Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Roze kaas met Prosecco-smaak is dé kaas voor millennials

09/11/2017 - 09:01
"Tegenwoordig zitten bedrijven vaak met de handen in het haar om erachter te komen wat millennials willen. Dat is buiten The Great British Cheese Company gerekend, die dé kaas voor millennials maakte. Millennials zijn voor veel bedrijven een belangrijke, maar nog onbekende doelgroep. We zien de gekste producten passeren als poging om in de behoeften […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mmm: kaas met ginsmaak (14/12/2017 - Metro)

Enkele blokjes kaas of een glas gin tonic zijn de perfecte aperitief. Waarom de twee lekkernijen niet combineren, dacht de kaasproducent The Cheshire Cheese Company. Het Britse bedrijf heeft een blok kaas met ginsmaak op de markt gebracht. Daar voegden ze nog een toefje citroen aan toe, voor een frisse smaak. Word je niet meteen […] [naar artikel]


2. Geen chocoladefan? Dan is dit kaasei misschien iets voor jou (28/02/2018 - Metro)

Over iets meer dan een maand is het Pasen. Het feest waarop iedereen massaal chocolade eieren smult. Voor wie niet van de zoetigheid houdt, is er dit jaar een alternatief: het kaasei. Pasen is hét feest voor chocoladeliefhebbers, maar lang niet iedereen eet de eieren graag. Daarom is er nu het kaasei. Het Cheester Egg, […] [naar artikel]


3. Haalt muziek het beste in de smaak van kaas naar boven? (02/11/2018 - VRT NWS)

Een kaasmaker uit Zwitserland onderzoekt samen met de Universiteit van Bern of muziek een invloed heeft op de smaak van kaas. De kaasmaker is er rotsvast van overtuigd dat de ultrasone geluidsgolven van muziek, ervoor zorgen dat zijn kaas een andere smaak kan krijgen.  [naar artikel]


4. Studie: “Muziek beïnvloedt de smaak van kaas” (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Verschillende muziekstijlen beïnvloeden de smaak van kaas. Dat zegt de Universiteit voor de Kunsten uit Bern, die een onderzoek liet uitvoeren. Ze... [naar artikel]


5. In dit pretpark staat alles in het teken van... kaas (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)

In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]


6. Brugge Kaas-producent mag weer kaas verkopen (06/05/2022 - De Tijd)

14:20 De kaas van de zuivelmaker Milcobel mag weer de deur uit. De fabriek in Moorslede kreeg de voorbije weken te maken met een listeriabesmetting. Nu oordeelt het voedselagentschap FAVV dat de kaas veili... [naar artikel]


7. Light kaas is niet gezonder dan gewone kaas (14/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Wie kiest voor kaas met een laag vetgehalte is niet noodzakelijk beter af dan wie ‘gewone’ kaas koopt. Dat blijkt uit Deens onderzoek. [naar artikel]


8. Kaas van 3.200 jaar oud in een Egyptische graftombe: "allicht een heel, heel zure smaak" (19/08/2018 - VRT NWS)

Een solide, wittige substantie in een gebroken kruik, aangetroffen in een Egyptische graftombe. Wetenschappers hadden er enkele jaren het raden naar wat die substantie precies was, maar nu is er eindelijk duidelijkheid: kaas. 3.200 jaar oud, allicht de oudste archeologische vondst van kaas tot nu. Een mengeling van schapen- en geitenmelk met koemelk, met vermoedelijk "een heel, heel zurige smaak." [naar artikel]


9. Zo maak je pasta met kaas en ham met minder calorieën (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Kouder weer doet ons terugrijpen naar comfort food, zoals warme ovenschotels met kaas. Véél kaas, als het even kan. Jammer dat die winterkilo's [naar artikel]


10. Kopen we binnenkort kaas zonder koe? Misschien wel, dankzij de doorbraak van deze Gentse start-up (21/12/2022 - VRT NWS)

De Gentse start-up Those Vegan Cowboys is erin geslaagd caseïne te produceren, een belangrijk bestanddeel van kaas, zonder dat er een koe aan te pas kwam. Dat is een belangrijke stap die de start-up op weg moet zetten naar volledig koevrije kaas. Zo'n kaas zou een gevoelig lagere milieu- en klimaatimpact hebben dan traditionele kaas. Maar het zal nog wel enkele jaren duren voor je ze in de winkel kan kopen. [naar artikel]


11. Nederlanders hebben geen kaas gegeten van prosecco: Na Mathieu van der Poel laat ook Koen Bouwman fles in gezicht ontploffen (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Nederlanders hebben blijkbaar geen kaas gegeten van het openen van een fles prosecco, de Italiaanse variant van champagne. Nadat Mathieu van der Poel na zijn ritzege in de Giro de kurk bijna in zijn gezicht liet wegschieten, overkwam Koen Bouwman, de ritwinnaar van vandaag, nagenoeg hetzelfde. Hij draaide de metaaldraad rond de kurk los, maar hield die niet tegen, waardoor hij moest wegduiken toen de kurk en de prosecco omhoog schoot. [naar artikel]


12. VS overwegen nu ook importheffingen op Hollandse kaas (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

De Verenigde Staten denken nu ook aan hoge importheffingen op Edammer kaas en Gouda kaas. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse overheid... [naar artikel]


13. Waarom koeien kweken als je ook met bloemkool kaas kunt maken? (06/12/2023 - De Standaard)

La vache qui rit? Voor kaas heb je niet per se koeien of geiten nodig. Het kan ook met iets oer-Vlaams als bloemkolen, bewijst een Brussels ondernemerskoppel. ‘Het was wel een beetje zoeken naar de juiste smaak.’ [naar artikel]


14. Goed nieuws: kaas blijkt zo slecht nog niet te zijn (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wij Belgen hoeven niet onder te doen voor onze zuiderburen als het om kaas gaat: ook hier staan kaas- en wijnavonden vaak op de planning. Alleen [naar artikel]


15. Dit is de duurste kaas ter wereld (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Kaas op basis van koe- en geitenmelk kennen we al, maar de duurste kaas ter wereld is gemaakt van ezelinnenmelk. Voor een kilogram betaal je ongeveer 880 pond, omgerekend 1037 euro. [naar artikel]


16. Hiphop of rock: muziek doet dezelfde kaas anders smaken (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Dat een druivensoort de smaak van wijn bepaalt, weten we. Dat je in parfums naar fruit kan zoeken ook. Maar dat kaas een andere smaakt krijgt door het muziekgenre dat werd gespeeld terwijl die ligt te rijpen? Dat klinkt nieuw. [naar artikel]


17. Aha! Zo moet je dus kaas raspen (16/10/2018 - Metro)

Geraspte kaas, wie houdt er niet van? Al is het natuurlijk niet altijd evident om je keuken proper te houden als je in het wilde weg begint te raspen. Maar nu blijkt dat we kaas altijd al fout geraspt hebben. De ontdekking werd gedaan door Twitteraar @beasymss. Uit het filmpje dat ze deelde, blijkt dat je […] Het bericht Aha! Zo moet je dus kaas raspen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Welke kazen selecteer je best? En hoeveel gram per persoon? Kaasmeester Van Tricht geeft tips voor de ultieme kaasplank met oudjaar (30/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Serveer je er bier of wijn bij? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]


19. Kan je zelf kaas maken? En is gekochte niet sowieso goedkoper en beter? Wij deden de test voor 3 kazen (11/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Is maak je eigen kaas, het nieuwe bak je eigen brood? “Voeg citroen toe aan melk en je hebt kaas”. Zo simpel is het volgens YouTube om zelf (zachte) kaas te maken. Maar is kaas maken geen omslachtig procedé en heb je daarvoor niet een heleboel ingrediënten nodig die je doorsnee niet in huis hebt? We deden de test, maakten onze eigen kaas en dat ging van “best fier” tot “gortdroog”. [naar artikel]


20. Feit of fabel: is gesmolten kaas ongezonder dan een plakje kaas? (25/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. [naar artikel]


21. Rode Duivels in Quatar eten kaas van de Beverse Kaasmakerij (17/11/2022 - VRT NWS)

Samen met de Rode Duivels is ook een lading kaas uit Bever richting Quatar vertrokken. De familie De Ville uit Bever maakt al 25 jaar ambachtelijke kaas in hun hoevekaasmakerij en sinds 3 jaar voorzien ze de Rode Duivels van kaas. [naar artikel]


22. Hoeveel kazen selecteer je voor een kaasplank? En serveer je er wijn of bier bij? Kaasmeester Van Tricht deelt ultieme tips (28/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Selecteer je bier of wijn? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]


23. Hoe (on)gezond is een klassieke boterham met kaas? (27/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je kunnen denken. Is dat terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? [naar artikel]


24. Waarom een boterham met kaas (g)een goed idee is (27/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je kunnen denken. Is dat terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!