Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]
Vergeet het beeld dat je had van de voedingsdriehoek, want dat wordt helemaal omgegooid door het nieuwe exemplaar dat het Vlaams Instituut Gezond [naar artikel]
Minder rood en bewerkt vlees, meer plantaardige producten en groenten, zo klinkt het advies van de nieuwe voedingsdriehoek. Maar wie daarom denkt [naar artikel]
De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]
Minder vlees is een van de kernboodschappen in de nieuwe voedingsdriehoek. Maar hoe doe je dat op een gezonde manier? [naar artikel]
De voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet, met een hoofdrol voor groenten, fruit, peulvruchten en olijfolie. Het klinkt als een grote overwinning voor Pascale Naessens, die erg tevreden is met de nieuwe richtlijnen: “Ik denk dat het succes van mijn boeken ook heeft bijgedragen tot dit nieuwe model”. [naar artikel]
Minder vlees en vis, meer noten, meer peulvruchten, en meer groenten en fruit. Een team internationale wetenschappers zocht in opdracht van The Lancet naar een consensus over een voedingspatroon dat zowel gezond als duurzaam is. Met andere woorden, dat niet alleen de gezondheid van ons, maar ook die van onze planeet respecteert. Vandaag stellen ze hun bevindingen voor. Enkele vragen en antwoorden. [naar artikel]
Verschillende organisaties hebben bedenkingen bij de nieuwe voedingsdriehoek. [naar artikel]
Minder vlees, meer fruit en kraantjeswater. Het is slechts een greep uit de tips die de geüpdatete voedingsdriehoek ons geeft. Die zal voortaan ook de milieu-impact van onze voeding in rekening brengen. ‘Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.’ [naar artikel]
We kopen meer groenten en fruit en minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige voedingshandels.... [naar artikel]
22:02 In het VN-rapport over de impact van landbouw op de klimaatsverandering luidt de conclusie dat een aanpassing van het dieet kan helpen: meer groenten en minder rood vlees. [naar artikel]
Razend veel honger, dan is het een goed idee om een gerecht vol peulvruchten klaar te maken. Uit een onderzoek aan de universiteit van Kopenhagen, verschenen in het vakblad Food & Nutrition, blijkt dat de groenten je immers een voller gevoel bezorgen dan vlees. [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven , die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, is verruimd. Voortaan houdt het hulpmiddel nog meer rekening met de impact die voeding heeft op het milieu. Dat heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven gemeld. “We werden geconfronteerd met een toenemende vraag naar advies […] Het bericht Nieuwe voedingsdriehoek houdt ook rekening met het milieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok... [naar artikel]
Etensresten van vlees en vis zal je vanaf 1 januari 2019 in je groene bak of -zak voor groenten, fruit en tuinafval (gft) mogen kieperen. Dat is nieuw. Tot hiertoe mochten resten van gekookt eten niet bij het gft-afval. Voor het milieu is de nieuwe regel een goede zaak want meer composteerbare groenten, fruit en tuinafval, betekent minder restafval dat moet opgestookt worden. Maar in Vlaanderen zijn er nog 107 steden en gemeenten waar gft niet gescheiden opgehaald wordt. Daar verandert de nieuwe regelgeving niks. Een overzicht van wat bij het gft mag, en wat niet. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok... [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Herfstige dagen vragen om stoofpotjes. Ik maak ze ontzettend graag klaar, en varieer er eindeloos mee. Deze week eentje met vlees, eentje met vis en een met alleen maar groenten. Voor elk wat wils. [naar artikel]
De nieuwe voedingsdriehoek is zopas voorgesteld aan het grote publiek. Knack trok ermee naar professor Sander Kersten, de Nederlandse topexpert in voeding en gezondheid. 'Het wordt er niet bij gezegd, maar een voedingsdriehoek dringt mensen een schuldgevoel op.' [naar artikel]
De prijs van voeding is vorig jaar met 2,6 procent gestegen. Vooral niet-bewerkte levensmiddelen werden een stuk duurder (+ 4,7 procent), zoals groenten, fruit, vlees en vis. De prijsstijging van voeding (+ 2,6 procent) was het afgelopen jaar zes keer zo hoog als de totale inflatie (+ 0,4 procent). Dat schrijft De Standaard. Ze baseren […] The post Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. En die staat letterlijk op z’n kop. De nadruk ligt in de nieuwe versie vooral op plantaardige en onbewerkte voedingsmiddelen. Voor het eerst worden voeding en beweging van elkaar losgekoppeld. [naar artikel]
Jeroen Meus die een stevige klodder boter in de pan gooit om een sappig stukje vlees te bakken. Enkele jaren geleden kreeg hij er nog bakken kritiek voor over zich heen. Vandaag is boter aan een comeback bezig. De prijs van boter is op de Europese markt bijna verdubbeld op één jaar tijd: van 2.610 euro per ton in april vorig jaar tot 4.140 euro deze maand. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.