Eet u graag tonijn, dan heeft u misschien al opmerkingen gekregen dat tonijn een bedreigde diersoort is die u best niet te veel eet. Dat klopt gedeeltelijk. Er bestaan veel verschillende tonijnsoorten en die zijn niet allemaal bedreigd. De kans dat u de meest bedreigde soort, de blauwvintonijn, op uw bord krijgt is trouwens zeer klein. Die tonijnsoort is peperduur en wordt bijna volledig opgekocht voor de Japanse markt. [naar artikel]
Voedselfraude om vette winsten op te strijken. Het is een nieuwe vorm van criminaliteit die de jongste jaren fors de kop heeft opgestoken. Dat daarbij de volksgezondheid in gevaar wordt gebracht, kan de organisaties duidelijk niets schelen. Want zelfs met babyvoeding wordt er gesjoemeld. [naar artikel]
De Amerikaanse fastfoodketen Subway - eveneens ‘s werelds grootste broodjeszaak - is verwikkeld geraakt in een rechtszaak nadat twee klanten in Californië beweerden dat er helemaal geen tonijn in hun tonijnbroodjes zit. Subway ontkende dat. Toch slaagde een recente laboratoriumtest er niet in om tonijn terug te vinden in de broodjes. Dat schrijft The New York Times. [naar artikel]
Acht vogelsoorten zijn vrijwel zeker de afgelopen jaren uitgestorven. Dat blijkt uit een studie van de Birdlife International. Daarmee zijn sinds... [naar artikel]
Van de 41 inheemse soorten sprinkhanen en krekels zijn er zes regionaal uitgestorven, zes zijn in meerdere of mindere mate bedreigd, twee soorten zijn bijna in gevaar en de overige 27 soorten zijn momenteel niet in gevaar. [naar artikel]
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]
Pasta is je beste vriend in haastige tijden. Gooi wat lekkere veggies en vlees of vis mee in de pan en je schudt in een wip een driesterrenmaaltijd... [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende tien blikjes tonijn van de huismerken. Daarna ging hij met zijn vork ook nog eens door die van de A-merken Rio Mare en Saupiquet. Doel van de proeverij? Testen of die A-merken écht dat extra geld waard zijn. Of vind je net zo lekkere - of zelfs betere - tonijn bij de goedkopere huismerken? “Er is er een die me écht gelukkig maakt én fors minder kost.” [naar artikel]
Straks om 13 uur wordt in Parijs een nieuw VN-rapport voorgesteld over de teloorgang van de biodiversiteit op onze planeet. De Verenigde Naties... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.