Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Hotelschool viert oudejaar met feestmenu met enkel Limburgse producten

27/11/2017 - 15:22
"In de Hasseltse Hotelschool heeft topkok Giovanni Oosters vandaag een volledig Limburgs feestmenu voorgesteld. "Eet Meer Limburg" is een handige box met Limburgse hoeve- en streekproducten en een receptenboekje. Het moet mensen aanzetten om tijdens de eindejaarsdagen zelf achter het fornuis te gaan staan met producten van eigen bodem. "Het is lekker," klinkt het, "maar ook een duw in de rug van de lokale economie"."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hotelschool viert oudejaar met feestmenu met enkel Limburgse producten (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)

In de Hasseltse Hotelschool heeft topkok Giovanni Oosters vandaag een volledig Limburgs feestmenu voorgesteld. "Eet Meer Limburg" is een handige box met Limburgse hoeve- en streekproducten en een receptenboekje. Het moet mensen aanzetten om tijdens de eindejaarsdagen zelf achter het fornuis te gaan staan met producten van eigen bodem. "Het is lekker," klinkt het, "maar ook een duw in de rug van de lokale economie". [naar artikel]


2. Wél op beeld, niet in het echt: spectaculaire droneshow in Shanghai op oudejaar was niet op oudejaar (03/01/2020 - VRT NWS)

U heeft ze misschien ook gezien, de beelden van de spectaculaire droneshow op oudejaarsnacht in de Chinese stad Shanghai. In werkelijkheid was er echter niets te zien op die plek bij de wisseling van oud naar nieuw. De hele show was op voorhand opgenomen. [naar artikel]


3. Hotelschool Hasselt wint Oxfam-prijs voor eerlijke producten (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)

De Hasseltse Hotelschool heeft de "Handel Nu-award" gewonnen van Oxfam. De Hotelschool krijgt deze prijs omdat ze op verschillende manieren eerlijke handel promoten in en buiten de klaslokalen. Zo gebruikt de school onder meer al verschillende jaren fair trade-producten in de gerechten die ze klaarmaken. [naar artikel]


4. Het Limburgse feestmenu: deze recepten vind je enkel online (26/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Een origineel menu met eerlijke ingrediënten uit onze eigen provincie. Dat is wat ons weekendmagazine Sjiek, in samenwerking met de Provincie Limburg en de Hasseltse Hotelschool, ook dit jaar weer voor jou in petto heeft. Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het VTM programma ‘Mijn Pop-up Restaurant 2016’ creëerden de gerechten voor een royaal feestmaal dat je zelf kan klaarmaken. De recepten vind je in Sjiek van 26 november, op onderstaande twee recepten na: de wortelcrème (een bijgerecht) en de preitaartjes (een van de voorgerechten). [naar artikel]


5. Bestel een hoogstaand feestmenu bij deze Limburgse sterrenrestaurants (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Knolseldersoep of lasagne afhalen in een sterrenzaak? Dat kan in De Mijlpaal in Tongeren. Maar chef Jan Menten biedt ook gerechten met tarbot, hazenrug, kreeft en andere topingrediënten aan. Kortom: voor elk wat wils. [naar artikel]


6. Bij deze Limburgse buurtrestaurants kan je goedkope en lekkere feestmenu’s afhalen (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie tijdens de feesten een lekker, duurzaam en goedkoop menu wil afhalen, kan daarvoor terecht bij een aantal Limburgse buurtrestaurants. “Via buurtopjebord.be kan je voor 10 à 15 euro een feestmenu bestellen en daarmee meteen ook de sociale tewerkstelling steunen.” [naar artikel]


7. Zo maakte Seppe Nobels zijn feestmenu's voor De Morgen (25/11/2016 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Zo maakte Seppe Nobels het mooiste feestmenu ooit (26/11/2016 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Een volledig feestmenu koken met chips? Zo doe je dat (21/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Nog op zoek naar originele recepten voor je feesttafel? Met chips kan je zoveel meer doen dan enkel in een kommetje serveren als borrelhapje. Van [naar artikel]


10. Walvis sterft uit door kreeft op ons feestmenu (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Wetenschappers vrezen dat we dicht bij de uitroeiing staan van de eerste grote walvis. Volgens tellingen zwemmen nog maximaal vijfhonderd exemplaren van de noordkaper rond en neemt dat aantal razendsnel af. De grote boosdoener? De vangst van krabben en kreeften voor de Noord-Amerikaanse kust. En net die laatste lekkernij staat rond de kerstperiode massaal op ons feestmenu. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!