Mandenvlechters in Stokkem. Vroeger zaten ze met honderden te vlechten op straat. Vandaag is er nog één: Frans Davids (78). Omdat het beroep van rietvlechter niet verloren mag gaan heeft Frans een eigen atelier geopend. In zijn atelier kan je individueel of in groep met wissen op een originele bank je eigen mand maken. [naar artikel]
De Brusselse chocolatier Godiva heeft zijn eerste café geopend in New York. Het Belgische merk wil met zijn eigen chocoladecafés, maar liefst 2.000 vestigingen, de markt veroveren en hoopt zo zijn de omzet te vervijfvoudigen. [naar artikel]
Toen visboer Van Bladel de deur achter zich dichttrok, waagde een andere ambachtsman zijn kans in het iconische pand op de kop van De Wilde Zee. Chocolatier Pierre Marcolini maakt er nu grand cru chocolade, die vanuit dit atelier uitzwermt over de hele wereld. Hij verwerkt chocolade duurzaam. “We verstoppen niets, voorbijgangers komen spontaan kijken.” [naar artikel]
Asperges en lamsvlees, oké, maar Pasen gaat toch vooral over de chocolade. Hazen, klokken en veel eitjes. Héél veel eitjes. “De meeste uit melkchocolade”, zegt chocolatier Joost Arijs. “Want het blijft een feest voor de kinderen, en zij vinden dat het lekkerst. En hun ouders stiekem ook.” Zijn atelier ruikt naar de zevende hemel, het lijkt wel een knutselklas. “De oortjes van die haas staan niet juist.” [naar artikel]
18:08 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
17:00 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
17:46 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in... [naar artikel]
Antwerpen is een voedingsbodem voor talentrijke juweelontwerpers en edelsmeden. De keuze is overweldigend, dus voor een juweel hoef je nooit ver te gaan. Citta ging op bezoek bij drie designers die zweren bij productie in eigen atelier. [naar artikel]
In mei dit jaar verraste Angelina Jolie met de aankondiging van een eigen modehuis, Atelier Jolie. Daarin zou niet zijzelf centraal staan, maar wel ontwerpers en vaklieden. Ook de eerste samenwerking werd al prijsgegeven en die was niet van de minste: Atelier Jolie sloeg de handen in elkaar met het Franse modehuis Chloé en diens toenmalige designer Gabriela Hearst. Enkele maanden later kennen de we releasedatum én krijgen we de eerste beelden te zien. [naar artikel]
Op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 kwamen de leden van het Atelier de Vrije Kunst Pelt uit de kast. Ze brachten een tentoonstelling met hun eigen gemaakte werken. [naar artikel]
Bij chocolatier Demeestere in Heverlee bij Leuven zijn het drukke dagen om alle lekkernijen klaar te krijgen. De regen die voorspeld is voor zondag mag geen domper zijn op de feestvreugde want de chocolatier geeft ook tips over hoe je de paaseieren best verstopt in de tuin. [naar artikel]
De bekende chocolatier David Maenhout legt de productie van zijn zaak Chocolatier M stil. Ook zijn winkel in Knokke-Heist gaat meteen dicht. Duizenden paaseitjes en chocolaatjes blijven zo de komende weken liggen door de coronacrisis. “Je voelde het gemoed bij personeel en klanten uur na uur slechter worden”, zegt hij. [naar artikel]
Het voorbije weekend - en ook nog op 14-15 oktober - toonden 25 kunstenaars hun werk tijdens het kunstevent ‘Pelt Open Ateliers,’ een organisatie van Pelt in to Art. In deze eerste editie van Pelt Open Ateliers zie je kunstenaars in verschillende disciplines aan het werk in hun eigen atelier. Vorig jaar was er Kunstprikkels in de kerk van Boseind. Het is de bedoeling om in de even jaren een expo op locatie te organiseren en in de oneven jaren bezoekt het publiek de kunstenaar in zijn/haar atelier. [naar artikel]
De Brugse topchocolatier Dominique Persoone (53) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chocolatier van het Jaar voor Vlaanderen. “Al dertig jaar is hij met zijn The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief”, klonk het gisteren bij de uitreiking. “Hij maakt het ambacht sexy en werkt onder meer met de opbrengst van eigen cacaoplantages in Mexico. Hij engageert zich met lokale boeren en een deel van de opbrengst vloeit in Mexico ook terug naar plaatselijke dierenzorg. Intussen maakte met zoon Julius ook al de tweede generatie zijn intrede.” [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone heeft nog maar net zeilend de oceaan overgestoken, nu zit hij in zijn atelier in Brugge klaar om acht pralines met kersen-likeur te proeven. Of voor de kenners van de klassieke keuken: cerisettes. [naar artikel]
Zure beertjes zijn het ideale snoepgoed voor die lange autoritten naar je vakantiebestemming. Maar het ene beertje is het andere niet. Het belangrijkste: het moet echt zuur zijn. Chocolatier Patrick Mertens, van Chocolatier Boon in Hasselt, leerde tijdens zijn opleiding ook de kneepjes van de confiserie. Hij test of de beertjes echt wel voldoende zuur zijn. [naar artikel]
Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier-M in Knokke proeft tien paashazen van melkchocolade uit de supermarkt. Hij kijkt uit naar een romige volle chocoladesmaak, maar proeft ... suiker, heel veel suiker. [naar artikel]
Atelier Eveline Kühn is een ambachtelijk atelier uit Genk, dat sinds 1998 de specialist is voor het ontwerpen en creëren van bruidskleding, dans- en theaterkostuums op maat. [naar artikel]
Zure beertjes zijn het ideale snoepgoed voor die lange autoritten naar je vakantiebestemming. Maar het ene beertje is het andere niet. Het belangrijkste: het moet echt zuur zijn. Chocolatier Patrick Mertens, van Chocolatier Boon in Hasselt, leerde tijdens zijn opleiding ook de kneepjes van de confiserie. Hij test of de beertjes echt wel voldoende zuur zijn. [naar artikel]
Oostendenaar Olivier Willems, Brusselaar Laurent Gerbaud en Benoit Nihant uit Awans zijn maandag uitgeroepen tot chocolatier van het jaar door restaurantgids Gault&Millau. De prijs voor nieuwkomer van het jaar ging naar chocolatier Goût Fou uit Zele. [naar artikel]
Op 6 en 7 mei zetten 2.500 kunstenaars en ambachtslui in Vlaanderen en Brussel gratis de deuren van hun atelier open voor ‘Atelier in beeld’. Een greepje uit het gigantische aanbod. [naar artikel]
Clem Vanhee van Atelier 185 is de enige messenmaker in België die zijn eigen damaststaal fabriceert. Wij zagen hem van ruw staal en een onbewerkt stuk hout prachtige keukenmessen maken: een messcherpe stiel. [naar artikel]
Binnenkort pronken er in het prinselijk paleis van Monaco Antwerpse pralines op tafel. Chocolatier Goossens kreeg afgelopen week een bestelling binnen van tien dozen pralines, bestemd voor de prins van Monaco en zijn medewerkers. Goossens leverde eerder al pralines aan het Belgisch vorstenhuis en verschillende ambassades, maar de chocolatier is erg trots dat hij nu ook prins Albert II van Monaco tot zijn klanten mag rekenen. “We hebben mooie dozen met vier lagen voor hem klaargemaakt”, zegt chocolatier Erik Goossens. [naar artikel]
Baby Yoga in chocolade, die staat sinds kort in de etalage van chocolatier Vandenbouhede in hartje Gent. Chocolatier Stijn stak er uren werk en meer dan vier kilogram chocolade in. “Ik ben een paar keer herbegonnen omdat ik het helemaal juist wou”, zegt hij trots. [naar artikel]
18:33 De Belgische kunstenaar Michel François verlegt met de expo ‘Contre Nature’ zijn atelier naar de tentoonstellingszalen van Bozar. Hij creëert er een eigen universum dat zich ontvouwt als een totaalkun... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.