick Mertens proeft zure beertjes en merkt dat het bekendste merk het slechtste smaakt (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

Zure beertjes zijn het ideale snoepgoed voor die lange autoritten naar je vakantiebestemming. Maar het ene beertje is het andere niet. Het belangrijkste: het moet echt zuur zijn. Chocolatier Patrick Mertens, van Chocolatier Boon in Hasselt, leerde tijdens zijn opleiding ook de kneepjes van de confiserie. Hij test of de beertjes echt wel voldoende zuur zijn. [naar artikel]


17. Grote test. “Overdosis suiker”: meester-chocolatier kritisch over chocoladepaashazen (20/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier-M in Knokke proeft tien paashazen van melkchocolade uit de supermarkt. Hij kijkt uit naar een romige volle chocoladesmaak, maar proeft ... suiker, heel veel suiker. [naar artikel]


18. Atelier Eveline Kühn ontvangt HIB-label (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Atelier Eveline Kühn is een ambachtelijk atelier uit Genk, dat sinds 1998 de specialist is voor het ontwerpen en creëren van bruidskleding, dans- en theaterkostuums op maat. [naar artikel]


19. Chocolatier Patrick Mertens test zure beertjes, en had zijn kaken wel wat vaker willen voelen samentrekken (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Zure beertjes zijn het ideale snoepgoed voor die lange autoritten naar je vakantiebestemming. Maar het ene beertje is het andere niet. Het belangrijkste: het moet echt zuur zijn. Chocolatier Patrick Mertens, van Chocolatier Boon in Hasselt, leerde tijdens zijn opleiding ook de kneepjes van de confiserie. Hij test of de beertjes echt wel voldoende zuur zijn. [naar artikel]


20. Oostendenaar Olivier Willems uitgeroepen tot Vlaamse chocolatier van het jaar (20/10/2020 - Het Nieuwsblad)

Oostendenaar Olivier Willems, Brusselaar Laurent Gerbaud en Benoit Nihant uit Awans zijn maandag uitgeroepen tot chocolatier van het jaar door restaurantgids Gault&Millau. De prijs voor nieuwkomer van het jaar ging naar chocolatier Goût Fou uit Zele. [naar artikel]


21. Van artistieke vinylplaten tot de kunst van koffiebranden: 2.500 kunstenaars laten gratis in hun atelier kijken (04/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Op 6 en 7 mei zetten 2.500 kunstenaars en ambachtslui in Vlaanderen en Brussel gratis de deuren van hun atelier open voor ‘Atelier in beeld’. Een greepje uit het gigantische aanbod. [naar artikel]


22. De unieke messen van Clem Vanhee (22/09/2019 - De Morgen)

Clem Vanhee van Atelier 185 is de enige messenmaker in België die zijn eigen damaststaal fabriceert. Wij zagen hem van ruw staal en een onbewerkt stuk hout prachtige keukenmessen maken: een messcherpe stiel. [naar artikel]


23. Chocolatier Goossens mag voor het eerst pralines leveren aan de prins van Monaco (23/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Binnenkort pronken er in het prinselijk paleis van Monaco Antwerpse pralines op tafel. Chocolatier Goossens kreeg afgelopen week een bestelling binnen van tien dozen pralines, bestemd voor de prins van Monaco en zijn medewerkers. Goossens leverde eerder al pralines aan het Belgisch vorstenhuis en verschillende ambassades, maar de chocolatier is erg trots dat hij nu ook prins Albert II van Monaco tot zijn klanten mag rekenen. “We hebben mooie dozen met vier lagen voor hem klaargemaakt”, zegt chocolatier Erik Goossens. [naar artikel]


24. Voor de echte fans: Gentse chocolatier maakt levensechte Baby Yoda na in chocolade (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Baby Yoga in chocolade, die staat sinds kort in de etalage van chocolatier Vandenbouhede in hartje Gent. Chocolatier Stijn stak er uren werk en meer dan vier kilogram chocolade in. “Ik ben een paar keer herbegonnen omdat ik het helemaal juist wou”, zegt hij trots. [naar artikel]


25. De uitstap van Michel François van zijn atelier naar Bozar (17/03/2023 - De Tijd)

18:33 De Belgische kunstenaar Michel François verlegt met de expo ‘Contre Nature’ zijn atelier naar de tentoonstellingszalen van Bozar. Hij creëert er een eigen universum dat zich ontvouwt als een totaalkun... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!