Geen inspiratie voor een nieuwe foto op Instagram? Ga dan eens eten in één van deze 4 roze restaurants. Ze lijken zo uit een film van Wes Anderson... [naar artikel]
Zo’n 10.000 mensen zijn al lid van een Facebookgroep waarin tips worden uitgewisseld over horecazaken waar je zonder controle van het Corona Safe Ticket iets zou kunnen drinken of eten. ‘De mensen zijn het beu, ze willen verbinding en willen dat het leven weer normaal is.’ [naar artikel]
Lekker tafelen anno 2021? Dat kan net zo goed met liefde voor de planeet, want meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie. De Morgen zocht en vond 50 restaurants die erin uitblinken. Eén besluit: duurzaam smaakt beter. [naar artikel]
Lekker tafelen anno 2021? Dat kan net zo goed met liefde voor de planeet, want meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie. De Morgen zocht en vond 50 restaurants die erin uitblinken. Eén besluit: duurzaam smaakt beter. [naar artikel]
Vanaf morgen tot 26 juni kan je tijdens de Resto Days ook in Limburg voordelig tafelen. Zeven restaurants doen mee en niet de minste. Het gaat om zaken met hoge scores in Gault&Milliau en er is met Vivendum in Dilsen-Stokkem zelfs een sterrenzaak bij. Het zijn net de restaurants die geen publiciteit nodig hebben en vaak goed vol zitten. Maar toch. De chefs willen zich eens kenbaar maken bij een ander publiek, dat misschien de restaurantkosten niet kan inbrengen als onkosten. Bovendien beleven we een energiecrisis en daalt de koopkracht. Ook Het Cordaat aan de Hasseltse Corda Campus doet mee aan Resto Days. [naar artikel]
De tijd dat mensen onder de indruk waren van ingrediënten enkel en alleen omdat ze van ver weg kwamen, is voorbij. Een steeds groter publiek is nu meer op zoek naar lokaal, duurzaam en ecologisch verantwoord tafelen. Bij deze adresjes komen zij helemaal aan hun trekken. [naar artikel]
Antwerps restaurant The Jane staat voor het eerst in de top vijftig van ‘The World’s 50 Best Restaurants’, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. Sterker nog: met een 23ste plaats scoort chef Nick Bril beter dan Peter Goossens’ Hof Van Cleve (plaats 27). “We moeten de Benelux nog meer op de culinaire kaart zetten”, reageert een tevreden Nick Bril. [naar artikel]
De nudistische trend die al een tijdje aan een opmars bezig is, zet zich nu ook door in de gastronomie. Na het onverwacht grote succes van een pop-upnaaktrestaurant in Londen, ontvangt nu ook de Franse hoofdstad klanten in adamskostuum. Jassen, broeken, schoenen en ondergoed worden gewoon aangenomen aan de deur. Bij O’Naturel kunnen liefhebbers vanaf nu terecht voor een geraffineerde maaltijd ‘in een eenvoudig en natuurlijk kader’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.