Nog even en de feestdagen staan voor de deur. En dus wordt het voor Jeroen Meus tijd om aan zijn feestmenu te beginnen voor het Eén-programma ‘Dagelijkse Kost’. Op Instagram gaf hij al een kijk in hetgeen hij zal presenteren. Wij sommen het even voor jullie op: [naar artikel]
02:00 Ze zaten samen op de koksschool en wilden al lang een maaltijdbox lanceren. Dat initiatief van Jeroen Meus (‘Dagelijkse kost’) en Lieven Vanlommel (Foodmaker) stootte op politiek protest. Is dat wel e... [naar artikel]
Je aanrecht wordt snel de vuilste plek in je hele keuken als je kookt voor een groot gezelschap. Hoe je dat zo veel mogelijk kan vermijden? "Door al tijdens het feest op te ruimen. Dat draagt ook bij tot de gezelligheid", zegt Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau, part of Glowi. Zij geeft ook tips over hoe je je oven en kookvuur snel weer schoon krijgt na al dat feestelijk kokkerellen. [naar artikel]
Weinigen bij ons kennen Choumicha, maar in eigen land en bij mensen van Marokkaanse roots is ze superpopulair. Nu de Ramadan begint, is het het ideale moment om kennis te maken met de Marokkaanse keuken of om je te laten verrassen door variaties op gerechten die je kent. Tijdens de Ramadan geeft Gazet van Antwerpen je wekelijks gerechtjes om de week mee door te komen. Hierboven ontdek je alvast hoe je Harira Express kan bereiden. Verder gaat Choumicha deze week aan de slag met tajine met sardines, pastilla met vis, soep van bruine rijst met gehakballetjes en nog veel meer. Smakelijk!! [naar artikel]
Volgens de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci is het niet nodig om een mondmasker te dragen aan de feestdis tijdens de feestdagen, op voorwaarde dat iedereen aan tafel volledig gevaccineerd is. “Dat is toch wat ik ga doen met mijn familie”, zegt hij. Toch waarschuwt hij net als de experts in ons land om voorzichtig te blijven. [naar artikel]
Wie dit jaar een stukje wild of fondueschotel wil bestellen met kerst en nieuw, riskeert zelf achter de potten te belanden. Traiteurs komen tijdens de drukste periode van het jaar handen tekort en beperken noodgedwongen hun aanbod. Er zijn er die zelfs helemaal niet meer mee doen. Slagerij Finesse in Zwevezele en twee slagerijen in Hasselt en Gent kunnen ervan meespreken. En ze zijn niet alleen, het aantal vacatures in de voedingssector dat niet ingevuld geraakt, was nog nooit zo groot. “Zelfs klanten helpen zoeken naar werkvolk, maar niemand is komen solliciteren.” [naar artikel]
Heb je geen zin om met de feestdagen zelf te koken? Bij deze vijf adresjes bestel je een afhaal kerst- of eindejaarsmenu dat net een tikkeltje anders is. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.