Het verschil tussen voedingsproducten van een A-merk en van een huismerk is niet te proeven, hoewel consumenten dat wel verwachten. Dat moet blijken uit een onderzoek van de Gentse universiteit bij een honderdtal mensen naar de smaak van yoghurt. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet en drink je dan best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het WK voetbal gaat op zondag 20 november van start. Het perfecte moment om in je luie zetel te ploffen om te kijken met een extra grote zak paprikachips erbij. Maar welke chips zijn de allerbeste? Ben je beter af met en A-merk of doen de huismerken het ook prima? We schotelden de bekende traiteurs en voormalige sterrenchefs Kristof en Stefan Boxy tien verschillende zakken voor. Welke kunnen hun smaakpapillen en de WK-koorts het meest bekoren? [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar plan B. Topchocolatier Dominique Persoone stak zijn mes diep in zeven verschillende potten speculoospasta van huismerken. Daarna haalde hij er ook nog het A-merk bij: Lotus. Hij zocht uit of zo’n potje nu het extra geld waard is. Of zijn er huismerken die net zo goed én ook veel goedkoper zijn? “Bij deze proef ik geen enkel verschil met de echte. Hoe hard ik ook probeer. Het is voor mij dezelfde pasta.” [naar artikel]
‘Het grote succes van deze waters moet dan ook gebaseerd zijn op andere factoren dan hun smaak of reuk...' The post Kunnen mensen het verschil proeven tussen kraantjeswater en mineraal water? appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
De vorm van het kopje creëert verwachtingen bij koffiedrinkers inzake onder andere aroma en smaak, dat blijkt uit een internationaal onderzoek. Barista's en koffieliefhebbers, spits alvast de oren. [naar artikel]
Proeven we straks het verschil niet meer tussen vleesvervangers en echt vlees? Volgens een rapport van de Nederlandse Consumentenbond leunen vleesvervangers steeds dichter aan bij hun tegenhangers. Qua smaak én voedingswaarde. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.