Wetenschappers vrezen dat we dicht bij de uitroeiing staan van de eerste grote walvis. Volgens tellingen zwemmen nog maximaal vijfhonderd exemplaren van de noordkaper rond en neemt dat aantal razendsnel af. De grote boosdoener? De vangst van krabben en kreeften voor de Noord-Amerikaanse kust. En net die laatste lekkernij staat rond de kerstperiode massaal op ons feestmenu. [naar artikel]
Het Verenigd Koninkrijk staat een stap dichter bij een verbod op het levend koken van kreeft. De Britse regering gaat de dierenwelzijnswet aanpassen, zodat die ook rekening houdt met krabben, kreeften en octopussen. Een nieuw rapport bevestigt namelijk dat ongewervelden pijn kunnen voelen. [naar artikel]
Foie gras, kreeft, wild en chablis. Ook de gegoede consument shopt tegenwoordig ongegeneerd zijn feestmenu bij mekaar bij prijsbrekers Aldi en Lidl. 'Vandaag is het oké om met een BMW op de parking van de Lidl te staan'. [naar artikel]
Een origineel menu met eerlijke ingrediënten uit onze eigen provincie. Dat is wat ons weekendmagazine Sjiek, in samenwerking met de Provincie Limburg en de Hasseltse Hotelschool, ook dit jaar weer voor jou in petto heeft. Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het VTM programma ‘Mijn Pop-up Restaurant 2016’ creëerden de gerechten voor een royaal feestmaal dat je zelf kan klaarmaken. De recepten vind je in Sjiek van 26 november, op onderstaande twee recepten na: de wortelcrème (een bijgerecht) en de preitaartjes (een van de voorgerechten). [naar artikel]
Nog op zoek naar originele recepten voor je feesttafel? Met chips kan je zoveel meer doen dan enkel in een kommetje serveren als borrelhapje. Van [naar artikel]
In de Hasseltse Hotelschool heeft topkok Giovanni Oosters vandaag een volledig Limburgs feestmenu voorgesteld. "Eet Meer Limburg" is een handige box met Limburgse hoeve- en streekproducten en een receptenboekje. Het moet mensen aanzetten om tijdens de eindejaarsdagen zelf achter het fornuis te gaan staan met producten van eigen bodem. "Het is lekker," klinkt het, "maar ook een duw in de rug van de lokale economie". [naar artikel]
In deze decembermaand gingen we op zoek naar traiteurs in de Antwerpse regio, waar u met een gerust hart een feestmenu kan bestellen. We lijsten zeven adressen op: [naar artikel]
Gezond genieten is de rode draad in Sandra's menu. Ze kiest voor drie eenvoudige, maar feestelijke gerechten. Ideaal voor wie het tijdens de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.