Ontbijten zou volgens een nieuw Brits onderzoek specifieke gezondheidsvoordelen met zich kunnen meebrengen. Volgens de onderzoekers zou een dagelijks ontbijt het risico op diabetes type 2 en hart -en vaatziektes kunnen verminderen en zou het bij sommige testgroepen zelfs tot een betere vetverbranding kunnen leiden. [naar artikel]
De ene ontbijt met een kom yoghurt en fruit of havermout, de ander zweert bij een gebakken eitje of een toast avocado. Nog een andere categorie slaat het ontbijt over onder de noemer ‘intermittent fasting’ of drinkt gewoon een tas koffie. Welk ontbijt zorgt ervoor dat je zonder honger de lunch haalt en is écht gezond? Diëtist Michaël Sels bespreekt de 7 meest gekozen ontbijtjes: “De norm is één eitje per dag, eet je er ‘s ochtends eentje en ‘s avonds spaghetti, dan heb je er al te veel op.” [naar artikel]
“Om gezond te zijn, moet je je metabolisme boosten", lezen we vaak. Maar wat is dat metabolisme? En kan je dat zelf beïnvloeden? “Voeding- en levensstijlkeuzes maken of kraken het”, legt voedingscoach Anntje Peeters uit. “Als je voeding schrapt, bijvoorbeeld door te vasten, komt het in een toestand van stress terecht, met slechte gevolgen op lange termijn.” Ze vertelt alles over het metabolisme en deelt 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden op élke leeftijd. [naar artikel]
Neem je jezelf ieder jaar opnieuw voor om gezonder door het leven te gaan om die goede voornemens binnen de maand alweer op te bergen? In de ‘Start Gezond’-challenge verzamelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari 14 tips om het deze keer anders aan te pakken. Als afsluiter geeft ze antwoord op 10 lezersvragen die tijdens de challenge haar richting uitkwamen. Van metabolisme versnellen tot buikvet wegeten: hoe werkt dat precies? [naar artikel]
Met de zomer voor de deur zijn er heel wat mensen die nog graag enkele kilo’s kwijt willen of die gewoon een tikkeltje gezonder willen beginnen leven. Zijn je goede voornemens na een half jaar alweer verdwenen, of heb je geen idee hoe je het écht goed kan aanpakken? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft antwoord op 10 lezersvragen. Van metabolisme versnellen tot buikvet wegeten: hoe werkt dat precies? [naar artikel]
Niet dat we kotstudenten nog tips hoeven te geven, want volgens een recente rondvraag blijkt dat ze gezonder ontbijten dan hun studiegenoten die nog thuis wonen. Maar toch slaat dertig procent het ontbijt in de week af en toe over. "Gezond ontbijten is ook goedkoop, dus eigenlijk een win-win voor studenten", zegt Loïc Van Impe, die met zijn 'Kotfood'- Facebookpagina een hit is op het internet. "Ik durf ook mijn ontbijt al eens overslaan, maar als ik ontbijt, doe ik het goed". [naar artikel]
De ene ontbijt met een kom yoghurt en fruit of havermout, de ander zweert bij een gebakken eitje of een toast avocado. Nog een andere categorie slaat het ontbijt over onder de noemer ‘intermittent fasting’ of drinkt gewoon een tas koffie. Welk ontbijt zorgt ervoor dat je zonder honger de lunch haalt en is écht gezond? Diëtist Michaël Sels bespreekt de 7 meest gekozen ontbijtjes: “de norm is één eitje per dag, eet je er ‘s ochtends eentje en ‘s avonds spaghetti, dan heb je er al te veel op.” [naar artikel]
Als het over ontbijten gaat, hoor en lees je heel wat tegenstrijdigheden. Maar wat is nu een écht gezonde eerste maaltijd van de dag? Wij vroegen het aan voedingsdeskundige en personal trainer Sabrine Zarti. ‘Wanneer je slaapt is je lichaam in rust, maar blijft je metabolisme wel werken’, legt Sabrine Zarti uit. ‘Bij het opstaan […] Het bericht Gezond ontbijten? Dit zijn de do’s en don’ts volgens voedingsdeskundige Sabrine Zarti verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
‘Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’. We horen het vaak, maar toch weet de helft van de Belgen niet hoe ze gezond moeten ontbijten. Dat blijkt uit een onderzoek van Zespri en iVOX. Zespri deelt alvast enkele gezonde ontbijtrecepten om je op weg te helpen. Een recent en grootschalig onderzoek van kiwimerk […] Het bericht Gezond ontbijten, hoe doe je dat? verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Vanaf we de kaap van dertig jaar gepasseerd zijn, verwelkomen we al eens een extra kilootje of vetrol. ‘Ach, dat is de schuld van ons vertragend metabolisme’, zeggen we dan. Maar volgens een nieuwe studie kunnen we dat excuus niet meer gebruiken. Diëtist Laura De Geyter geeft tekst en uitleg, en bovenal tips om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. “Tegen diëten zeg ik volmondig nee.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.