Ze werkt in de vakantie bij Quasimundo Bike Tours in Brugge. Jobstudent van het Jaar is een initiatief van werknemersorganisatie Unizo en de HR-dienstengroep ADMB. [naar artikel]
Jane Windey (22) uit Brugge is door zelfstandigenorganisatie Unizo uitgeroepen tot jobstudente van het jaar. De jury en haar baas loven vooral haar inzet, veelzijdigheid en flexibiliteit. De studente toerisme werkt al 4 jaar voor een bedrijf dat toeristen per fiets door Brugge gidst. [naar artikel]
Als tiener wilde hij vooral voetbalmakelaar worden. Tot een studentenjob hem bij The Jane bracht. Zeven jaar later is Trésor Vets (27) zowaar hoofdsommelier van de Antwerpse tweesterrenzaak. Het sprankelende verhaal van een jongeman met Rwandese roots - die als jongen van drie samen met zijn moeder de genocide ontvluchtte - en vandaag met evenveel passie over Royal Antwerp FC praat als over een exquise fles Montevertine: “Natuurlijk vind ik het jammer dat ik door mijn restaurantwerk in het weekend zelden naar een voetbalmatch kan gaan, maar wijn zal altijd mijn grootste liefde blijven.” [naar artikel]
De in Rwanda geboren Borgerhoutenaar Jean-Trésor Vets (27) is sinds een jaar hoofdsommelier van het Antwerpse toprestaurant The Jane. In 1998 ontvluchtte hij met zijn moeder de genocidale burgeroorlog in Rwanda en belandde in Borgerhout. Sinds 2015 klom hij in The Jane op van jobstudent tot assistent-sommelier, terwijl hij in zijn huidige job wijnen suggereert die passen bij gerechten van de Nederlandse topchef Nick Bril (38). Als fijnproever en bon vivant voelt Trésor zich helemaal thuis in ’t Stad. “Ik hou van kwaliteit en gezelligheid.” [naar artikel]
De papieren edities van de Gouden Gids en de Witte Gids verdwijnen. In de witte gids kon je telefoonnummers van particulieren opzoeken, in de gouden gids bedrijven. De editie van 2020 was de laatste papieren versie. "De overstap maken naar het digitale is een logische evolutie", zegt Maja Van der Borst van uitgever FCR Media aan VRT NWS. [naar artikel]
Dit jaar verschenen in België voor de laatste keer de gedrukte Gouden Gids en Witte Gids. Na meer dan een halve eeuw te hebben bestaan, trekt uitgever FCR Media nu resoluut de kaart van de digitalisering. Zo zal wie voortaan een bedrijf wil terugvinden in de grootste Belgische bedrijvengids, van optimaal gebruiksgemak kunnen genieten op www.goudengids.be. [naar artikel]
Loskomen van zijn mentor Sergio Herman heeft chef Nick Bril vleugels gegeven. In de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau klimt hij naar 18,5/20 en krijgt hij de titel van ‘Chef van Jaar’. Bril laat daarmee zijn leermeester achter zich. Hij moet enkel Peter Goossens van Hof van Cleve laten voorgaan. [naar artikel]
Loskomen van zijn mentor Sergio Herman heeft chef Nick Bril vleugels gegeven. In de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau klimt hij naar 18,5/20 en krijgt hij de titel van ‘Chef van Jaar’. Bril laat daarmee zijn leermeester achter zich. Peter Goossens blijft met zijn Hof van Cleve op de eerste plaats. [naar artikel]
De nieuwe gids van Gault&Millau met de beste restaurants van ons land is sinds maandag bekend. Bij adressen die hoog scoren, van een 16 tot een 19, betaal je snel een stevige duit. Maar onze journaliste vond de betaalbare uitzonderingen op die regel: negen goed scorende zaken met een tof concept, verspreid over het hele land, waar je tafelt voor minder dan 100 euro. “Geen enkel gerecht hier is basic.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.