Door een stroomonderbreking in Gent hebben duizenden mensen deze ochtend geen elektriciteit. Maar wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? [naar artikel]
Wie een kapotte koelkast of diepvriezer heeft, kan daar een gps op laten installeren om te controleren of de recyclage correct gebeurt. Volgens de vzw Recupel worden in België elk jaar zo’n tweehonderdduizend oude toestellen wellicht verkeerd gerecycleerd, waardoor veel schadelijke stoffen in de lucht komen. [naar artikel]
Het vaccinatieproces wérkt - op enkele details na. Van de levering van diepgevroren flacons tot de inenting in een woonzorgcentra: alle stappen werden minutieus getest. Vier ziekenhuizen en vier rusthuizen deden mee aan de zogenaamde dry run - een algemene repetitie met alles erop en eraan, behalve het echte vaccin van Pfizer. Dat wordt pas toegediend in de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar. “We zijn klaar. Er zijn nog enkele werkpunten, maar geen grote problemen die de volgende dagen niet kunnen opgelost worden”, zegt professor Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce. Wat hebben de dry runs ons geleerd? [naar artikel]
Is de goedheilig man ook bij jou(w kinderen) gepasseerd, dan is de kans groot dat je met een hele hoop Sinterklaaschocolade achterblijft. Waar bewaar je al die zoete lekkernij het best: in de koelkast of keukenkast? VRT NWS-podcast “Het uur van de waarheid” stelt de vraag aan Claudia Delbaere van Cacaolab, dat chocolade wetenschappelijk bestudeert. [naar artikel]
We flirten de hele week met ijskoude temperaturen en dat is een ideaal moment om je diepvriezer en/of koelkast een schoonmaakbeurt te geven. Je kan namelijk voedingsmiddelen buiten bewaren. Voorwaarde is wel dat je de tijd in de gaten houdt. Enkele handige tips om het op een voedselveilige manier aan te pakken: [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]
Ze wist niet dat er een hobbykok in haar schuilde tot content creator en vlogger, Sarah Puttemans deelnam aan Celebrity MasterChef Vlaanderen, dit najaar te zien op Play4. “Nu heb ik echt leren koken en improviseren met wat er in de koelkast ligt. Tomaatjes bijvoorbeeld, die vind je hier altijd in de koelkast”, aldus Sarah die haar koelkast met haar ouders deelt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.