Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Geniaal: er bestaat katervrije prosecco

13/10/2017 - 08:01
"Met het weekend in het vooruitzicht kijken veel mensen uit naar een wild feestje om de heupen los te zwieren. Het enige nadeel is de kater die je er de volgende dag aan overhoudt. Gelukkig hoef je niet langer een glaasje bubbels af te slaan, want er is een katervrije prosecco te koop. Goed nieuws […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Roze kaas met Prosecco-smaak is dé kaas voor millennials (09/11/2017 - Metro)

Tegenwoordig zitten bedrijven vaak met de handen in het haar om erachter te komen wat millennials willen. Dat is buiten The Great British Cheese Company gerekend, die dé kaas voor millennials maakte. Millennials zijn voor veel bedrijven een belangrijke, maar nog onbekende doelgroep. We zien de gekste producten passeren als poging om in de behoeften […] [naar artikel]


2. Prosecco populairder dan ooit (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Prosecco is aan een enorme opmars bezig in ons land, merken de supermarkten in ons land. “Prosecco is vooral populair omwille van de smaak, maar het is ook goedkoper dan cava”, zegt oenoloog Jos Mechelmans. [naar artikel]


3. Prosecco laat nieuw productierecord optekenen (29/01/2022 - Express)

Het voorbije jaar hebben Italiaanse wijnbouwers 627,5 miljoen flessen Prosecco geproduceerd. Dat betekende een stijging met 25,4 procent tegenover het jaar voordien. Die productie omvatte ook 71,5 miljoen flessen van de nieuwe rosé-versie, die sinds kort wordt toegelaten. Dat heeft de sectororganisatie Prosecco DOC Consortium gemeld. Daarbij wordt nog opgemerkt dat de prosecco het voorbije […] [naar artikel]


4. Binnenkort zullen we ook prosecco rosé mogen drinken (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Roze champagne en cava waren er al, maar op roze prosecco bleef het wachten. Dat kwam omdat prosecco niet rosé mocht zijn, maar daar komt nu verandering in. [naar artikel]


5. Nieuw! Prosecco voor je hond of kat (20/11/2018 - Metro)

Het einde van 2018 nadert. Binnenkort is het weer tijd om het begin van een nieuw jaar te vieren. Daar hoort natuurlijk een lekker glaasje schuimwijn bij. En dit jaar vier je niet alleen: ook je hond of kat drinkt een bakje mee. Er komt namelijk prosecco voor viervoeters op de markt!  De webwinkel ‘Surprise […] Het bericht Nieuw! Prosecco voor je hond of kat verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Italianen kunnen niet lachen met Britse 'prosecco-smile' (05/04/2019 - De Morgen)

Italiaanse politici en wijnboeren reageren ontzet op de stelling van Britse tandartsen en media dat prosecco te veel suikers, zuren en alcohol bevat waardoor tanden sneller rotten en uitvallen. 'Fake news', klinkt het in Rome. 'In tijden van brexit hebben de Britten meer dan ooit prosecco nodig om hun verdriet weg te spoelen.' [naar artikel]


7. DSUPERSUP (13/04/2019 - De Morgen)

Prosecco is de cava uit Italië, toch? Niet echt. De belletjesvorming gebeurt niet door een tweede gisting in de fles, maar op artificiële manier: door machinale toevoeging van CO2. De beste prosecco geniet de hoogste Italiaanse DOCG-status wanneer hij afkomstig is van het historische productiegebied: Dogliano-Valdobbiadene. Schuimwijn die niet uit het kerngebied komt, mag de naam 'prosecco' niet gebruiken. We onderscheiden qua zoetheidsgraad de brut en de extra dry. [naar artikel]


8. Hoe kies je een lekkere prosecco? Onze wijnkenner Alain Bloeykens selecteert acht flessen (14/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Met meer dan 11 miljoen verkochte flessen (2019) is prosecco na cava de meest gedronken schuimwijn in ons land. Nog lang niet zoveel als die bubbel uit Spanje, maar wel met een op-vallende tendens: cava moet al drie jaar na elkaar aan marktaandeel inboeten terwijl prosecco de omgekeerde beweging maakt. In cijfers: +28 procent in nauwelijks twee jaar (2017-2019). Op wijnfestival Bulles en Ardennes is prosecco de eregast. Met de twee locomotieven én pioniers in een voortrekkersrol: Mionetto en Freixenet. Wij selecteerden er acht als voorsmaakje. [naar artikel]


9. Gisting schuimwijn in gigantische tank loopt mis: 30.000 liter prosecco verloren (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een filmpje waarin te zien is hoe een gistingstank met prosecco overloopt, is al meer dan een miljoen keer bekeken op Facebook. De video werd... [naar artikel]


10. Italiaanse Prosecco-regio op Werelderfgoedlijst (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

De heuvels in het noordoosten van Italië, waar de mousserende wijn Prosecco geproduceerd wordt, zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van... [naar artikel]


11. Met een beetje glitter maak je prosecco nog sprankelender (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Wil je je glaasje prosecco, champagne of cava nog sprankelender maken? Dan kan je nu je toevlucht zoeken tot glitters die speciaal daarvoor werden ontworpen door het Britse bedrijfje Lakeland. [naar artikel]


12. Na blauwe wijn: hier komt blauwe prosecco (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Vergeet rosé of wit: het Italiaanse bedrijf Fratelli Saraceni brengt een blauwe prosecco op de markt. En de zogenaamde Blumond is bijzonder fotogeniek. [naar artikel]


13. Colruyt en OKay roepen Prosecco terug (29/09/2017 - Het Nieuwsblad)

Colruyt en OKay halen de flessen Ricordi Prosecco D.O.C. Brut 75 cl met lotnummer L17243 uit de rekken. Dat gebeurt naar aanleiding van een incident met glasbreuk bij een van de flessen. [naar artikel]


14. Prosecco is wereldwijd bestverkochte mousserende wijn (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Op vijf jaar tijd is de productie van prosecco gestegen met 75 procent. De Italiaanse mousserende wijn overstijgt daarmee de champagne. Dat komt... [naar artikel]


15. Prosecco is niet altijd minder chic dan andere bubbels. En hier moet u op letten (23/01/2019 - De Morgen)

Wie zin heeft in bubbels kan tegenwoordig kiezen tussen champagne, cava, crémant én prosecco. Sommelier Andy De Brouwer legt uit hoe je in dat gevarieerde aanbod de beste keuze maakt. [naar artikel]


16. Boris Johnson beledigt Italianen met prosecco-dreigement (16/11/2016 - De Redactie)

Met een Italiaan over de brexit discussiëren met prosecco als argument? Geen goed idee, zo heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken geleerd. Intussen zegt Dijsselbloem dat hij de Britse bevolking valse opties voorspiegelt. [naar artikel]


17. Frosecco wordt het drankje van de zomer (23/06/2018 - Metro)

Frosecco is het nieuwe drankje van deze zomer. ‘Frosecco’ is een samentrekking van frozen en prosecco, bevroren prosecco dus. Het aperitief is de opvolger van Frosé.  Het drankje gaat viraal nadat het op de kaart werd gezet van 1 Hotel Brooklyn Bridge. De rooftopbar heeft namelijk enkele cocktails uitgevonden met frosecco als basis. Zo is […] Het bericht Frosecco wordt het drankje van de zomer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Prosecco, de nieuwe golf (13/04/2019 - De Morgen)

Nu de prijs van de cava stijgt, zoeken de supermarkten vlug meer prosecco. Gevolg: veel nieuwe merken in de schappen. De vraag is of de Italiaanse producenten beseffen dat België Nederland niet is. De kwaliteit mag beter, ook al kost dat dan misschien een euro meer. [naar artikel]


19. Prijs van rosé gaat deze zomer omhoog (22/05/2018 - Metro)

O nee, drinken we deze zomer minder rosé? Dat zou zo maar kunnen. Tegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer een schaarste aan rosé te veroorzaken. Sommige mensen vinden het misschien een saai drankje, andere drinken tijdens de zomer al jaren niets liever dan rosé. Maar daar gaat dus verandering in komen. Frankrijk is verreweg […] Het bericht Prijs van rosé gaat deze zomer omhoog verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


20. NINA tipt: hét drankje deze zomer? Blauwe prosecco (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Sorry gin-tonic, jullie moeten als iconisch duo een stapje opzij zetten. Deze zomer zal blauwe prosecco het drankje zijn dat we allemaal aan onze [naar artikel]


21. Welke bubbels kies je: champagne, cava of prosecco? (02/10/2017 - De Morgen)

Champagne, cava, prosecco: de producenten beweren met grote stelligheid dat er op de markt plaats is voor alle drie. Dat is ook logisch: de kwaliteit van deze drie mousserende wijnen verschilt grondig. Uiteindelijk zijn je budget en de gelegenheid doorslaggevend. [naar artikel]


22. Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië (20/09/2021 - Express)

Lees dit artikel: Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië De Kroatische wijn Prošek mag een dossier indienen om een beschermde oorsprongsbenaming te krijgen. Dat heeft de Europese Commissie recent gemeld. Die beslissing heeft echter in Italië tot grote verontwaardiging geleid. Daar wordt immers gevreesd dat de Kroatische concurrentie de markt voor de Italiaanse Prosecco zou kunnen ondermijnen. De dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië […] Lees dit artikel: Prošek versus Prosecco: Dreigende wijnoorlog tussen Kroatië en Italië [naar artikel]


23. “Je kan niet iemand een tijd warmnesten om hem daarna zomaar terug de wereld in te sturen” (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Vanavond ziet u hoe Alessandro samen met mij een kunstwerk maakt in het programma ‘Gek en Geniaal’. Alessandro is een van de acht psychogevoelige personen in de reeks die aan schizofrenie, een bipolaire stoornis en/of een andere aandoening lijden. Hoewel de titel doet uitschijnen dat ‘Gek en Geniaal’ over twee duidelijk omschreven categorieën gaat, schuift de serie die dichotomie resoluut onder het tapijt. Classificeren en categoriseren is des mensen, maar wat mij al heel lang fascineert, is de lijn tussen gek en geniaal. De gradaties. Tussen geniale gek en gek genie, tussen in- en outside. Hoe zit dat met de stroom van bewustzijn en de plasjes van creativiteit die plots samenklonteren tot scheppen? Is er een incubatietijd die gek kan transformeren tot geniaal? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!