Loskomen van zijn mentor Sergio Herman heeft chef Nick Bril vleugels gegeven. In de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau klimt hij naar 18,5/20 en krijgt hij de titel van ‘Chef van Jaar’. Bril laat daarmee zijn leermeester achter zich. Hij moet enkel Peter Goossens van Hof van Cleve laten voorgaan. [naar artikel]
Nu Sergio Herman (51) definitief uit The Jane stapt, komt de sterrenzaak volledig in handen van chef Nick Bril (37). Hij zwaaide er de voorbije jaren sowieso al op z’n eentje de plak, maar bleef in de schaduw van de Zeeuwse topchef. Daar komt nu een einde aan. “De deal kwam er op mijn aansturen, ja. Na twee moeilijke jaren denk je al eens na over de toekomst.” [naar artikel]
Sergio Herman (51) en Nick Bril (37), de bazen van tweesterrenrestaurant The Jane, zijn uit elkaar. Na zestien jaar samenwerken hebben de meester en zijn leerling nu ook alle financiële banden doorgeknipt. Herman, die de voorbije vier jaar alleen nog met zijn geld in The Jane zat, heeft zijn aandeel in de zaak in Antwerpen verkocht aan Bril. “Anders was ik eruit gestapt,” zegt Bril. “Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar de credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar.” [naar artikel]
Hij werd per ongeluk kok. Een baantje in een restaurant vlak bij zijn thuis in Breskens, om een kapotgereden scootertje af te betalen. Gecombineerd met een feestleven waarin hij “alles probeerde”. Maar de hotelschool in Brugge en nog meer de keuken van Sergio Herman brachten focus. [naar artikel]
Na zeven jaar samenwerken stapt Sergio Herman uit The Jane. Chef-kok Nick Bril, die al jaren de feitelijke leiding van The Jane in handen had, heeft nu alle aandelen in zijn bezit. De twee gaan in vriendschap uiteen. [naar artikel]
Sergio Herman (51) en Nick Bril (37), de bazen van tweesterrenrestaurant The Jane, zijn uit elkaar. Na zestien jaar samenwerken hebben de meester en zijn leerling nu ook alle financiële banden doorgeknipt. Herman, die de voorbije vier jaar alleen nog met zijn geld in The Jane zat, heeft zijn aandeel in de zaak in Antwerpen verkocht aan Bril. “Anders was ik eruit gestapt,” zegt Bril. “Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar de credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar.” [naar artikel]
Sergio Herman (51) en Nick Bril (37), de bazen van tweesterrenrestaurant The Jane, gaan elk hun eigen weg. Na zestien jaar samenwerken hebben de meester en zijn leerling nu ook alle financiële banden doorgeknipt. Herman, die de voorbije vier jaar alleen nog met zijn geld in The Jane zat, heeft zijn aandeel in de zaak in Antwerpen verkocht aan Bril. ‘Anders was ik eruit gestapt’, zegt Bril. ‘Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar de credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar.’ [naar artikel]
Na vier jaar vindt The Jane-chef Nick Bril (34) het tijd om de puntjes op de i te zetten: niet Sergio Herman (47) maar híj runt het... [naar artikel]
Chef Nick Bril (38) van The Jane (**) is door Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023. Dat gebeurde op de bekendmaking van de twintigste editie van de culinaire gids. “Dit is belevingsgastronomie van het allerhoogste niveau, en een eetervaring die we gerust tot de wereldtop mogen rekenen”, vertelt CEO Marc Declerck over de keuze voor Bril. [naar artikel]
De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.