Marc Paesbrugghe stopt als chef bij het bekende Antwerpse restaurant Sir Anthony Van Dijck. Zijn souschef Jöran De Backer neemt de zaak over. [naar artikel]
“Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chefkok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en DE Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. [naar artikel]
“Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chefkok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en DE Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. [naar artikel]
“Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chefkok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. [naar artikel]
Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement komt vrijdag om 11 uur samen om zich te buigen over de opvolging van Kris Van Dijck als voorzitter van het Vlaams Parlement. In principe mag de grootste partij, N-VA, iemand voordragen. Wie dat wordt, is nog onduidelijk, maar binnen de partij klinken vooral de namen van Wilfried […] Het bericht Kris Van Dijck – Wie volgt Kris Van Dijck op als parlementsvoorzitter? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Topchef Jorän De Backer en zijn vrouw Nathalie hebben het met een uitzonderlijk boek voor elkaar gekregen de geheimen van de historische Vlaeykensgang zoetjes te ontrafelen. Dit ter ere van de vijftigste verjaardag van hun restaurant Sir Anthony Van Dijck, waar filmacteur Charlton Heston nog van de klassieke gemarineerde zalm smulde. Het verhaal van drie generaties chefs die de inspecteurs van GaultMillau en Michelin liever niet bij hen zien tafelen: “Dat we gewoon een brasserie wilde blijven, viel bij hen niet in goede aarde.” [naar artikel]
Restaurant Sir Anthony Van Dijck blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. Een jubileum dat weerklank zal vinden met een boek en menu’s van chefs die in de zaak in de Vlaaikensgang ‘de stiel geleerd hebben’. Het restaurant is een begrip in Antwerpen, heeft koerswijzigingen ondergaan, maar is altijd trouw gebleven aan de klassieke Frans-Belgische keuken. Eén gerecht uit de beginperiode staat trouwens nog steeds op de kaart. [naar artikel]
Vandaag start ex-sterrenchef Karen Keygnaert (46) met het leven na een sterrenzaak. In het gloednieuwe Cantine Copine moet het voelen alsof je bij een vriendin komt tafelen. “We zijn anderhalve maand van stiel veranderd.” [naar artikel]
Het WK voetbal nadert met rasse schreden. Op 14 juni trappen Rusland en Saoedi-Arabië de wereldbeker op gang en steeds meer landen zakken af... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.