Waar Michelin in Vlaanderen kwistig nieuwe sterren uitdeelde, kwam er langs Franstalige kant maar 1 ster bij. ‘Waalse chefs verdienen twee of drie sterren, en we vragen ons af waarom ze die niet krijgen’, klaagt Génération W, een verzameling van Waalse restaurateurs, in L’Avenir. [naar artikel]
Michelin heeft maandag voor het eerst een hotelgids uitgebracht, met 189 hotels in elke regio van Frankrijk. De bedoeling is hetzelfde te doen als met de wereldberoemde restaurantgids, niet met sterren, maar met sleutels. [naar artikel]
20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken. [naar artikel]
De sterrenregen blijft over de stad Antwerpen neerdalen. Na een forse sprong voorwaarts vorig jaar kwamen er met Misera en Glass weer twee nieuwe Antwerpse zaken met een Michelinster bij. “Er is geen maand voorbijgegaan waarin ik niet in Antwerpen moest zijn om te gaan proeven. De stad doet het goed”, beaamt hoofdinspecteur Werner Loens. In de rest van de provincie, buiten de stad, waren er geen winnaars te vinden. [naar artikel]
Het kruim van de Belgische gastronomie zakt maandag af naar de Koningin Elisabethzaal voor de bekendmaking van de Michelinsterren, voor het eerst in Antwerpen. De stad kan zo nog eens in de verf zetten waarom het tegenwoordig de culinaire hoofdstad van het land genoemd wordt. Bij Michelin laten ze niet in hun kaarten kijken, maar één ding staat nu al vast: geen extra ster in Antwerpen zou aanvoelen als een thuismatch die met forfaitcijfers verloren wordt. [naar artikel]
Restaurant Modest in Opglabbeek is met 15 op 20 de hoogste nieuwkomer in de culinaire gids Gault Millau. Het restaurant van chef Sander Spreeuwers is pas open sinds februari en scoort nu al beter dan veel gerenomeerde topchefs. De 27-jarige Sander Spreeuwers is de zoon van voormalig burgemeester Benny Spreeuwers. Hij leerde het vak in de Slagmolen in Opglabbeek maar ook onder meer in El Celler in Spanje, toen het beste restaurant ter wereld. In Limburg scoort geen enkel restaurant zonder Michelin ster beter dan Modest. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie graag lekker gaat eten maar daar niet al te veel voor wil neertellen. In de Bib Gourmand Benelux-lijst voor 2017 staat één nieuw Limburgs adres: De Poorterij in Dilsen-Stokkem. In totaal telt onze provincie nu zes door Michelin geselecteerde budgetvriendelijke restaurants. [naar artikel]
10:55 Telt België straks weer drie eetpaleizen met drie sterren? En wie wordt de gelukkige die van Michelin een plaatse krijgt op de eretribune? Twee namen lijken in de running: ‘The Jane’ en ‘Bon Bon’. [naar artikel]
Voor het eerst in jaren heeft België geen drie driesterrenrestaurants meer: nu 'De Karmeliet' zijn deuren heeft gesloten, hebben alleen 'Hertog Jan' in Zedelgem en 'Hof van Cleve' in Kruishoutem nog drie sterren. De lijst van Belgische restaurants met twee sterren blijft ongewijzigd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.