Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Vleesvervangers: we proeven het verschil niet meer

27/10/2017 - 01:41
"Proeven we straks het verschil niet meer tussen vleesvervangers en echt vlees? Volgens een rapport van de Nederlandse Consumentenbond leunen vleesvervangers steeds dichter aan bij hun tegenhangers. Qua smaak én voedingswaarde."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vleesvervangers: we proeven het verschil niet meer (27/10/2017 - De Morgen)

Proeven we straks het verschil niet meer tussen vleesvervangers en echt vlees? Volgens een rapport van de Nederlandse Consumentenbond leunen vleesvervangers steeds dichter aan bij hun tegenhangers. Qua smaak én voedingswaarde. [naar artikel]


2. VN: “Vleesvervangers maken significant verschil in uitstoot” (08/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met behulp van vlees- en zuivelalternatieven kan de wereld de ecologische voetafdruk van de voedselketen “significant” terugdringen. Dat staat in een rapport van de VN-milieudienst UNEP dat werd gefinancierd door de Belgische overheid. [naar artikel]


3. Vleesvervangers kunnen niet meer teren op de hype (08/08/2023 - De Tijd)

20:30 Beyond Meat, de vaandeldrager van de industrie die vlees wil vervangen door vegetarische alternatieven, zit in slechte papieren. Hoewel de appetijt niet gestild is, toont het aan dat een plantaardige ... [naar artikel]


4. Steeds meer Belgen aan de tofu, quorn en seitan: verkoop vleesvervangers stijgt met 40 procent (20/10/2017 - Het Nieuwsblad)

In drie jaar tijd is de verkoop van vleesvervangers met 40 procent gestegen. Een kwart van de Belgische gezinnen legt wel eens ­tofu, quorn of seitan in zijn winkelkarretje. [naar artikel]


5. Binnenkort geen ‘kipstuckjes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlijnen voor namen van vegetarische vleesvervangers (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Federale Overheidsdienst Economie werkt aan regels die producenten van vleesvervangers zou verbieden om namen als ‘kipstuckjes’, hamburger of ‘speckskes’ te gebruiken. Dat schrijft de krant ‘De Tijd’. Aan onze redactie wil woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie enkel bevestigen dat er gewerkt wordt aan richtlijnen “over wat je kan schrijven bij vegetarische vleesvervangers”. [naar artikel]


6. Binnenkort geen "gehacktballen" of "speckjes" meer in winkel? Overheid bekijkt richtlijnen voor namen vleesvervangers  (11/02/2022 - VRT NWS)

Mogen vleesvervangers nog namen hebben als "gehackt" of "speck", en zo verwijzen naar de dierlijke producten waarvoor ze een alternatief vormen? Daar is discussie over, na een mislukte poging op Europees niveau om zogenoemde "verwarrende benamingen" volledig te verbieden. De argumenten variëren: van "verwijzingen naar dierlijke producten zijn drempelverlagend voor consumenten die af en toe plantaardig kunnen eten" tot "niet alle plantaardige alternatieven zijn duurzamer en gezonder". [naar artikel]


7. Veggieburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze? (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Uit een doorlichting van 500 vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels in Belgische supermarkten blijkt dat die vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop zijn de meeste veggieburgers ultrabewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? [naar artikel]


8. Van Sandra Bekkari die tipt hoe je meer groenten kan eten tot Luc Bellings die vleesvervangers proeft: 8 concrete tips om vaker vegetarisch te eten (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Maar liefst 541.712 mensen wereldwijd starten vandaag aan de VeggieChallenge, die naar jaarlijkse gewoonte op 1 maart begint. Voor de ene is af en toe vegetarisch eten doodnormaal, voor de andere een échte uitdaging. Wil je ook vaker veggie op het menu, maar weet je niet goed hoe? Van lekkere én gezonde vleesvervangers tot alle feiten en fabels over soja: deze 8 concrete tips geven antwoord op al jouw vragen. [naar artikel]


9. Verschil tussen yoghurt van A-merken en huismerken niet te proeven (13/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Het verschil tussen voedingsproducten van een A-merk en van een huismerk is niet te proeven, hoewel consumenten dat wel verwachten. Dat moet blijken uit een onderzoek van de Gentse universiteit bij een honderdtal mensen naar de smaak van yoghurt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!