In deze decembermaand gingen we op zoek naar traiteurs in de Antwerpse regio, waar u met een gerust hart een feestmenu kan bestellen. We lijsten zeven adressen op: [naar artikel]
Geniet tijdens de feestdagen in je bubbel met lekkers op bestelling. De Italiaanse keuken kent voor cateringzaak Peppe & Marcus geen geheimen. Al mag het tijdens de feestdagen wel net dat tikje meer zijn. [naar artikel]
Wie dit jaar een stukje wild of fondueschotel wil bestellen met kerst en nieuw, riskeert zelf achter de potten te belanden. Traiteurs komen tijdens de drukste periode van het jaar handen tekort en beperken noodgedwongen hun aanbod. Er zijn er die zelfs helemaal niet meer mee doen. Slagerij Finesse in Zwevezele en twee slagerijen in Hasselt en Gent kunnen ervan meespreken. En ze zijn niet alleen, het aantal vacatures in de voedingssector dat niet ingevuld geraakt, was nog nooit zo groot. “Zelfs klanten helpen zoeken naar werkvolk, maar niemand is komen solliciteren.” [naar artikel]
Voor u vanavond die kalkoenrollade of dat kreeftenbuffet aanvalt, trakteer misschien eerst de traiteurs op een smakelijk applaus. Want dat u straks alweer van zo’n heerlijk kerstmaal kan genieten, dankt u in de eerste plaats aan hùn slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag. Verslag van de laatste sprint richting feesttafel: “Op kerstavond ben ik zodanig pompaf dat ik al van bij het begin van ‘Home Alone’ in slaap val.” [naar artikel]
Nog op zoek naar originele recepten voor je feesttafel? Met chips kan je zoveel meer doen dan enkel in een kommetje serveren als borrelhapje. Van [naar artikel]
Zelfs al heb je meer dan genoeg gegeten op Kerstmis: ook doorheen de week is het belangrijk om normaal te blijven eten als anders. Sla zeker geen maaltijden over, want daar heeft je lichaam geen baat bij. Nog nood aan inspiratie omdat je even geen idee meer hebt wat nog op het menu te zetten? Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt helpen je opnieuw uit de nood. Smakelijk! [naar artikel]
Je houdt ervan of je haat ze, maar voor de liefhebbers smaakt pakweg een pasta met champignons altijd. De vitaminen, mineralen en vezels krijg je [naar artikel]
Een Amerikaans pick-up ging zaterdagmiddag uit de bocht in de Vlierzeelse wijk Strijmeers en richtte er een ware ravage aan. [naar artikel]
Voor de traiteurs is de eindejaarsperiode de drukste tijd van het jaar. Ze zitten niet alleen tot over de oren in het werk, ze moeten ook met almaar meer zaken rekening houden: de logistieke organisatie, de moeilijkheden om hulp te vinden, en vooral de steeds groter wordende groep van mensen met voedselintoleranties. Dat maakt het voor de traiteurs allemaal nog wat ingewikkelder dan het al is. [naar artikel]
In Sint-Truiden worden deze week 270 horecazaken en voedingswinkels gecontroleerd. Het gaat om aangekondigde controles van het Federaal Voedselagentschap. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.