Niks schreeuwt winter als een dampend bord waterzooi, Belgische comfort food pur sang. Om het prachtige gerecht - met een zelfgemaakte roux! - meer... [naar artikel]
Een ongewone vis met een ongewoon kleurtje, deze hondshaai in een goudgele 'nage' of waterzooi. Zo'n stoofpotsoepje met saffraan is helemaal niet [naar artikel]
Echte Gentse waterzooi staat op veel menukaarten in de stad, maar Gentser dan hoe hij zondag werd geserveerd in het KASKcafé, is onmogelijk. Op de room en de eieren na groeiden en bloeiden alle ingrediënten tot vorige week nog aan het Victoria Regiapark in Gentbrugge. [naar artikel]
Op de weegschaal staan en een getal zien dat je niet bepaald gelukkig maakt: het overkomt de besten, ook chef-kok en beste patissier ter wereld... [naar artikel]
800 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken gesneden 2 wortels, geschild en in julienne gesneden 1 preiwit, in halve ringen gesneden 1... [naar artikel]
De kwabaal is terug. De in vergetelheid geraakte vissoort, vroeger een traditioneel ingrediënt van Gentse waterzooi, wordt al vijf jaar opnieuw uitgezet. Hij plant zich nu ook in het wild weer voort in de Grote Nete. [naar artikel]
Wij, Belgen, zijn meesters in het bereiden van comfortfood en Gentse waterzooi past perfect binnen die traditie. Bereid de klassieker met een verse... [naar artikel]
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) is niet opgezet met de kritiek van Gents burgemeester Mathias De Clercq op haar uitspraak om... [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.